Отговори
# 75
И ние си качихме снимки в албума за да ни видите какви сме хубави. Grinning

# 76
danielad и Klemy аз от около седмица съм махнала нощнотоп хранене! Все пак това коремче иска почивка. Не стана от първия път но повече настояваш и става! Първите два вечера си се будеше и аз му давах водичка биба- водичка биба и той пак си заспа! Третата вечер много плачеше и не стана с вода- дадох му да яде! Следващата вечер пак бибата и вода! Сега от два вечера без да се събуди! Приспивам го към 11, като последното му хранене е в 10 и се събужда чак в 6 - когато му е първото хранене! Изглежда разбра, че може и без ядене нощем. Така коремчето му почива и аз се наспивам! Ппобвайте ако не стане дайте му да яде на следващата вечер пак пробвайте просто жал не жал бъдете настоятелни!
 Ние вече ядем и по 20-30гр морковки Laughing !

# 77
Здравейте момичета все не мога да стигна да пиша, едвам изчитам нещо все се замотвам.
Клеми браво ти си майка героиня
Колкото до памперсите ние сме на 2-ка и винаги като се изака се е омазала до ушите, незнам кой греши аз, че не и ги слагам добре или нещо на памперс не са много качествени, мисля следващия път да пробвам либеро или други.
Моята мома от 3-4 дни се събужда в 4 да яде, а преди си спеше до 5-6 или 7 часа, направо се побърквам, защото после в 8 и едвам гледам. Нещо ще я мъча тази нощ не става така.
Имам едно питане една приятелка ми изпрати от гърция инфакол, но е на гръцки и  незанам по колко капки и как се дава, някоя от вас ще може ли да ми каже. Аз незнам дали има колики доста пръцка и може би е това.
За ваксините и аз ще слагам пентаксим в крайна сметка, засега е най-доброто и нямаме друг избор, освен тази или живата.
Аз съм в ужас с това кърмене и дохранване, така и не успях да я разбера колко яде. По колко време се държи на гърда?Аз я слагам по 15-20 мин на едната.
Мисля вече да си взема кенгуру, пък ще видя дали ще стои.
Вчера правихме погача и скоро ще кача снимки.
 Hug от нас с Габи

# 78
Привет мамчета!  Simple Smile
Да ви питам, доволни ли сте от пелените на Памперс?Ние след като почнахме двойката и се подсякохме здраво и ги смених с Либеро сега една мъка не можем да оправим дупето.Вече пробвахме какво ли не, по принцип ползваме козметика на Клоран и съм доволна, но какво стана не знам CloseВзехме Бочко не помогна, Бебе тан също най-накрая с Бюбхен кремчето за подсичане и отгоре този за предпазване и за 3-4 дни се оправи и вчера бяхме добре, но снощи само веднъж не я измих да не се разсъни, че трудно се приспиваме и не я намазах с този за подсичане, защото реших, че вече сме се оправили, намазах я с този за предпазване и сутринта отново червено дупе само за два-три часа. CryКакво да правя незнам?Винаги ли да я мажа с този за сериозно подсичане под този за предпазване ли какво да правя? newsm78М/у другото Либеро са доста по-добри като качество от Памперс според мен, само еденичката на Памперс ставаха др. са толкова тънки и пропускат яко.За нощното хранене ние една вечер си хапваме, една пропускаме зависи как сме заспали след баня която е към 7-8ч. после папкаме, пак към 12-1ч. и сутринта към 5-6ч. но това е в най-добрите случаи иначе е малко по-хаотичен режима.
Ники, не, че има значение, но за статистиката терминът ми е на 31/12/06г.Благодаря, че си ме вписала и ако не те затруднява го корегирай smile3525О, ама то много дълго станало-съжалявам Wink

# 79
здравейте и от нас и ние сме на памперс 3-ка но ги пълним много интензивно и почти винаги сме мокри или оакани и днес взех да пробвам либерото и маи ще мина на тях отзад са с едно такова като ластик и прилепва плътно.ооо и за ваксинити просто си нямам идея а сме на консултация тази седмица и ще трябва да сме си избрали ваксина за да ни я сложат.а за спането и ние сме като esy към 19-20 след баня после кам 2-3 и в 5-6 като закусим мием се и започва едно гукане и викане придружено с усмивки  hahaha

# 80
Здравейте момичета  Hug
Аз от вчера на два пъти хващам моята щерка захлюпена по очи  Shocked първия път щеше да падне от шезлонга и реших, че е случайно, но днес я оставих на леглото и по едно време чух доста приглушен рев, а тя милата като се обърнала ще се задуши  #Crazy На някой от вас случвало ли ви се е вече??? Мен ми се струва доста раничко  Thinking
От опита си с първото дете знам, че когато реших да го отучвам от нощното хранене той продължи да се буди, но за да пие вода - навика си му остана  Naughty и сега бях категорична, че няма да карам детето насила да не се храни вечер, но пък Бояна още от родилния дом си спеше и се смили над майка си  Praynig Има справедливост на тоз свят  Peace

# 81
Здравейте,   и на мен това нощно хранене много ми тежи......една нощ опитах да го залъжа с вода и се полу4ава, но за 15 минути и пак е буден, и после пак малко вода,.......приспиване..........пак се буди..........и така 3 4аса до следващото хранене. Просто ужас ,  Mr. Greenизтормозих и себе си и него , затова реших да му давам да си цока пак дано сам да се откаже.

# 82
  • Варна
Муце и аз заварих един път момата захлюпена на леглото с гол гъз нагоре  Mr. Green
иначе като я сложа на една страна се завърта по гръб .
явно тоя път е объркала посоките  hahaha

# 83
И ние сме на Либеро от 3-6кг имам един преполовен пакет на Памперс но въобще не съм доволна от тях бебо винаги е мокър..
И ние сме още с нощно хранене моят гладник издържа най много 4-4,5 но това го може през деня,нощем  е по часовник...последно хранене в 10 после в 2,5,8 и т.н опитах с водичка и само първата нощ заспа..следващия опит беше неуспешен...следователно не спах заедно с него 2 часа ама и аз инат не дадох да яде..сега пак му давам...след 1 седмица сме на консултация и ако много е наддал ще го махна ( с 300 зора) но ако си е добре ще го изчакам сам...на мен иначе не ми пречи да го храня през нощта ( на АМ сме) бебо си хапва и заспива веднага..
Ние след малко ще ходим на гости на една мома на 3 месеца и после ще кача снимки..ще ги сватосваме hahaha

# 84
  • Бургас
Така като гледам всичси имаме проблем с памперсите.  newsm78 Ние вече трети вид сменяме- първо бяхме на Памперс 2, после взехме Либеро, сега сме на Хъджис.... ами май самос Либерото нямах проблеми, а с Хъджис-а всеки ден по три тоалета наакани ужас, от бебето или от памперсите незнам, ама хич не бива така. За нощно отказване още нямам намерение и то никакво по простата причина, че последно като теглихме Петър беше наддал само 400 грама и ако и през ноща спра да го храня съвсем ще окльощавее това дете. Проблема на нас ни е друг. Оказа се, че детенце не ще да си спи на легълцето, от няколко дни заспива при мен на спалнята, първия ден не го местих и спа през ноща цели 5 часа, след това реших да почна да го местя и познайте..... след 15-30мин почвада пъшка и се събужда. Реших, че еслучайно и на следващото хранене пробвах пак..... историята се повтори......взех си го при мен и откъртихме до сутринта......изобщо нямам идея какво ще правим.  Thinking ума не ми го побира.....Мисля обаче, че усеща че ме няма и това е причината. Щото като спи при мен, в момента който аз се отдръпна по настрани от него за да сиспинка спокойно и той с придърпване пак забива носле в тялото ми, аз пък се дърпам настрани, а той спейки.... пак се придърпва към мен.... и така докато ми свърши на мен мегдана и нема накъде да бягам.
Ние май на цяло ще пропуснем първата консултация и ще се измести календара с месец назад..... но грипната епидемия ни разказа играта. Но от друга страна ще имам време да обмисля вариантите с ваксините.

# 85
  • София
Лия аз давам Инфакола преди всяко хранене по две капки,но преди сутрешното можеш да пропускаш.Аз давам преди всичките защото си има колики и сутрин понякога,но колко помага незнам ThinkingНики и Алекс спи само върху мене #Cussing outкато реша да го сложа в леглото и се буди и плаче.Вече в чудо съм се видяла-в момента спи върху майка ми Mr. Green

# 86
  • Бургас
А вигантола как го давате?

# 87
esy, ние също сме на Памперс 3 - от поне 2+ седмици. Не пропуска, само трябва да се натамани на бебчето на кръста и над пъпа й, с един пръст да може да влиза през ластика отгоре. Аз пък съм много доволна от тях и не смятам да ги сменям. Купихме от HIT пакет 88 броя, струваше около 25 лв, ако не се лъжа.

Niki_ivanova - забравих да кажа, много благодарности за новата тема, макар и вече да не е нова де...ама то за мен това сецване не важи  Sad щото такива кървища...не знам, май и аз съм се оциклила и въобще не можем да правим секс, не знам как издържа мъжо...Та, вигантола, след като се намъчих с шишенцето, после с лъжичка кърма (щото трябваше да се помпам първо, да е прясна и топла) и то капките оставаха по лъжичката ... намерих начин - купих 2 пипетки от аптеката и с тях й давам по две капки, когато реве от глад(така се виждат капките Laughing) или като й отварям устичката като пипна брадичката. Но най-добре е като реве за папане.

Значи може да се ползва вече кенгуру? То май имаше изискване да е на еди-колко си кг?  newsm78

# 88
Здравейте,
Ние като като ходихме на месец и половина при ортопеда, специално го разпитах за кенгуро и слинг и той каза, че няма проблем да се слагат от съвсем малки, даже е полезно, но при необходимост да се придържа главичката. А нашата мома си я държи главата още откакто я помня Wink Аз лично съм за слинга, защото има много повече положения и може и за 2-годишно дете да се ползва, а кенгурото не ми се вижда толкова здраво и удобно за бебето, колкото слинга. Купила съм халки и разучих как да си направя слинг, но нещо не мога да си харесам плат, нямам кога да търся, а и магазините за плат нещо са станали дефицит. Някой ако знае къде има такива в Младост (освен на пътеките), да свирка !
За памперсите - ние сме с Либеро 3-6 кг, повече ни харесват от Памперс. Като свършим този пакет, сигурно ще помислим и за по-големи.

# 89

По повод компресите, които се поставят след ваксинация, навярно знаете, че не се правят с реванол! [/u] Правят се с равни части вода+спирт.Ако ви каже лекарката с реванол - далече бягайте  Mr. Green Това аз разбрах след като бях слагала вече, а майки от други страни казаха, че там отдавна не се практикувало. ooooh!
Но ние слушаме баби, майки и лекарки, които от години една статия не са прочели и не знаят за нито един симпозиум какво се е обсъдило.

Да бе Wink , баба ти като не е ходила по симпозиуми, как те е отгледала такава умница ?
Мани, мани! Не питай! Баба ми не е лакарка, но мен майка ми ме е гледала.
С компресите така правят във Франция и Германияяяя hahaha като има толкова голямо значение какво правят по Европата, че и по Изтока.
Както и да е, то си е ваша грижа вашите деца как ще гледате, може би сбърках като се намесих и ви  дадох линковете.
Аз също така си зарових главата в пясъка с ваксините, които съм поставила, направете го и вие, Държавата ни трябва да печели, нека я подпомогнем още малко.

Няма за какво да психясвате! Ако все пак психясвате, то значи имате някакво съмнение във взетото решение. Не иви е виновна информацията, че да се ядосвате.
И да, по-добре е да не четем, защото имаме бебета и нямаме време, но някои четат именно защото имат бебета и те изискват внимание какво им правим Mr. Green
ЗК може да ни заповядва какво да правим, но ако стане нещо /чук-чук-чук, да не чуе дявола/ ще ви грее ли какво е казала системата? Системата е включила в изчислянията си риск, който ние нямаме гаранция, че няма да е нашата съдба.  #Cussing out Аз лично бих се зачудила защо слагат на детето ми ваксина разработена през 50те на миналия век!
Прочетете и за болестите, за които ваксинирате децата си - къде се срещат, при какви условие и как се лекуват.
За кариеси има стоматолози, но от зъб също се умира. И какво сега, що не ни ваксинират против кариеси? Mr. Green

Страхотни са ви бебоците, да са ви живи и здрави! Бог не знам дали ще ги пази, но родителите първи трябва да ги пазят!
Като ги гледам какви са мъници ми става мило, защото тези моменти, може и клише да е, но бързо отлитат и започват да липсват.  Hug но сега доколкото усещам накъде духа вятъра ви тресе и следродилна депресийка, та сте докачливи.
Поинтересувайте се все пак и на други места за компресите, да не кажете че си измислям.
Хайде, лека седмица с повече радост, повече кърма и повече спокойни нощи!

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 09:31 от Чаено момиче

Общи условия

Активация на акаунт