Паническо разстройство - 60

• 55 466
  • 773
  •   1
Отговори
# 615
Не забравяйте и витамините. Аз си взех пръскало витД+к Better You, милгама също.

# 616
Не забравяйте и витамините. Аз си взех пръскало витД+к Better You, милгама също.
Непременно ще си взема ! Макар, че ходих до лекарка и тя поглежайки ми показателите на витамините каза , че са наред , опитах се да обясня ,че са твърде малко и срещу тях има L, притесних и не възразих повече

# 617
Здравейте,
Отново Ви моля за съвет!
Вече с 3-ти антидепресант се случва едно и също - предизвиква ми много силно вътрешно напрежение и тревожност, каквито и първоначално не съм имала. Първо Ципралекс- спрях го и тревожността рязко намаля, после Золофт - освен засилване на тревожността предизвика и тежко безсъние. Спрях го след 3 м. прием и тревожността изчезна буквално от следващият ден. Сега съм 3-та седмица на Велаксин - супер гадно безсъние от него ( не се повлиява особено от Тритико) и мноооого силно вътрешно напрежение, все едно огън ще избие през лицето ми. Хора, моля Ви кажете какво е това чудо, имам чувството че организма ми не толерира АД. Чета, че е възможно да се измени чувствителността на серотониновите рецептори и от там приема на АД да води до засилена тревожност. Изследвах кортизол - в норма е. От какво е това безсъние? Някой някаква идея? Отчайвам се много сериозно, че съм сложен и нестандартен случай и няма да има излекуване….

# 618
Здравейте,
Отново Ви моля за съвет!
Вече с 3-ти антидепресант се случва едно и също - предизвиква ми много силно вътрешно напрежение и тревожност, каквито и първоначално не съм имала. Първо Ципралекс- спрях го и тревожността рязко намаля, после Золофт - освен засилване на тревожността предизвика и тежко безсъние. Спрях го след 3 м. прием и тревожността изчезна буквално от следващият ден. Сега съм 3-та седмица на Велаксин - супер гадно безсъние от него ( не се повлиява особено от Тритико) и мноооого силно вътрешно напрежение, все едно огън ще избие през лицето ми. Хора, моля Ви кажете какво е това чудо, имам чувството че организма ми не толерира АД. Чета, че е възможно да се измени чувствителността на серотониновите рецептори и от там приема на АД да води до засилена тревожност. Изследвах кортизол - в норма е. От какво е това безсъние? Някой някаква идея? Отчайвам се много сериозно, че съм сложен и нестандартен случай и няма да има излекуване….
Какво е мнението на лекуващия психиатър? Трите  АД различни видове ли са - SSRI, SNRI, NaSSA? Може това да е причината да не се чувствате добре. Някой действат на серотонина други на допамина. Хубаво е да се консултирате и с друг доктор, ако доктора в момента не ви ги обяснява тези неща.

# 619
С лекуващият психиатър нямам връзка от предната седмица и го очаквам да се прибере в България. За безсънието нищо не ми обясни, само ме посъветва да вдигна дозата на Тритико от 75 на 100 мг. А относно тревожността ми отговори, че вижда, че има връзка но не знае каква.

# 620
С лекуващият психиатър нямам връзка от предната седмица и го очаквам да се прибере в България. За безсънието нищо не ми обясни, само ме посъветва да вдигна дозата на Тритико от 75 на 100 мг. А относно тревожността ми отговори, че вижда, че има връзка но не знае каква.
Аз бих потърсила мнение на друг доктор.

# 621
Обмислям го, но и смяната от лекар на лекар пак не е много хубаво според мен, защото всичко започва отначало. Но ако няма положително развитие, това е пътят.

# 622
Ами аз бях така-не се повлиявах от тези, както се изрази последният ми лекуващ, който буквално ми спаси живота - по-новите лекарства. И затова се наложи да вкараме тежката артилерия - трицикличните антидепресанти, които са най-старите на пазара, абсолютно най-евтините. Три месеца след началото на приема им се върнах обратно към живота. Допреди тях Буквално бях провесена през терасата(не преувеличавам).

# 623
zdraveyte nyakoy moje li mnenie za hemoglobina I spored vas kum koy lekar tryabva da se oburna

# 624
Хемоглобинът е доста нисък, обърнете се към хематолог за назначаване на допълнителни изследвания, да се изясни какъв тип е анемията. Ако е желязодефицитна с подходящ медикамент, ще се компенсира ниското ниво

# 625
Хемоглобинът е доста нисък, обърнете се към хематолог за назначаване на допълнителни изследвания, да се изясни какъв тип е анемията. Ако е желязодефицитна с подходящ медикамент, ще се компенсира ниското ниво
blagodarya

# 626
Моля, и не се притеснявайте, това конкретно се откоригирва. Аз самата от дете съм така и периодично си приемам добавки с желязо и нещата се нормализират. Храната също е много важна - пълноценното хранене е ключово при нисък хемоглобин.

# 627
Здравейте, имам много странно усещане в главата или ушите от няколко дни. От време на време все едно нещо нещо леко вибрира, особено при премигване или ако си затворя и стисна очите. Усещам леко като вибриране/трептене. Някой имал ли е нещо подобно и на какво може да се дължи защото доста се притеснявам. 😕

# 628
Здравейте отново, днес получих ужасна паника, освен сърцебиене, изтръпване на крайници и т.н. получих жестоко треперене, ама не само на ръце и крака примерно, а цялото ми тяло трепереше и ме тресеше, изплаших се ужасно много, понеже досега не ми се е случвало чак така, а отделно и още се възстановявам след грип, от което пък се чувствам отпаднал и нямам апетит и в комбинация с такава паника направо ми идва прекалено много

# 629
Здравейте отново, днес получих ужасна паника, освен сърцебиене, изтръпване на крайници и т.н. получих жестоко треперене, ама не само на ръце и крака примерно, а цялото ми тяло трепереше и ме тресеше, изплаших се ужасно много, понеже досега не ми се е случвало чак така, а отделно и още се възстановявам след грип, от което пък се чувствам отпаднал и нямам апетит и в комбинация с такава паника направо ми идва прекалено много
При мен паник-атали провокират разни те такива както при теб симптоми, болести... Те ти пишеш, че имаш отпадналост от грип.... Аз имам някой път задна хрема, когато лепкав секрет се стича по носогърлен проход към трахеята..... и получавам тежки паники....А също, когато ми е лошо от друго заболяване... Така че не е чудно от изтощение покрай болестта да получиш паника.... Всичко е свързано със психика. Засили лечението с хапчета и толкова е.

Общи условия

Активация на акаунт