За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 092
  • 777
  •   1
Отговори
# 180
Разхлабващи са и двете, но са и газообразуващи. Аз съм давала карфиол до момента, но в многокомпонентно пюре и пак не виждам да я разхлабва. Пак не се изхожда като хората.

Момичета,  пюре от броколи и/или карфиол води ли до запек?

# 181
Здравейте. Третирам главичката на бебето ми с крема на Юриаж за крусти и вече започнаха да падат, но с тях и доста коса.
Всяка люспичка пада с 3-4 косъма на нея. Това нормално ли е? Бебчо е на 5 месеца

# 182
Здравейте. Третирам главичката на бебето ми с крема на Юриаж за крусти и вече започнаха да падат, но с тях и доста коса.
Всяка люспичка пада с 3-4 косъма на нея. Това нормално ли е? Бебчо е на 5 месеца
Да. Ще си поникне нова, не се тревожете.

# 183
  • до най-прекрасния мъж
Бебетата си сменят рождената косичка. Дъщеря ми се роди с черна дълга коса и на 3 м беше почти плешива. После си й порасна нова коса, но вече е кестенява.

# 184
Благодаря ви, момичета.

# 185
Здравейте!
Моля да ми препоръчате АМ БЕЗ лактоза.
Благодаря предварително!

# 186
Здравейте, може би въпросът ми не е за тази тема, но търся контакти на доц. Ралица Георгиева. Не съм от София и нямам възможност да я посетя лично, но се интересувам дали прави консултации по документи или онлайн. Също така , ако някоя от Вас има опит с ранна хеморагична болест при новородено и последваща профилактика с вит К, ще съм благодарна, ако ми пише.

В супер док има часове и там е написан центъра, където преглежда(в болница Надежда също преглежда, та и от там могат да ви свършат работа). Ние точно в надежда ходихме при нея. Може би ако се обадите на тел. Номер на регистратурата и попитате за контакт, ще се отзоват. Или да споделите проблема си и те  да предадат на лекарката.

# 187
Здравейте!
Моля да ми препоръчате АМ БЕЗ лактоза.
Благодаря предварително!

Аптамил lactose free, другата алтернатива за още по-чувствителни стомахчета е Аптамил АДЦ. Не сменяйте мляко без консултация с педиатър/гастро.

# 188
Здравейте, може би въпросът ми не е за тази тема, но търся контакти на доц. Ралица Георгиева. Не съм от София и нямам възможност да я посетя лично, но се интересувам дали прави консултации по документи или онлайн. Също така , ако някоя от Вас има опит с ранна хеморагична болест при новородено и последваща профилактика с вит К, ще съм благодарна, ако ми пише.

В супер док има часове и там е написан центъра, където преглежда(в болница Надежда също преглежда, та и от там могат да ви свършат работа). Ние точно в надежда ходихме при нея. Може би ако се обадите на тел. Номер на регистратурата и попитате за контакт, ще се отзоват. Или да споделите проблема си и те  да предадат на лекарката.
Успях да се свържа с нея, прекрасен и отзивчив човек и лекар !

# 189
Дами ,нормално ли е в един момент да има следното .
Държите бебето и на ръката си усещате как издишва ?
Не знам колко правилно зададох въпроса ,нослето не е запушено .
Това е от 2 месеца ,питала съм пед казва че било нормално .
Но моята свекърва каза ми нормално е диша като възрастен .
Но това някак ми е странно .Изкажете мнение .

# 190
  • София
Защо да е странно? Всички хора го правят и е съвсем нормален процес. Както вие понякога издишате по този начин, така и бебетата го правят. Синът ми редовно го прави особено докато спи, но и в будно състояние също.

# 191
Нормално ми се струва. Нашата беба пък въздиша. 😁

Дами ,нормално ли е в един момент да има следното .
Държите бебето и на ръката си усещате как издишва ?
Не знам колко правилно зададох въпроса ,нослето не е запушено .
Това е от 2 месеца ,питала съм пед казва че било нормално .
Но моята свекърва каза ми нормално е диша като възрастен .
Но това някак ми е странно .Изкажете мнение .

# 192
Здравейте, имам  2 въпроса.
Момченцето ни навършва годинка другата седмица и предстои да започне втората година от майчинството, кое приложение се подава и коя дата се вписва-датата на рождения ден или дата на предполагаем термин от медицинските документи, че малко се обърках? Извинявам се, ако въпросът ми не е за тук.
Второто ми питане е кога започнахте да слагате  възглавница на вашите  бебенца и какви ?

# 193
Момичета, пак съм аз.
При преминаване към летния кош как е по-удачно да се вози бебето - с лице към майката или обратно? На 5+ е малкият.

# 194
Според мен с лице към майката, нашият е на 5 месеца и половина и така го возим.
Момичета, пак съм аз.
При преминаване към летния кош как е по-удачно да се вози бебето - с лице към майката или обратно? На 5+ е малкият.

Общи условия

Активация на акаунт