За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 020
  • 777
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,оказа се ,че и двамата с малкия имаме харпангина.
Личната ни предписа спрей ,койтое спрян от производство за това ми е писала да си вземем този ,но като чета описанието главно се ползва за проблеми с венците ,какво мислите вие

# 121
Здравейте,  чудя се при запушен нос, в къща с парно (т.е. сух въздух), дали и доколко би помогнало използването на овлажнител/дифузер в спалнята. И ако се използва - слага ли се например някакво масло етерично или нещо подобно? Бихте ли ми препоръчали модел.
Чудя се доколко ще помогне, но всички "хъркаме" от пресъхнали носове.
Ако има значение- малкият е на 11 месеца в момента.
Ще помогне овлажнител, но гледайте работната площ да е долу горе с размерите на стаята, за да има полза, трябва си по-мащабен. Не е препоръчително да слагате етерично масло. Купете си и машинка да следите влажността.

# 122
  • Пловдив
Личната ни предписа спрей ,койтое спрян от производство за това ми е писала да си вземем този ,но като чета описанието главно се ползва за проблеми с венците ,какво мислите вие

Виждам, че е подходящ за ранички в устата - а при херпангината детето ще преглъща трудно, защото гърлото ще го боли. Хиалуроновата киселина ще подпомогне раничките да се затворят и да заздравее. На мен ми изглежда подходящ. Но ако имаш съмнения, говори отново с личния лекар на детето.

# 123
Низитата е безобиден и става за бебета. Аз го ползвам за себе си предимно заради хроничен ринит. От бременността досега го ползвам и нямам вече тия проблеми, които идват от ринита. Точно за овлажняване на лигавицата на носа е. Но унгвент, не спрей.

# 124
Благодаря Кате

Виждам, че е подходящ за ранички в устата - а при херпангината детето ще преглъща трудно, защото гърлото ще го боли. Хиалуроновата киселина ще подпомогне раничките да се затворят и да заздравее. На мен ми изглежда подходящ. Но ако имаш съмнения, говори отново с личния лекар на детето.

# 125
Низитата е безобиден и става за бебета. Аз го ползвам за себе си предимно заради хроничен ринит. От бременността досега го ползвам и нямам вече тия проблеми, които идват от ринита. Точно за овлажняване на лигавицата на носа е. Но унгвент, не спрей.
Не бих нарекла безобиден препарат, който съдържа алкохол, парафин и вазелин, но всеки сам си преценява.

# 126
Безобиден е, разбира се. Това е гел за мазане, в носа, а не препарат, който се пие . Мазен е и си остава в носа, не продължава към гърлото (както капките и спрейовете за пръскане) и няма как да се погълне. Предписан ми е от УНГ, когато бях бременна и цитирах самия лекар.
Освен това, когато пиша нещо, съм прочела и проучила, не го пиша наизуст. И в листовката също пише, че е подходящ за кърмачета и деца.
Скрит текст:
Nizita унгвент е лекарствен продукт под формата на маз, който се използва за подпомагане лечението в случаи на запушен нос (напр. при хрема), за почистване и хидратиране на носната лигавица (при сух въздух), за омекотяване на крусти. Продуктът е подходящ за прилагане както при възрастни, така и при деца и бебета. Низита използва лечебната сила на натриевия хлорид (готварска сол). При запушен нос поддържа лигавицата на носа влажна и подпомага неговото бързо отпушване. При суха и покрита с крусти носна лигавица Низита я овлажнява и води до бързото й възстановяване. При малки деца и кърмачета, които не могат самостоятелно да издухат носа си, Низита спомага за почистването на ноздрите и запазването на естествената защитна функция на носната лигавица
Колко дълго може да използвате НИЗИТА унгвент за нос?

Няма ограничения относно продължителността на лечението.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 15:23 от Elektra.13

# 127
Здравейте, вкъщи сме с климатик и ползваме този модел и сме много доволни.
https://www.philips.bg/c-p/HU4801_01/series-2000-air-humidifier
Само вода, без масло или каквото и да е друго. Има ефект зазапушените ни носове и пресъхнало гърло.
Единствено се съобразете с квадратурата на стаята, в която ще ползвате.
Здравейте,  чудя се при запушен нос, в къща с парно (т.е. сух въздух), дали и доколко би помогнало използването на овлажнител/дифузер в спалнята. И ако се използва - слага ли се например някакво масло етерично или нещо подобно? Бихте ли ми препоръчали модел.
Чудя се доколко ще помогне, но всички "хъркаме" от пресъхнали носове.
Ако има значение- малкият е на 11 месеца в момента.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 22:06 от Shanky

# 128
Безобиден е, разбира се. Това е гел за мазане, в носа, а не препарат, който се пие . Мазен е и си остава в носа, не продължава към гърлото (както капките и спрейовете за пръскане) и няма как да се погълне. Предписан ми е от УНГ, когато бях бременна и цитирах самия лекар.
Освен това, когато пиша нещо, съм прочела и проучила, не го пиша наизуст. И в листовката също пише, че е подходящ за кърмачета и деца.
Скрит текст:
Nizita унгвент е лекарствен продукт под формата на маз, който се използва за подпомагане лечението в случаи на запушен нос (напр. при хрема), за почистване и хидратиране на носната лигавица (при сух въздух), за омекотяване на крусти. Продуктът е подходящ за прилагане както при възрастни, така и при деца и бебета. Низита използва лечебната сила на натриевия хлорид (готварска сол). При запушен нос поддържа лигавицата на носа влажна и подпомага неговото бързо отпушване. При суха и покрита с крусти носна лигавица Низита я овлажнява и води до бързото й възстановяване. При малки деца и кърмачета, които не могат самостоятелно да издухат носа си, Низита спомага за почистването на ноздрите и запазването на естествената защитна функция на носната лигавица
Колко дълго може да използвате НИЗИТА унгвент за нос?

Няма ограничения относно продължителността на лечението.

Просто изказах моето мнение. Докторите препоръчват и изписват много неща, които въобще не са безобидни, а какво стои зад това да ти бутнат едно лекарство пред друго не смятам да коментирам, мисля че всеки е малко или много запознат. В днешно време всеки може да достигне до информацията която го интересува, за каквото го интересува по съвсем елементарен начин. Както казах всеки си има глава на раменете и може да прецени за себе си и за детето си. Simple Smile

# 129
„Feel Happy“ на Primavera, мисля че е от Зоя (беше подарък). Сега погледнах и в момента е неналичен .

Bluewaves, Може ли линк за вашия модел дифузер - не знаех , че има ултразвукови, ще погледна - любопитно ми стана ☺

# 130
Момичета някой да е имал подобен проблем...бебка е на месец и вече трети път ми прави едно и също...както спи и се задавя но незнам с плюнка ли,със секрети ли или с мляко...първите два пъти плачеше,а снощи  я видях как мята с ръчички ...когато тръгнах да я вдигам седи вдървена като дърво и не издава никакъв звук...таткото веднага я обърна с коремчето и главата надолу и след малко заплака...очите и се подуват ,става червена и неможе да диша защото носа и е пълен ..започваме да дърпаме с аспиратор и излизат жилави секрети и мляко...а от устичката и капят само плюнки...няма повръщано...това е просто някакъв кошмар...немога да спя...страх ме е да оставам сама с нея..не смея да изляза и за 1 минута от стаята...всичко това винаги става час и половина два след хранене ..не е веднага след ядене...спи на една страна,повдигната с антирефлуксна възглавница,но има колики от които се гърчи като червей и много гадно си извива главата и си мисля,че тогава някак се задавя...

# 131
Безопасното спане е на равна повърхност и по гръб с глава, завъртяна настрани. По този начин входът на трахеята oстава над хранопровода и няма как там да се озове секрет и да предизвика задушаване. Пробвайте да промените позицията и да наблюдавате дали ще има промяна. А вече за въпросният секрет се консултирайте с УНГ.

# 132
Здравейте бебе на пет месеца и половина отказва да яде или яде много малко насила.. сякаш няма апетит.Нямам идея понеже имаме съвкупност от неща, от какво може да е, зъби ли(няма все още), антибиотик ли, загуба на интерес към млякото ли, период ли, не знам.. Върти се, отказва и е голям зор...Отскоро е така.. Не е захранен още.
На някой да се е случвало нещо такова? Колко време е продължило...

# 133
Да, при нас на 6+++ месеца. Като всичко започна преди навършване на 6 месеца. Храни се по 5 пъти на 4 часа с АМ. Сумарно около 800-980 мл. се получава, но... сутрешното хранене към 10ч00 е мъка, едвам изяжда по 50-60-80 мл.,както и това в 14ч00.
Продължава по същия начин и сега след като сме вече на захранване, поне пюре хапва наобяд и малко АМ за засищане, но то е около 20-30 мл.
Но... слабото хранене в 10ч00 си остава... 😭 Изведнъж се получи...Започна да отказва, върти се, стиска устичката. Нямаме зъбки още.
А сега пък сме и болни и на всеки час настоявам да хапва, за да не се обезводни и гледам да докарам до 500 мл. поне на денонощие.
Здравейте бебе на пет месеца и половина отказва да яде или яде много малко насила.. сякаш няма апетит.Нямам идея понеже имаме съвкупност от неща, от какво може да е, зъби ли(няма все още), антибиотик ли, загуба на интерес към млякото ли, период ли, не знам.. Върти се, отказва и е голям зор...Отскоро е така.. Не е захранен още.
На някой да се е случвало нещо такова? Колко време е продължило...

# 134
Момичета някой да е имал подобен проблем...бебка е на месец и вече трети път ми прави едно и също...както спи и се задавя но незнам с плюнка ли,със секрети ли или с мляко...първите два пъти плачеше,а снощи  я видях как мята с ръчички ...когато тръгнах да я вдигам седи вдървена като дърво и не издава никакъв звук...таткото веднага я обърна с коремчето и главата надолу и след малко заплака...очите и се подуват ,става червена и неможе да диша защото носа и е пълен ..започваме да дърпаме с аспиратор и излизат жилави секрети и мляко...а от устичката и капят само плюнки...няма повръщано...това е просто някакъв кошмар...немога да спя...страх ме е да оставам сама с нея..не смея да изляза и за 1 минута от стаята...всичко това винаги става час и половина два след хранене ..не е веднага след ядене...спи на една страна,повдигната с антирефлуксна възглавница,но има колики от които се гърчи като червей и много гадно си извива главата и си мисля,че тогава някак се задавя...

Прилича на рефлукс, малкият ми син беше така. Постоянно се давеше, до 6м. Беше някакъв ужас. Сега е на 1г10м и също често се дави, но поне не докато спи. Друга възможност е да има хрема и да се дави от нея, щом издърпвате жилав секрет.

Общи условия

Активация на акаунт