За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 010
  • 777
  •   2
Отговори
# 90
Не давам без температура, освен ако не говорим за наистина сериозна истерия без сън и т.н.
Давали ли сте нещо за зъбите принципно?

# 91
Не давам без температура, освен ако не говорим за наистина сериозна истерия без сън и т.н.
Давали ли сте нещо за зъбите принципно?

Само гелче мундусал. Точно заради съня си го помислих, защото е много неспокоен и раздразнителен и цял ден трудно заспива и много лесно се буди.

# 92
Ние ползваме калгел ,не знам дали е много добър,но все него купуваме в аптеката ми казват,че бил най-добър.
Иначе ако детето се буди на всеки 5 мин аз бих дала Панадол

# 93
Здравейте, с какво мога да мажа устни на бебе на 7+ месеца. На две места се цепят до кръв. Педиатъра каза с бебешко олио, но се позамисли. Мажа, но спорен мен олиото само по себе си не хидратира Sad и продължават да се цепят. Като цяло не знам каква може да е и причината. Все още е в легналия кош и не е била оставяна на вятър Sad

# 94
Sash I, нашата педиатърка също "разрешава" 
Нурофен при нужда при болка от зъбоникнене.  Говорим за инцидентно даване когато бебето очевидно е с дискомфорт.
Момичета! Малкия на 8 месеца, има две зъбчета и е много усмихнато и весело дете. Днес е изключително крив и тече сопол, и мисля да му дам панадол бебе, чувала съм, че дават ако е зъб, и личната каза, че може. Няма темп. Давали ли сте така?

# 95
Да, инцидентно е. Никога сме нямали такъв ден досега, още не можем да го приспим… в 8 му го дадохме панадола, засега без успех… накрая май ще спим всички в колата 🫣

# 96
Аз се сещам за вазелин ,но не съм сигурна дали е безопастно за бебе
Здравейте, с какво мога да мажа устни на бебе на 7+ месеца. На две места се цепят до кръв. Педиатъра каза с бебешко олио, но се позамисли. Мажа, но спорен мен олиото само по себе си не хидратира Sad и продължават да се цепят. Като цяло не знам каква може да е и причината. Все още е в легналия кош и не е била оставяна на вятър Sad

# 97
Mustela Хидра стик е подходящ за суха кожа на устните и лицето. Аз съм доволна от цялата им козметика.

# 98
Аз ползвах крема за зърна на Мустела, когато имаше напукано тези дни Simple Smile Може и ланолин, но този на Лансино е по-малък и излиза по-скъпо от този на Мустела Simple Smile Може да успеете да намерите някоя мостричка от по-голяма аптека или от позната, която ходи по училища за бременни Simple Smile

# 99
  • София
Wooden spoon има за устни и бузи едно. Изчистен състав и подходящо. Аз също го ползвам за себе си, защото много ми изсъхват и се цепят устните и съм супер доволна. Всякакви други стикове/балсами за устни съм забравила.

# 100
Аз съм мазала крем за зърна Лансинох, устата му се цепеше по средата всеки път като ревне, с този крем мина много бързо.

# 101
Аз не бих отсяклала така категорично, че температура от зъби няма. Познатите ми (няколко са в бебешката група),твърдят, че бебетата им вдигат и като избие зъба всичко минава. Без да има други неразположения.

За болка бих дала панадол или нурофен и съм давала. То и на кутиите пише - за болка или температура. Представете си вас ако ви боли глава или зъб и не можете да спите, ако някой ви забрани да пиете болкоуспокояващо. Същото е.

# 102
Здравейте, имам бебенце на 5 месеца. От около 10 дни е болен, има хрема и влжна кашлица. Пи атусин бебе, правим инхалации, промивки и инфлуназал в нослето. Няма температура и си хапва добре, весел е. Но си кашля и му се събира секрет. За 10 дни, 4 пъти педиатър го преглежда, казва че гърдите са чисти и няма нужда от друго лечение, но аз съм притеснена. Дайте ми съвет, случвало ли ви се е и как помогнахте на бебчето? Благодаря!

# 103
Здравейте,както писах по-горе малкия е с температура, но забелязах,че като го сложа да спи ,когато се събуди е доста потен а изобщо не е облечен дебело . По блузка и памперс спи и 1 одеалце ,в стаята е 20 ° . Това потене добър знак ли е или напротив

# 104
  • София
Сваля температура най-вероятно. Нормално е да се поти в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт