Отговори
# 60
Ха здрасти и от нас Hug.
Добре дошла на есиДа се похваля- моята образка вече два дни жестоко се кефи (със звучни хилежи) на една муз.въртележка за легло. Ще сложа фотоси...
И аз се чудя - пентаксим или инфанрикс- за първи път чувам, че инфариксът е жива ваксина... Thinking
Чакам да вдигнат грипната епидемия и ще ходя да говоря с педи..
http://images13.snimka.bg/002110086.jpg
http://images13.snimka.bg/002110084.jpg
поздрав със снимките Laughing

Последна редакция: сб, 03 фев 2007, 18:30 от zizzu

# 61
  • Бургас
Ole,mami ludnahme s taya vaksina.Ve4e ne moga da spa no6tem da si mislia.I nie ve4e ot 1sedmica gukame,po4va da varti ezi4e i 4ak i izliza mliako ot ustata.Mnogo smeshna...Ama taka-wseki den iznenada.

# 62
Цитат
Според мен се консултирайте с фармацевт или друг педиатър да ви насочи към безклетъчната Инфанрикс, ако сметне за необходимо.
- това го изрових от един форум.

И най-добронамерено ви пускам линк към една тема, която сега открих по вашия и моя въпрос
http://yosif.net/bg/med/index5.htm - това за любителите на информацията и другия поглед.
И не е нужно да се ошашкваме покрай слагането или не на ваксините, по-добре е просто да си знаем какво може да ни очаква. В статията пише специално за комбинираното поставяне на ДТК и Полио.
А иначе да, за да ходят децата на градина или ясла трябва да бъдат ваксинирани. Но алергичните деца не се ваксинират, както и понякога пропусната ваксинация си остава пропусната. Това как можем да си обясним.

По повод компресите, които се поставят след ваксинация, навярно знаете, че не се правят с реванол! Правят се с равни части вода+спирт.Ако ви каже лекарката с реванол - далече бягайте  Mr. Green Това аз разбрах след като бях слагала вече, а майки от други страни казаха, че там отдавна не се практикувало. ooooh!
Но ние слушаме баби, майки и лекарки, които от години една статия не са прочели и не знаят за нито един симпозиум какво се е обсъдило.
Като ви кажат как едно време са ни давали сок, плодове, супи и изобщо ранно захранване от най-ранна възраст,  си помислете колко от нашето поколение имат сенна хрема, колити, гастрити, язви, хормонални проблеми и т.е.
И да си помислим само колко са боледували нашите баби и дядовци в тази така красива възраст, а ваксини едва ли са им слагали, но пък масово са кърмени!  Mr. Green 

Ако сте гледали при М. Цветков, аз не можах да хвана 3-те вечери, но е факт, че от ваксините адски много се печели, и Пентаксима им пълни гушите на лекари, екипи, аптекари...170 лв са си много пари, пък и защо трябва предварително да се купува?

# 63
Добре дошла, esy   bouquet
Момичета, съвсем се ошашках с тези ваксини #Crazy Моля ви кажете - инфариксът какво включва - само ДТК или ДТК и полиомиелит?

# 64

По повод компресите, които се поставят след ваксинация, навярно знаете, че не се правят с реванол! [/u] Правят се с равни части вода+спирт.Ако ви каже лекарката с реванол - далече бягайте  Mr. Green Това аз разбрах след като бях слагала вече, а майки от други страни казаха, че там отдавна не се практикувало. ooooh!
Но ние слушаме баби, майки и лекарки, които от години една статия не са прочели и не знаят за нито един симпозиум какво се е обсъдило.

Да бе Wink , баба ти като не е ходила по симпозиуми, как те е отгледала такава умница ?

# 65
ina nk- относно памперсите не гледай килограмите за които са предназначени! Двойката са от 3 до 6 но Влади беше 4кг когато му станаха малки и минахме на 3ка! Двойката му оставяше белези от ластиците по крачетата и много се изхлузваха, затова реших да пробвам с 3ка и ето решихме си проблема! Всяко дете е различно едно по-дълго, друго по-късо, по-слабо или по-дебело, а памперсите са едни!
conka-отдавна си мисля и аз за кенгуру- нашия малък-голям човек все прав. Все на ръцете и кляка- става и така цял ден. На гърба си тръни има! Но си мисля още малко да изчакам, макар че главичката е вече доста стабилна!

# 66
Привет, Чаено момиче, може ли да не ме психиясваш повече, щото и без това като майка, постоянно ме е шубе ту от това, ту от онова. В България ваксинацията е задължителна, доколкото разбрах, така че няма как да избегнем това. А Инфаринксът, както и по-горе обясних, не включва полиомиелит и менингит, та когато трябва отделно да се купуват и да се слагат - пак трябва да се опрем на ваксини с живи клетки. Това ми обясни моята докторка.
Аз вече съм купила Пенткасим в съответните 3 дози. Така направиха и моите приятелки, които гледат бебета на по-голяма възраст. Така правят и в Япония, и във Франция.
Статията, която си дала е огромна и сигурно е много информативна, нямам време да я изчета цялата, все пак с малко бебе съм, но изводът е, че не трябва изобщо да се ваксинираме, а това не го решаваме ние, нека от Здравната каса и от Министреството на здравеопазването да го четат!
Господ да пази децата ни!

zizzu, страхотно е пораснала малката Роси и колко интелигентно се радва на рибките отгоре й! Да ти расте такава умничка, талантлива и музикална и да те радва постоянно!

conka, аз също се замислям така да действам с кенгуру и се чудя и мая още дали да си взема от сега или да почакам още ...

Последна редакция: сб, 03 фев 2007, 21:26 от Sarra

# 67
  • София
Ох ,как се смях на името на темичката rotfImao rotfImboстрашна е CrazyЦонка и моя все иска да си го гушкаме и си взех онзи ден кенгуро,ама като го сложих нещо ми се струва че не му беше много удобно,май след два месеца ще става.Клеми беше питала ама не помня кога Embarassed-педито ни е в Трета Градска,Вълкова се казва и съм доволна от нея за разлика от частната ни която само ме шашка и ми вкарва излишни притеснения ConfusedМомичета трябва да махам нощното хранене и направо не ми се мисли какво ще става ooooh!то  миличкия не може и 10 минути да изтърпи понякога ,а пък 5-6 часа без ядене,не знам newsm78Освен да го наливам с чай какво да правя?Вие как се справихте?А и е такъв лакомник-онази нощ както го кърмя и съм задремала и се събуждам някъде след час ,а нашия си спи и си цока,като го сложих на кантара и ми стана лошо  -250 гр. беше смукнал Shocked

# 68
  • Варна
онази нощ както го кърмя и съм задремала и се събуждам някъде след час ,а нашия си спи и си цока,като го сложих на кантара и ми стана лошо  -250 гр. беше смукнал Shocked

Joy аз съм заспала в 6 с Лора на леглото по същия начин и се събудих към 9-10 защото усетих че някой ме е заръфал Joy момата се самообслужила  Mr. Green само се чудя за 3 часа колко може да е изсмукала  Rolling Eyes

# 69
  • Бургас
Ох докат ме пусне тоя сайт да влезна и вие сте изписали 4 страници.  #Cussing out ЕЕЕ то пък човек да не сложи заглавие за секса и вие сменихте хубавата темичка  Mr. Green
Петър от една седмица определено се кефи на пеещата играчка над леглото. Това е единственото нещо, което го укротява когато е гладен, ама така върти очи и глава, че ако има едно лесно ще скочи и ще ги хване тези животинки дет се люшкат над главата му. Понякога така се върти и огъва, че почти прави мост. Явно сега всички смевъв фаза гукане и усмивки.
ina_nk Иначе и ние имаме проблем с памперсите, доста често вечер е мокър до ушите, а днес даже и през деня размаза акото по баба си, мен и баща си.....така се беше оакал. Та сега се чудя широки или тесни са му памперсите и на по-големили да минавам или просто аз нещо не ги слагам като хората, или може би трябва да го преобувам по начесто.

# 70
Klemy, беше питала преди няколко дни за д-р Гергана Георгиева - но все не смогвам да ти пиша - ние записахме малкия Даниел при нея. Не е лоша като педиатър - т.е. дотук каквито дребни проблеми сме имали, е била полезна.
Но е много бърза винаги, и аз докато включа да попитам нещо, прегледа вече е свършил и тя е тръгнала за кабинета си (нали за нас прегледите за в стаите за детска консултация). Но тази бързина в някои отношения е плюс, т. като пред кабинета й обикновено няма опашка  - тя обработва пациентите си 5 пъти по-бързо от другите лекари Simple Smile
Ако те интересува още нещо за нея - пиши какво искаш да знаеш.

# 71
Добро утро, момичета!
Ей, Клеми, как го правиш тоя номер - с две деца и изпити на главата и сесията успешна! Възхищавам ти се направо! smile3501
Ние ще минаваме вече на Памперс 3, но имаме още няколко бройки от стария пакет. И при нас акото често излиза!

# 72
  • София
 Embarassed Embarassed Embarassed
Betty L, как се оправям, така, като няма кой вместо мен, какво да правя. Нито има на кого да оставя децата, нито някой ще ми вземе изпитите.  Confused Ние сме на Памперс 3-ка, обаче му се отбелязва на крачетата  newsm78. Не сме ходили на консултация, не съм го теглила, освен вкъщи на човешкия  Joy кантар, където излиза около 5кг.
За педитата, lladybird, като мине още малко време ще питам пак как ти е педито,щото аз до юни и без това не мога да сменя нашето, а ти до тогава ще си натрупала още впечатления от Георгиева.  Peace Ние се носим в кенгуро от 19-я ден, и толкова му харесва, че спа 4 часа в МОЛ-а , в кенгурото.
Хора, искам да махам нощното хранене, не издържам вече с този накъсан сън. Какво ще правим? newsm78

# 73
  • Варна
ние сме на 3ката много отдавна,преди да свърши пакета на 2ката  Whistling, и сме доволни
с 2ката ми се оака 2 пъти и ги смених  Peace сега се оаква по гърба само ако е акала повече от капацитета на пампата  ooooh!

# 74
  • София
Привет  Hug

За кенгуруто - нашата педиатърка каза след 2-я месец.
Сара, напълно съм съгласна с това което си написала за ваксините Peace
И ние се запазихме 3 дози пентаксим в една аптека тук да ги съхраняват.
Да се похвалим - за 16 дни сме качили  700гр и вече сме 5400гр. Много съм доволна от нашата педиатърка. Отговаря на весичките ми въпроси подробно и търпеливо, а и ни дава една везна на всеки 2-3 севдмици да си правим контролни кърмения и мерения за да проверява как наддаваме, та така и аз съм по-спокойна и не се шашкам   bouquet
Ние сме на либеро от 5-8 кг, но понякога си омазваме гърба много качествено, явно не й го слагам както трябва винаги.
Добре че за моимента мойта Нели сама си е отказала нощното папкане и си спинка от 11-12 до 6-7  Grinning пу-пу
Ето малко снимки и от нас http://snimka.bg/album.php?album_id=80133&photo=210

Общи условия

Активация на акаунт