Скандинавски филми и сериали - Тема 4

• 38 983
  • 475
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Загледах един датски сериал ,,Дъждът,,
Интересен ми е. Сега започвам втори сезон.
Вече се чудя какво да гледам, че е много трудно  с тез сайтове.

Чудя се защо спряхте да пишете в темата? Къде се скрихте?

# 181
  • Свети Влас
Всъщност гледахме този филм- Хеви метъл пътешествие 1 (2018).
25-годишният Туро живее в малко селце във Финландия. Единственото нещо, което му носи удоволствие в неговия монотонен живот, е метъл бандата, в която пее с приятелите си. Групата съществува вече от 12 години, но все още забива в мазето на местната кланица... Но ето че веднъж момчетата получават оферта да свирят на един от най-добрите метъл фестивали в Норвегия, "Северно проклятие". Най-сетне им се удава шанс да се измъкнат от селото и да постигнат успех. Impaled Rektum (така момчетата решават да кръстят групата) разбират, че няма да имат втори такъв шанс. С какво ли няма да се сблъскат приятелите по пътя към съкровената си мечта... Пътешествието им включва хеви метъл, обиране на гробове, въоръжен конфликт между Финландия и Норвегия, среща с викинги - и всичко това, за да свирят на първия си истински концерт.
https://www.youtube.com/watch?v=XkAAAGEyFS8&t=2s
За човек, който не слуша хеви метъл, филма ми хареса. Забавен е, което ми хареса.

# 182
БНТ3
12-13 февруари, 22.00 "Внедрени", копродукция Нидерландия, Белгия

14 февруари 22:00 Роза игрален филм /Дания, 2022г./, режисьор Нилс Арден Оплев, в ролите: Софи Грабьол, Лене Мария Кристенсен, Андерс Бертелсен, Жан-Пиер Лори и др. (12)

НВО
12 февруари 11:50 "Небето над Зеница", документален, Дания, 2024, [15+]

НВО 3
14 февруари 18:00 "Северни удобства", комедия, Исландия, 2023; реж. Хафстейн Гунар Сигюрсдсон, с Лидия Леонард, Тимъти Спол, Ела Ръмпф, Ник Блейкли, Джима Брамхил, [15+]

СИНЕМАКС
17 февруари 12:35 "Мърморкото си търси "Ескорт"-а", комедийна драма, Финландия, 2022; реж. Мика Каурисмаки, с Хейкки Кинунен, Кари Вянянен, Силу Сепяля, Иика Форс, Мари Перанкоски, [12+]

17 февруари 22:50 "Четирима малки възрастни", драма, Финландия, 2023; реж. Селма Вилхунен, с Альма Пьойсти, Еро Милонов, Уна Айрола, Пиету Викстрьом, Вилхелм Бломгрен, [18+]

СИНЕМАКС 2
12 февруари
12:35 "Наркоза", драма, Нидерландия, 2022; реж. Мартийн де Йонг, с Текла Ройтен, Федя ван Хует, Сеп Рицема, Лола ван Зогел, Винсент ван дер Валк, [12+]
19:30 "Игра (2011)", драма, Швеция, 2011; реж. Рубен Йостлунд, с Анас Абдирахман, Себастиан Бликерт, Яник Диаките, Себастиан Хегмар, Абдиазиз Хилоуле, [12+]

13 февруари
10:25 "Игра (2011)", драма, Швеция, 2011; реж. Рубен Йостлунд, с Анас Абдирахман, Себастиан Бликерт, Яник

14 февруари
02:45 "Покани ме да вляза", хорър - драма, Швеция, 2008; реж. Томас Алфредсън, с Коре Хедебрант, Лина Леандершон, Пер Рагнар, Хенрик Дал, Карин Бергквист, [18+]Диаките, Себастиан Хегмар, Абдиазиз Хилоуле, [12+]
19:30 "Форсмажор", комедийна драма, Швеция, 2014; реж. Рубен Йостлунд, с Йоханес Бах Кунке, Лиза Ловен Конгсли, Клара Ветергрен, Винсент Ветергрен, Кристофен Хивю, [12+]

15 февруари
10:50 "Форсмажор", комедийна драма, Швеция, 2014; реж. Рубен Йостлунд, с Йоханес Бах Кунке, Лиза Ловен Конгсли, Клара Ветергрен, Винсент Ветергрен, Кристофен Хивю, [12+]

17 февруари
15:55 "Изход (2023)", драма, Швеция, 2023; реж. Абе Хасан, с Джуан Алкатами, Ашраф Бархом, Иса Ауифиа, Кристина Караца, Халед Алкатами, [12+]

18 февруари
07:00 "Изход (2023)", драма, Швеция, 2023; реж. Абе Хасан, с Джуан Алкатами, Ашраф Бархом, Иса Ауифиа, Кристина Караца, Халед Алкатами, [12+]

CINEMANIA
13 февруари 20:00 Мая от Стормскери – драма, Швеция-Финландия, 2024 г., реж. Тийна Люми, с Дезмънд Истууд, Аманда Янсон, Тобиас Зилиакус, Линус Троедсон

14 февруари 10:00 Късче от сърцето ми - комедия/мюзикъл, Швеция, 2019 г.
реж. Едвард аф Силен, с Малин Акерман

15 февруари 12:00 Северен комфорт – комедия, Исландия-Великобритания, 2023 г. реж. Хафщайн Гунар Сигурсон, с Лидия Леонард, Тимъти Спол, Ела Румпф, Ник Блейкли

16 февруари 12:00 Диригентката - музикална драма, Нидерландия-Белгия, 2018 г., реж. Мария Петерс, с Кристиане де Бруйн, Бенямин Вайнрайт, Скот Търнър Шофилд

17 февруари 18:00 и 04.00 Операция „Наполеон“ – трилър, Исландия 2023 г., 12+, реж. Оскар Тор Акселсон, с Вотан Вилке Мьоринг, Иън Глен, Джак Фокс, Вивиан Олафсдотир

18 февруари 18:00 Писна ми от мен – комедия/драма, Норвегия-Швеция, 2022 г., реж. Кристофер Боргли, с Кристин Куят Торп, Ерик Сетер, Фани Ваагер, Сара Франческа Брен

19 февруари 18:00 Кралят на Бастой – драма/екшън, Норвегия, 2010 г., 12+, реж. Мариус Холст, със Стелан Скарсгард, Кристофър Джонер, Бенджамин Хелстад, Кимо Раджал

20 февруари
06:00 Кралят на Бастой – драма/екшън, Норвегия, 2010 г., 12+, реж. Мариус Холст, със Стелан Скарсгард, Кристофър Джонер, Бенджамин Хелстад, Кимо Раджал
18:00 Най-лошата личност на света – драма/комедия, Франция-Норвегия, 2021 г., реж. Йоахим Трир, с Андерс Даниелсен Лие, Ренате Реинсве, Мария Грация ди Мео

21 февруари
10:00 Ейприл, Мей и Джун – драма, Нидерландия, 2019 г., реж. Уил Коопман, с Линда де Мол, Патрик Дъфи
18:00 Най-лошата личност на света – драма/комедия, Франция-Норвегия, 2021 г., реж. Йоахим Трир, с Андерс Даниелсен Лие, Ренате Реинсве, Мария Грация ди Мео
20:00 Роза – драма/комедия, Дания, 2022 г., реж. Нилс Арден Оплев. със Софи Гробьол, Лене Мария Кристенсен, Андерс В. Бертелсен

22 февруари 06:00 Роза – драма/комедия, Дания, 2022 г., реж. Нилс Арден Оплев. със Софи Гробьол, Лене Мария Кристенсен, Андерс В. Бертелсен

22 февруари 14:00 и 02.15  Туве – биографичен/драма, Финландия-Швеция, 2020 г.
реж. Зайда Вергрот, с Алма Пьости, Криста Косонен, Шанти Рони

# 183

Аз се заглеждам в много нови сканди сериали, в Нетфликс постоянно ги бълват, ама нищо не си струва да се споменава тук. Нищо не се доближава дори близко до атмосферата на Мостът и още няколко други по-стари сериала. 
Последно гледах един нов, шведски - Убийства в Аре (импровизиран превод) The Åre Murders. Историята звучеше интересно, със симпатична млада жена детектив, ама след първите две серии се отказах. Мрачна атмосфера, но не тип Мостът, а просто депресивна. Пак намесени имигранти, политически интриги, и т.н.. За истинските фенове на Скандинавския ноар жанр, поредното разочарование.

# 184
  • Другата България
Скрит текст:

Зарибихте ме с “Внедрени“. Blush
И трите сезона ги изгледах за два дни, сега не мога да си отспя. Blush

# 185
Имам един немски сериал, казва се The Seed. Мисля че го водят немски, но той е смесена продукция с Норвегия. Не мога никъде да го намеря, но изглежда интересен, за тези, които имат достъп до немския Нетфликс. Мисля че там още трябва да върви.

# 186
Скрит текст:

Къде ги гледахте и как се казва сериала на английски?

# 187
Скрит текст:

Undercover от зелка го тегля аз .
Много ми неприятно с дублаж Sad

# 188
  • Бургас
Кой филм имате точно в предид, че вече няколко ми излизат!
Този
https://bnt.bg/news/vnedreni-1-1-epizod-kamping-zonedau-313831news.html
Или този
https://undercover.fandom.com/wiki/Category:Episodes
Заглавието ми е познато, но до там!

Нетфликс имам, но пък там няма дублаж или субтитри и няма как да гледам. Не знам езици.

Та, моля ви да пишете и къде могат да се гледат филмите!

# 189
Undercover
karzz тук на руски и трите сезона, няма ли да свърши работа?

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 20:55 от Danifin1

# 190
  • Бургас
Данифин, дава грешка!
Не, само на БГ.

# 191
Оправено. Все си мисля, че все пак ще можеш да го гледаш спокойно,  можеш да пробваш, мое мнение Wink

# 192
  • Другата България
Скрит текст:

https://playtube.tv/watch/%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B5%D … zyjQ4T58QvpZ.html
В Зелката е само първи сезон.

# 193
  • Бургас
Данифин, не ми е опция за руския, че нещо ми идват в повече, като чуя руска реч!! Ще се ровя из нета за сайтове с филми. Иначе гледам във Film4e.com.

# 194
  • София
@karzz, моля за извинение: все пак, торентите са пО-на сгода. Имам предвид, че не само в нашите няколко (основни 3), но и поне в още 2-3 чужди филми и сериали ги има с доста по-голям избор на формат и версии. Преди да търсите картината - първо поровЕте из субс-сайтовете ни дали има превод. В тях обикновено пък няма големи пропуски на вървежни ленти и сезони.

Общи условия

Активация на акаунт