Паническо разстройство - 60

• 55 575
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Георги, безкрайно благодаря!!!
А връзката между антидепресантите и кортизола, е че АД повлияват функцията на надбъбречните жлези ли? Всички класове АД ли повлияват така или само SSRI? Може би задавам глупави въпроси, но ми се иска да се ориентирам за да имам някаква насока за разсъждение и действие!

# 526
Георги, безкрайно благодаря!!!
А връзката между антидепресантите и кортизола, е че АД повлияват функцията на надбъбречните жлези ли? Всички класове АД ли повлияват така или само SSRI? Може би задавам глупави въпроси, но ми се иска да се ориентирам за да имам някаква насока за разсъждение и действие!
Не е логика, а при определени хора го има. То не е математика да има правило и формула. По скоро е на прецедентен принцип.

# 527

Какви е мнението ви?

# 528
Звездичка, ПКК говори за изкарана вирусна инфекция на скоро? От хормоните не разбирам аз.

# 529
Хормоните са добре, не индикират проблем с щитовидната според мен. Simple Smile

# 530
Хормоните са абсолютно добре - нито има отклонение във функцията на жлезата ( хипо или хипер), нито има автоимунен процес.

# 531
Той,хормона е един( и не е на щитовидната,а има отношение към нея) и антитела.Следващия път си пуснете ft3 и ft4 за пълна картинка ,за да може наистина да се види какво е положението.Може да се каже че засега няма автоимунен процес.

# 532
Здравейте, някой дали е проучвал въпросът за прием на качествен канабидиол  CBD, едновременно с антидепресанти?

# 533
здравейте, нали е нормално след паник атака да се чувствам изплашен, отчаян
, обесърчен и да мисля само за паники, болести и т.н. ?

# 534
Да, съвсем нормално е, аз се чувствам като изцедена след паник атака, емоционално и физически, понякога в продължение на дни (зависи колко е била силна)

# 535
Да, съвсем нормално е, аз се чувствам като изцедена след паник атака, емоционално и физически, понякога в продължение на дни (зависи колко е била силна)
благодаря за отговора.

# 536
Здравейте, искам да коментирам нещо много важно, тъй като виждам доста хора да сменят АД от един към друг или в момента да се намират в много тежка психическа ситуация. Стресът е нещо много опасно и доста хора го подценяват, защото може да остане скрит и да се натрупа. Ако, си представите че вие сте един съд и наливате в него течност стрес всеки ден, в един момент ще започне да прелива. АД са хапчета, които слагат капака на тенджерата, но това не лекува! В първия момент, в който махнете капака (спрете АД), водата отното ще прелее.
Стресът от своя страна предизвиква ужасни процесив в човешкото тяло, които предизвикват тялото ви да се бори с тях, а от своя страна то се нуждае от своя арсенал от оръжия, а именно витамините. При стрес се наблюдава продължителен спад на витамин D, който от своя страна води до спад на витамин B12. Това са много важни витамини! Продължителния недостиг на витамин B12 води до ПЕРНАМЕНТНИ увреждания на периферната нервна система като: слабост в ръцете и краката, загуба на равновесие, проблеми със зрението, обоняние, кожни обриви, тремори. Това се дължи на факта, че витамин B12 се грижи за обвивката на нервите, която ги предпазва. Когато витамин D е нисък, той не може да се бори с възпалителните процеси и това уврежда обвивката на нервите за която се грижи витамин B12. За това паническото разстройство, депресията, паник атаките, не само просто психологични проблеми ами и до голяма степен физически. Най-големия проблем е да се установи, че реално имате недостиг на витамини. Защото, ако ви се вие свят ще решите, че е от времето, слънчевите изригвания, ПА и т.н. По серозните дефицити водят до сериозни проблеми, които карат докторите и самите вие да търсите проблема другаде в разни болести, за това по горе не случайно казах, че симптомите могат да говорят от загуба на витамини до множествена склероза или паркинсон.

# 537
Еха, сега е време за реклама на добавка някоя или смес билкова?

Още утре внасям предложение да се закрива професията психиатър, явно там само смучат пари без да дават витамини!

# 538
Човекът горе сигурно не е патил от ПА или депресия.... Ако получи паник-атака, ще го питам аз за витамин Д или В12. Ние да не сме избягали от гората...Всичките знаем за витамини, даваме изследвания, за да видим дали има недостиг. Аз пия витамин Д, а другото е в норма.

# 539
Билкаря се включи пак, ма то толкова просто било, две витаминчета и хей живот здравей. Да турят кръст на 300 години проучване на мозъка и неврологията и да бухаме витамините.

Общи условия

Активация на акаунт