За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 016
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
Бебе с кашлица водя на слушалка всеки ден или през ден. Зависи дали ми се струва, че се подобрява или влошава. Нормално е кашлицата да продължи дълго.  Две-три седмици и повече. Особено ако има секрет докато се прочисти.  10 дни не са много за кашлица.

# 106
Здравейте!
На бебчето ми което е на 5 дни тестисите му са големи, зачервени и леко увиснали. Лекарката от неонатология каза, че това е хидроцеле и е нормално физиологично състояние което ще се оправи до един месец.
Обаче нещо ми е притеснено и не вярвам от само себе да мине в рамките на месец.
Има ли някоя мама или тати с такъв проблем и какъв е вашия опит?

# 107
Здравейте!
На бебчето ми което е на 5 дни тестисите му са големи, зачервени и леко увиснали. Лекарката от неонатология каза, че това е хидроцеле и е нормално физиологично състояние което ще се оправи до един месец.
Обаче нещо ми е притеснено и не вярвам от само себе да мине в рамките на месец.
Има ли някоя мама или тати с такъв проблем и какъв е вашия опит?
И 2мата ми сина бяха така, съвсем нормално е, и аз се бях шашнала. Минава в рамките на няколко седмици.

# 108
  • София
При нас единия тестис е леко увиснал, педиатъра каза, че има хидроцеле и ако не се оправи от самосебеси до към годинка ще се наложи операция, вече започна девети месец и все още е така, все се надявам, че ще избегнем операцията.

# 109
С какво се третира (против) синина на бебе?

# 110
Олио, зехтин, нещо мазно, става и мазен крем. Малкият редовно си удря главата и мажем с олио.

# 111
Има мехлем/гел или не знам как да го нарека срещу синини на Бочко ,вчера го купих,но не съм го тествала дали наистина помага. От 9+ месеца е

# 112
  • гр.Пловдив
Наблюдавайте децата. Миналата тема бях писала, че след ваксина ми вдигна 38 ⁰ през 2-3 дни. Ходихме на прегледи, всичко беше ок.  Докато след единия преглед вдигна пак, взе да хърчи, пак преглед, антибиотик, след 3ти прием нямаше никакъв ефект. За часове се влоши буквално. Изкарахме 10 дни в болница с двустранна пневмония.
Имайте винаги едно на ум, че е много коварно.
Пожелавам здраве на всички.

Жизел,а от какво се констатира пневмонията-вирусна + отпаднал имунитет от ваксината или вирус прерастнал за няколко дни в пневмония?

# 113
Здравейте,  чудя се при запушен нос, в къща с парно (т.е. сух въздух), дали и доколко би помогнало използването на овлажнител/дифузер в спалнята. И ако се използва - слага ли се например някакво масло етерично или нещо подобно? Бихте ли ми препоръчали модел.
Чудя се доколко ще помогне, но всички "хъркаме" от пресъхнали носове.
Ако има значение- малкият е на 11 месеца в момента.

# 114
За синини аз ползвам Арника. Този на Бочко не съм пробвала, но другият е чуден. Само дето пише, че е за 1+ на моя.
За пресъхнал нос ползвам Низита унгвент. (Знам, че въпросът е за овлажнител,ама в другата тема си написах мнението 😁)

# 115
Момичета имам бебче почти на месец...кърмим се...от вчера започна при кърмене да ръмжи,да опъва,изплюва и пак захапва...на какво може да се дължи ..мисля,че имам достатъчно кърма,защото доизцеждам след нея...мъчат я колики от ден 10ти...имаме и рефлукс...

# 116
  • до най-прекрасния мъж
Изпъва се така от рефлукса. Докъм 2-ри месец се обостря доста и после ще започне да отшумява. След захранването ще отшуми съвсем.
За ударено - ако е току-що, мажа с мазен крем. Ако вече има синьо, Арнигел.

# 117
Да, рефлукс е. Аз имах такъв проблем с второто ми дете. Израстна го по някое време. Понякога помага ако спрете с кърменето за малко, да го поизправите (на рамо), евентуално ако се оригне още по-добре. Друг път с оригването направо връща, но това е нормално, защото храната се е качила нагоре - да не се притесните. Пак помага.

# 118
Дали би помогнало за влажността и аз съм се чудила, защото също имаме ултразвуков дифузер, може би е по-добре от нищо. Мисля, че етерични масла не се слагат за толкова малко деца. Аз само с вода пускам нашия.

Здравейте,  чудя се при запушен нос, в къща с парно (т.е. сух въздух), дали и доколко би помогнало използването на овлажнител/дифузер в спалнята. И ако се използва - слага ли се например някакво масло етерично или нещо подобно? Бихте ли ми препоръчали модел.
Чудя се доколко ще помогне, но всички "хъркаме" от пресъхнали носове.
Ако има значение- малкият е на 11 месеца в момента.

# 119
Електра, Низита унгвент е за бебето нали 😄 то щом става за бебе ще става и за възрастни, но не и обратно.
Bluewaves, Може ли линк за вашия модел дифузер - не знаех , че има ултразвукови, ще погледна - любопитно ми стана ☺️

Общи условия

Активация на акаунт