Скандинавски филми и сериали - Тема 4

• 39 009
  • 475
  •   1
Отговори
# 195
Undercover
karzz тук на руски и трите сезона, няма ли да свърши работа?
Аз пък нямам проблем с руския и ще се възползвам. Мерси.

# 196
И аз мерси. Аз даже много се радвам, че не съм го забравила, защото на руските онлайн платформи мога да гледам филми и сериали, които иначе никъде другаде не мога да намеря.

# 197
  • София
И аз гледам на руски. Ако има безплатни сайтове, свиркайте!

# 198
Цитат
И аз гледам на руски. Ако има безплатни сайтове, свиркайте!
http://seasonvar.ru  Този е страхотен. Пълен е с всякакви сериали, руски, английски, скандинавски и още много други. Базата е огромна и е напълно безплатен.

# 199
Аз най-често гледам тук. Много пъти тук са го споменавали, но още веднъж няма да е излишно. Има досадни реклами в началото, но са къси.
https://hdrezka.sh/new/

# 200
  • София
Gabonka и Danifin, супер за сайтовете, благодаря!

# 201
  • Бургас
И аз благодаря!
Ще ги разгледам и ше се опитам да гледам нещо.

# 202
  • Свети Влас
Напрежение, интриги и скрити мотиви

Скандинавските сериали пленяват зрителите по света с изключително описателна мрачна атмосфера, многослойни герои и истории, които балансират между криминални разследвания, социално чувствителни теми и силно трогващи човешки съдби. Те не са просто едно телевизионно забавление – чрез внимателно създаден сюжет и смайваща кинематография те налагат стандарта в международните продукции.

През този февруари Pickbox NOW ще задоволи апетита на феновете на скандинавските сериали с пет нови заглавия. Подгответе се за маратон по гледане на филми без прекъсване, защото след като започнете да ги гледате, няма да можете да спрете!

Вижте кои заглавия в Pickbox NOW скоро ще ви накарат да заковете поглед пред екрана!

1. Пари (Dough)- Вече е дават.
"Пари" е шведска криминална драма, която смесва елементи на трилър, черна комедия и социална драма. Историята проследява Малу ¬¬– жена от по-висшата класа, която живее в богато предградие на Стокхолм. Когато животът й започва да се разпада поради финансови проблеми, тя случайно се натъква на чанта с 47 милиона шведски крони – пари, които са изчезнали по време на банков обир. Вместо да докладва в полицията, Малу решава да задържи парите и да ги използва за стартирането на собствен бизнес, като отвори пекарна. Престъпниците обаче, отговорни за банковия обир, си искат парите обратно, както и Лиана – самотна майка, чийто партньор е влязъл в затвора след обира. В отчаянието си да осигури по-добро бъдеще за себе си и за сина си, Лиана разбира, че парите са в Малу, а съдбите им се преплитат в напрегната игра на лъжи и оцеляване. Главните роли се изпълняват от Хелена аф Сандеберг, която играе Малу, и Бианка Кронльоф, която играе Лиана.

2. Муниции (Ammo)- вече е дават

Бьорн Урдал – бивш бизнесмен, който преживява криза на личността, неочаквано получава възможност да стане ключов агент продажби в норвежка компания за производство на оръжия. Докато се впуска в света на военни контакти, геополитически интриги и морални дилеми, той бързо осъзнава, че отвъд печалбите се крият мрачни тайни и етични компромиси. С изкуствения интелект, който все повече бива интегриран в съвременните оръжия, Бьорн се бори с въпроси относно човешката отговорност и политическите последствия от водената от машините война. Разкъсвайки се между своите вярвания, семейните връзки и напрежението от интересите на силните, той трябва да реши дали да остане част от системата, или да се опита да я прекъсне отвътре. Сериалът зачеква теми като оръжейната технология, потенциала на "роботите убийци" и ролята на Норвегия като износител на оръжия, предлагайки на зрителите провокативен поглед над съвременните морални дилеми. Създаден е от Оле Мариус Аралдсен и Николай Клев Брош, който също така влиза в ролята на Бьорн Урдал.

3. Бели пясъци (White Sands)-22 февруари

"Бели пясъци" е датски криминален сериал, който комбинира елементи на трилър, драма и мистерия. Действието се развива в идиличния, но загадъчен крайбрежен град Виде Санде. След убийството на немски сърфист от малката туристическа общност в градчето, местната полиция трудно събира доказателства и намира следи, за да разреши случая. За да набавят допълнителна информация, датските власти изпращат двама опитни детективи – Хелене Фалк, която е експерт в операциите под прикритие, и Томас Бекман, който е опитен следовател убийства. Те трябва да се внедрят в местната общност като щастливо женена двойка, която е оставила градския начин на живот, търсейки спокойствие край морето. Това обаче, което първоначално е изглеждало като елементарна задача, бързо се превръща в сложно разследване, тъй като жителите на Виде Санде са мнителни към новите лица, а престъплението крие повече тайни от първоначално смятаното.

4. Заложници (Hostage)-25 февруари

Този шведски трилър проследява отвличането на самолет, изпълняващ полет от Стокхолм до Сан Франциско. Самолетът е превзет дистанционно и кризата скоро ескалира в международен инцидент, когато престъпниците отправят своите искания – освобождаването на ливански професор от затвора и разкриването на поверителни документи, които могат да разклатят правителството. Шведските власти са изправени пред невъзможни решения, когато криминологът Фредрика Бергман и следователят Алекс Рехт обединяват отново сили, за да разкрият кои са похитителите, преди самолетът да бъде унищожен. По време на разследването Фредрика започва да подозира, че истината е по-близо, отколкото изглежда. Сериалът изследва теми за властта, корупцията и кибератаките, като предоставя завладяваща история за оцеляване, морални дилеми и тайни, които биват разкрити в кризисни моменти.

5. Купол 16 (Dome 16)-28 февруари

Този шведски трилър проследява отвличането на самолет, изпълняващ полет от Стокхолм до Сан Франциско. Самолетът е превзет дистанционно и кризата скоро ескалира в международен инцидент, когато престъпниците отправят своите искания – освобождаването на ливански професор от затвора и разкриването на поверителни документи, които могат да разклатят правителството. Шведските власти са изправени пред невъзможни решения, когато криминологът Фредрика Бергман и следователят Алекс Рехт обединяват отново сили, за да разкрият кои са похитителите, преди самолетът да бъде унищожен. По време на разследването Фредрика започва да подозира, че истината е по-близо, отколкото изглежда. Сериалът изследва теми за властта, корупцията и кибератаките, като предоставя завладяваща история за оцеляване, морални дилеми и тайни, които биват разкрити в кризисни моменти.
Източник: https://www.pickboxnow.com/bg/new-viaplay-series

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 13:18 от Габриела Радева

# 203
В момента гледам Пьорни, сериал по Pickbox TV . За ежедневието на самотна майка с две дъщери. Има и забавни и тъжни  моменти, нещата от живота. Препоръчвам го, сериите са по 30 мин.
https://www.imdb.com/title/tt12567072/

# 204
  • Бургас
Аз изгледах ,, Внедрени,,. Хареса ми. Само 3 сезон, не ми допадна особенно много, заради турската намеса. Все едно гледах турски сериал .

# 205
Северните филми на малкия екран до края на месеца:

БНТ1
24-27 фев. 15:00 Снежен свят - 24-сериен тв филм /Норвегия, 2016г./, 1-4 еп., режисьори: Ида Сагмо Тведте и Сюне Тексюм, в ролите: Сири Скегедал, Кевин Хуган, Шарлоте Мюрсет и др.

НВО
23 фев. 08:25 "По-добри времена", комедийна драма, Дания, 2023; реж. Милад Шварц Аваз, с Ларс Бригман, Ари Александер, Себастиан Йесен, Андреас Йесен, Каспар Филипсон, [12+]

25 фев. 08:40 "Когато си в Рим (2024)", романтична драма, Дания, 2024; реж. Никлас Бендиксен, с Бодил Йоргенсен, Кристиан Халкен, Ролф Ласгард, Давиде Яшини, Масимо Канина, [12+]

СИНЕМАКС
22 фев. 16:00 "Писна ми от мен", комедийна драма, Норвегия, 2022; реж. Кристофер Боргли, с Кристин Куджат Торп, Ейрик Сетер, Фани Ваагер, Сара Франческа Брен, Фредрик Стенберг Дитлев-Симонсен, [18+]

23 фев. 04:50 "Ивалу", късометражна драма, Дания, 2023; реж. Андерс Валтер, Пипалук К. Йоргенсен, с Мила Хайлман Кройцман, Ниви Ларсен, Angunnguaq Ларсен, Tuperna Mette Ларсен, Виту Сулук Олсен, [12+]

25 фев
08:40 и 17.50 "Калев", историческа драма, Естония, 2022; реж. Ове Мастинг, с Майт Малмстен, Реймо Сагор, Прийт Вигемаст, Михел Кууск, От Картау, [12+]
15:50 "Противник", драма, Швеция, 2023; реж. Милад Алами, с Пейман Маади, Марал Насири, Бьорн Елгерд, Ардалан Есмаили, Арвин Кананян, [12+]

26 фев
07:00 "Противник", драма, Швеция, 2023; реж. Милад Алами, с Пейман Маади, Марал Насири, Бьорн Елгерд, Ардалан Есмаили, Арвин Кананян, [12+]
01:50 "Сладки сънища (2023)", драма, Нидерландия, 2023; реж. Ена Сендияревич, с Хаяти Азис, Рене Сутендейк, Флориан Мейер, Лиза Цверман, Мохамед Хан, [18+]

28 фев
13:25 "Сладкарската фабрика", комедийна драма, Дания, 2022; реж. Кристиан Лолике, с Николас Бро, Бахар Парш, Тина Гилинг Мортенсен, Ема Сехестед Хьог, Андреас Йебро, [12+]

СИНЕМАКС 2
21 фев
21:30 "Раят в пламъци", драма, Швеция, 2023; реж. Мика Густафсон, с Бианка Делбраво, Дилвин Асаад, Сафира Мосберг, Ида Енгвол, Митя Сирен, [18+]

22 срещу 23 фев
01:00 "Хипнозата", комедийна драма, Швеция, 2023; реж. Ернст Де Гиър, с Аста Кама Аугуст, Хърбърт Нордръм, Андреа Едуардс, Дейвид Фукамачи Регнфорс, Моа Никласон, [18+]

25 фев
21:30 "Мляко (2023)", драма, Нидерландия, 2023; реж. Стефани Колк, с Фрида Барнхард, Алексей Овсяников, Рут Сахертиян, Жул Елтинг, Мурат Токер, [12+]

26 фев
02:55 "Розова луна", комедийна драма, Нидерландия, 2022; реж. Флор ван дер Мюлен, с Джулия Акерманс, Йохан Лейзен, Елко Смитс, Аник Файфер, Синем Кавус, [18+]
12:15 "Мляко (2023)", драма, Нидерландия, 2023; реж. Стефани Колк, с Фрида Барнхард, Алексей Овсяников, Рут Сахертиян, Жул Елтинг, Мурат Токер, [12+]

28 фев
07:00 "Януари", драма, Латвия, 2022; реж. Виестурс Кайрис, с Карлис Арнолдс Авотс, Алисе Дановска, Байба Брока, Алексас Казанавичус, Юхан Улфсак, [12+]
19:35 "Наркоза", драма, Нидерландия, 2022; реж. Мартийн де Йонг, с Текла Ройтен, Федя ван Хует, Сеп Рицема, Лола ван Зогел, Винсент ван дер Валк, [12+]   
21:30 "Самота", драма, Исландия, 2023; реж. Нина Палмадотир, с Тростур Лео Гунарсон, Херман Самюелсон, Анна Гундис Гудмундсдотир, Хьортур Йохан Йонсон, Йоел Самундсон, [12+]

# 206
Прекрасен филм!  https://m.imdb.com/title/tt22257924/   Гледах го онлайн с бг .субтитри  ,,Мая от Стормскери"   Нямам думи да опиша колко ме впечатли...Истинско кино!

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 20:08 от Roo Roo

# 207
End.of.Summer шведски сериал, не е лош, краят беше неочакван за мен.

https://www.imdb.com/title/tt21191810/?ref_=fn_all_ttl_2

# 208
И аз изгледах шведския сериал,,Краят на лятото".Мрачен,тежък,тъжен,натоварващ,но се потапяш в историята ...Много добри артисти  .Краят / развръзката бяха интересни и наистина неочаквани.Има го с бг.субтитри,онлайн/ и 6-те серии

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 10:33 от Roo Roo

# 209
И аз изгледах шведския сериала,,Краят на лятото"....Има го с бг.субтитри,онлайн/ и 6-те серии

Къде може да се гледа онлайн с бг субтитри?

Общи условия

Активация на акаунт