За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 599
  • 777
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, пак съм аз.
При преминаване към летния кош как е по-удачно да се вози бебето - с лице към майката или обратно? На 5+ е малкият.
На 9м. още я возя с лице към мен.

# 196
Здравейте, имам  2 въпроса.
Момченцето ни навършва годинка другата седмица и предстои да започне втората година от майчинството, кое приложение се подава и коя дата се вписва-датата на рождения ден или дата на предполагаем термин от медицинските документи, че малко се обърках? Извинявам се, ако въпросът ми не е за тук.
Второто ми питане е кога започнахте да слагате  възглавница на вашите  бебенца и какви ?
Попълва се декларация за отглеждане на дете до 2г, приложение N7. Пише се дата на термина.

# 197
Аз моя го возя с лице напред ,защото иначе не му е интересно и като ме вижда иска да го взема ,сега е на 1,4 г ,но го возя така от 7 месечен

# 198
Аз моята дъщеря започнах към 9 месечна да я возя с лице напред. Вече е на година и пет месеца и количка не ползва от три месеца,може и повече. Чак ме е яд ,че се изръсих за лятна количка,която  е ползвана около месец,😂

# 199
  • до най-прекрасния мъж
Возех я с лице напред от 3+++. Тогава я преместих в лятна количка с напълно легнало положение. Количката няма опция да гледа към родителя. Не е било драма нито за мен, нито за нея. Аз си я гледах през прозорчето, а тя си оглеждаше наоколо.
Вече не ползваме количка, много рядко, ако ходим пеша на повече от 1 км в посока. Активно съм я возила 1.6 г с лятната количка.
Иначе, по принцип казват, че е добре до около годинка да се возят с лице към родителя. Но пак си зависи от детето.

# 200
Здравейте, детето ми е вече на 16 месеца, но още не заспива самостоятелно. Мисля си да купя играчка бял шум или с мелодии, тъй като последните дни заспива с телефона ми с песничка. Бихте ли препоръчали бюджетни подобни играчки? Ако имате такава играчка силен ли е звукът от нея?
Публикувам примерни такива играчки: https://www.hippoland.net/chipolino-igrachka-s-lampa-i-muzika-zhirafche
https://www.hippoland.net/chipolino-igrachka-s-prozhektor-i-muzi … ntse-pil02012lamb

# 201
Имаме като втората, но е някаква друга животинка. Удобно е, защото след 30 Мин спира само и може да се използва само музикалната част, без играчката Simple Smile На моята не ѝ трябва, вече по-скоро го пускам по навик.
Другия вариант е да качите песнички на карта и да ползвате колонка. Така действахме в началото вкъщи преди да ѝ подарят играчката Simple Smile

За количката - според желанието на детето и родителя. Моята е на годинка и я возя с лице към мен по много причини, някои от които включват предпазване от слънце и вятър, фактът, че ѝ е безумно скучно в количката и трябва да я забавлявам и това, че дизайнерите на количката са сложили така прозорчето, че не можех да я виждам в легнало положение.

# 202
Как се процедира при бебета, които будуват по час-два-три нощем? Какво може да се направи, за да се спрат тези събуждания?
(Не е наспано със сигурност).

Моля да споделите собствен опит, ако имате, как сте постъпили и какво е помогнало.

# 203
  • София
При нас е имало такъв период на будуване и кръстът ми беше почти заминал. Общо взето се гушкахме и носихме из спалнята (не е никак лесно като е вече над 10кг), не пусках лампи, люлях, гледали сме през прозореца. Като цяло го държах в тихо, затъмнено и опитвах да създам приспивна атмосфера. Мина в даден момент.

# 204
Привет! Малкият няколко дни беше със страшни колики и газове, изхождаше се по време на всяко ядене с писък. От вчера към обяд коремчето малко се успокои, но започна да изаква твърди изпражнения. Вече 3-4 пъти изаква твърди изпражнения като не го боли, когато го прави, изкарва ги лесно с няколко напъна. Вчера пи по-малко водичка от другите дни. Дали тези твърди изпражнения са ок? И друг път се е случвало да има такива, но след първото твърдо изпражнение спират. На АМ е.

# 205
JayRay, от само себе си или нещо променихте?

# 206
  • София
JayRay, от само себе си или нещо променихте?
Сам си мина. Така и не разбрахме каква е била причината (не е било зъби, нови умения, скокове, прекалено много дневен сън и т.н.).

# 207
Как се процедира при бебета, които будуват по час-два-три нощем? Какво може да се направи, за да се спрат тези събуждания?

Моля да споделите собствен опит, ако имате, как сте постъпили и какво е помогнало.

Ще добавя само, пускате ли бял шум на бебенцето? Ако не сте, пробвайте, може да помогне. Моето много го успокоява и спи непробудно нощно време (докато стане време за хранене, разбира се, тогава няма сила, която да го спре). Само да вметна, ако ползвате бял шум го използвайте по безопасния начин - под 50 децибела.

# 208
Здравейте, в началото  на годината малката, на 1.3 г. Изкара вирус . Имаше и афти в гърлото. Уж всичко мина, днес бяхме при педиатърката и каза, че си има афти.
Не разбрах нови ли, старите ли ..
Бях чела, че афтите минават до 10 дни и че детето има временен имунштет.
Какво е това чудо при нас ..
Няма температура или друго за сега, почнахме да пръскаме веднага с Грануфорин, надявам се да не вдига температура .
Не знам какво да очаквам този път
Как да я предпазя знам, че това е вирус, тя лапа всичко, защото и избиват зъби....

# 209
Ние от няколко вечери сме в този филм.
На 7 месеца е бебка и се буди в 04ч00. Не е наспана, защото е заспала примерно в 20ч00 или 19ч30. Но снощи се събуди в 02ч00.😭. Направо кошмар. Дневният ѝ сън не е много, няма скокове, няма зъбки все още, единствено го отдавам на ново придобито умение-
започна да се върти интензивно от гръб по корем. Искрено се надявам да отмине.  Преди си заспиваше около 19ч00 и се събуждаше чак в 06ч00-06ч30. Уж няма регресия в 7 месец, но пък четох, че тази в 8 месец  при някои бебета се проявява още в 7. Направо съм в чудо. 😭

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 15:37 от bubastet

Общи условия

Активация на акаунт