Паническо разстройство - 60

• 55 578
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
Флуанксол мисля,че спрях от 2 на 1, 1 през ден, два до пълно спиране. Не съм имала никакви проблеми с него. Със спирането на Клонарекс също. Единствено изпаднах в страхотна дупка при смяната на Сероксат с Бринтеликс. Но всичко отшумя за 3 дни. Бринтеликс почнах с 1/2, вдигнахме на цяло от 10мг, но се върнах на половинка и си карам така. Чувствам се добре.
Звездичка,от кой град си?

Защо сменихте Сероксата?

Смених го заради повишена сънливост, апатия и като цяло ме правеше на парцал.

А като изключим тези странични ефекти- помогна ли ви с тревожността и ПА? Как се чувствахте?

# 586
Здравейте, някой да има опит с Велаксин?
Приемам го от 7 дни, и всичко изгледаше обещаващо, но започна много тежко безсъние от 3 дни, не повлияващо се от Тритико ( което приемах заради безсъние от Золофт), започна засилване на тревожността, гадене и цялостна отпадналост. Според психиатъра трябва да съм търпелива, но аз съм много отчаяна. Безсънието ме смазва.
И започвам да се чувствам като най-дефектният човек, на който не му влияят както се очаква лекарствата…

# 587
И аз натам вървя, както се похвалих със золофт се чувствам като зомби. Дори и да спя с тритико то е само сънища. Вчера на единия светофар в колата ме обля гореща вълна с паника, което не е типично за мен, никога не съм имала ПА.  И го отчитам като резултат от недоспиването

# 588
А има някой от вас, който приема Валдексан? Изписаха ми го уж за тежко безсъние и да го приемам вечер, а от него ми се вие свят и заспивам със световъртеж.

# 589
Здравейте, след една случка с натравяне от китайско и три дни във ВМА не се чувствам съвсем добре. Мина месец от тогава, появиха се постоянни лоши мисли, чувство все едно си в сън.. Плюс това, че не можеш да се насладиш на малките хубави неща и умора макар, че не върша много неща. Спрях да пия, внимавам с храната, тренирам повече и правя разходки, но още го има това чувство с леко подобрение. Ясно е, че е период и ще мине, вкопчила съм се в тази случка, но бих искала да попитам чаят от жълт кантарион би ли помогнал? По колко се пие и колко често? Интересно ми е да чуя вашето мнение🙂

# 590
Калина, от моят опит със Золофт и Тритико мога да посъветвам- ако приемате Золофт вечер, преминете на сутрешен прием. Увеличете Тритикото с още 25 мг, до 100 мг не действа като антидепресант. Това може да стабилизира съня. Допитайте се и до Вашият психиатър за съвет.

# 591
А както предписанието е да увелича золофт Дозата с още една половинка, още по зле ли ще стане съня? То накъде по-зле....

# 592
Това никой не може да го каже, може да е без промяна тоест еднакво гадно да си остане. Консултирайте се да увеличите Тритикото и задръжте с няколко дни увеличаването на Золофта. Аз бих пробвала първо да си стабилизирам съня, преди да увелича Золофт

# 593
  • Швейцария
За който питаше, аз пия Венлафаксин (Велаксин). В началото много ми се увеличи тревожността. В такъв случай се дава някакво успокоително да тушира, докато организмът свикне, после се спира. Аз не пих и изтърпях. След 2 месеца Венлафаксинът започна да действа и го пия вече 10 години. Безсъние си имам така или иначе от преди и не е от него. Пия приспивателни.

# 594
Здравейте, от половин година съм в доста лошо състояние, като симптомите ми са доста характерни за множествена склероза. Направих си всички възможни изследвания и съм посетил доста невролози и отхвърлиха доста болести включително и тази. Няколко пъти ми прави впечатление, че когато пия алкохол и някои от симптомите ми отшумяват, като по-конкретно болките в кракът и треперенето. Невролог ми каза, че трябва да започна да пия АД като ми предписа Ксанакс и Дулокси. Нямам опит с анти-депресантите, какво да очаквам? Благодаря за отговорите!

# 595
Здравейте, някой да има опит с Велаксин?
Приемам го от 7 дни, и всичко изгледаше обещаващо, но започна много тежко безсъние от 3 дни, не повлияващо се от Тритико ( което приемах заради безсъние от Золофт), започна засилване на тревожността, гадене и цялостна отпадналост. Според психиатъра трябва да съм търпелива, но аз съм много отчаяна. Безсънието ме смазва.
И започвам да се чувствам като най-дефектният човек, на който не му влияят както се очаква лекарствата…

Оо, спокойно. Изобщо да не се притесняваш. На мен като ми изписаха АД ме предупредиха, че трябва да изчакам 2 седмици, за да подействат, че и даже засилват тревожността. Няма да ти казвам през какъв ад преминах. Хем бях болна от вирус с 39 градуса и повръщане, ами и започнах АД. 5 дни сухота в устата, виене на свят, чувствах се като парцал. Само ми се спеше, а не можех да спя повече от 3/4 часа, абе ужас беше. Спокойно, след 1 седмица ще се почувстваш много по-добре.

А да попитам, някой има ли предменструален синдром? Аз 10 дни преди менструация направо се побърквам и не си намирам място. Буквално изживявам някакъв ужас и след края на менструацията съм така. Една приятелка ми каза билкова добавка, точно за този проблем, но четвъртък съм на психиатър и ще питам за съвет и нея.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 06:05 от Puke123

# 596
Ако е вечерната иглика питай и за мен 🤣🤣
10 дни цикъл ми започнаха силни болки в гърдите и корема, а нямам по принцип. Разбира се, че го отдадох на започването на АД. То няма система от тялото ми, върху която да не усетих промяна. От сутринта винтоверт в стомаха от глад и ако не хапнеш ти прималява... А съм човек, който по принцип чак следобед се сеща да яде, пия и вода много с тези хапчета. Метаболизмът се смени, така че очаквам и на хормонлалано ниво да има промяна
Сега съм решила золофт да го пия рано рано сутрин, а тритико още към 20.00 вечер да видим, че нещо не ме кефи сутрин да съм парцал и детето да пропуска първия час в училище 🥴

# 597
Jenny BG и Puke123 - благодаря ви за отговорите за Велаксин! Ще стискам зъби явно, очаквайки да премине тежкото начало.
Притеснението ми е, че със Золофт 3 месеца търпях, уж да подейства, а то по-зле ставаше. Спрях го и ми просветна. Та да не се окаже същият сценарий и с Велаксин, от това ме е страх.

# 598
Пак ви питам дали е пил някой Валдексан?

# 599
Калина, сега видях че сте решили да пиете Тритикото рано вечерта. Само да вметна, че ефекта му започва да се усеща 15-20 мин след прием, при мен е като много силно опияняване на мозъка, и ако не съм си легнала хич не ми е ок да върша нещо из къщи в това състояние. Та ако планирате да си лягате рано, към 20.30 е ок такъв прием, в противен случай е малко безпредметно такова ранно вземане.

Общи условия

Активация на акаунт