За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 611
  • 777
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, в началото  на годината малката, на 1.3 г. Изкара вирус . Имаше и афти в гърлото. Уж всичко мина, днес бяхме при педиатърката и каза, че си има афти.
Не разбрах нови ли, старите ли ..
Бях чела, че афтите минават до 10 дни и че детето има временен имунштет.
Какво е това чудо при нас ..
Няма температура или друго за сега, почнахме да пръскаме веднага с Грануфорин, надявам се да не вдига температура .
Не знам какво да очаквам този път
Как да я предпазя знам, че това е вирус, тя лапа всичко, защото и избиват зъби....
Дъщеря ми беше по сходен начин преди два месеца и малко. При нея цялата уста беше в афти. В същото време беше с лека настинка. Оздравя но афтите продължиха да се появяват и изчезват. Ние ги третирахме с медикаменти. И се сетих,че явно от някъде нещо и ги предава. След поредното лечение смених четката за зъби и всичко отшумя. Адът с афтите ни приключи! Всичко стерилизирах старателно. Тя все още пие АМ и ползва биберон като заспива,на година и пет месеца е,а тогава е била на възрастта на вашето дете☺

# 211
Винаги след боледуване сменям четката за зъби. За афтите пробвайте анафтин. На моят син много му помагаше за афти и при херпангина и облекчава болката.

# 212
Вие с какво третирахте афтите? Вдигаше ли температура от тях?
Ще сменя четката и аз, бибероните ще ги стерилизирам или направо да ги сменя .
Не мислих, че е възможно да се зарази повторно в толкова кратък период
Анафтин не открихме никъде, затова действаме с грануфорин
Здравейте, в началото  на годината малката, на 1.3 г. Изкара вирус . Имаше и афти в гърлото. Уж всичко мина, днес бяхме при педиатърката и каза, че си има афти.
Не разбрах нови ли, старите ли ..
Бях чела, че афтите минават до 10 дни и че детето има временен имунштет.
Какво е това чудо при нас ..
Няма температура или друго за сега, почнахме да пръскаме веднага с Грануфорин, надявам се да не вдига температура .
Не знам какво да очаквам този път
Как да я предпазя знам, че това е вирус, тя лапа всичко, защото и избиват зъби....
Дъщеря ми беше по сходен начин преди два месеца и малко. При нея цялата уста беше в афти. В същото време беше с лека настинка. Оздравя но афтите продължиха да се появяват и изчезват. Ние ги третирахме с медикаменти. И се сетих,че явно от някъде нещо и ги предава. След поредното лечение смених четката за зъби и всичко отшумя. Адът с афтите ни приключи! Всичко стерилизирах старателно. Тя все още пие АМ и ползва биберон като заспива,на година и пет месеца е,а тогава е била на възрастта на вашето дете☺

# 213
Здравейте,  бебето ми вече прави стъпки самостоятелно. Досега бяхме с обувки на Колев и Колев (буйки с цип) и сега се чудя дали е подходящо пак да взема такива с цип, докато стане още по-стабилен:

https://k-k.bg/product/buyka-kec-s-lepenki-2

Може ли вашите мнения и опит?

# 214
Здравейте,въпроса ми е малко странен и се чудех в коя тема да го публикувам,но май тук ще е най-добре. Установих,че ако сложа капки лимонов сок на гърдата си малкия не иска да суче,та въпроса ми е има ли някакъв проблем ,че опитва лимон ? На 1,4 г е опитвам се да го откажа от кърменето и съм решена да му давам през нощта и ако през деня е много наложително

# 215
Здравейте,въпроса ми е малко странен и се чудех в коя тема да го публикувам,но май тук ще е най-добре. Установих,че ако сложа капки лимонов сок на гърдата си малкия не иска да суче,та въпроса ми е има ли някакъв проблем ,че опитва лимон ? На 1,4 г е
Детето е голямо и захранено, а лимонът е храна. Единствен "проблем" може да е да се примири с киселото и пак да суче,особено като разбере, че вкуса се отмива.

# 216
Благодаря ти за бързия отговор . За сега още не е научил,че може да се отмие надявам се това да сработи при нас ,защото е многооо пристрастен и това влияе на храненето му

# 217
Личната ни назначи Фунг&статин и Ан&фтин за 10 дни. Докато лекувахме афтите,стриктно стерилизирах залъгалките,когато ползва. Тя пие веднъж АМ и съответно шишето и с биберона. Зъбките спряхме да ги мием за 10 дни. След като се изчисти смених с бибероните и залъгалките с нови и съответно извадих новата четка.

За обувките към въпроса на другата дама,дъщеря ми след като направи първи стъпки взех Геокс сандали,понеже е родена в края на юли. Вземала съм Найк не съм доволна,понеже е с дебело краче и не са за нейният крак.Нали някои ортопеди препоръчват Найк революшън 6.Синът ми е почти на 16 години и носи само Найк,но е с тесен крак  от бебе и е нямал проблем.След Геокс взех Биомхеникс за есента и не останах очарована,понеже малката само се спъваше с тях. После за зимата взех пак Геокс с вълна нещо между ботичка и маратонка от серията им first step. Детето се прероди след биоменакис. Отделно взех едни по височки обувки пак с вълна на ДД степ. Останах приятно изненадана. Много зависи детето с какво краче. Аз съм в провинцията  и нямам голям избор,та поръчвам онлайн по няколко чифта и което одобря и преценя,че и е Ок го оставям. Забравих да напиша и ние сме посещавали три пъти до сега ортопед. Каза като препоръка да гледам огъваща,по- мека,равна  подметка и отзад петата да се държи. Ако имате възможност във вашия град да посетите а да пробвате обувчици на детето ще е най-добре☺

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 13:29 от Милото

# 218
Здравейте,  бебето ми вече прави стъпки самостоятелно. Досега бяхме с обувки на Колев и Колев (буйки с цип) и сега се чудя дали е подходящо пак да взема такива с цип, докато стане още по-стабилен:

Когато моите деца прохождаха, ортопедът, при когото ходихме, не подкрепяше обувките с цип за прохождане. То сигурно мнения има всякакви, но това ни каза той. Препоръча ни (децата не са имали проблеми със стъпала и т.н., тоест препоръките бяха като цяло) лека, мека обувка с гъвкава подметка. Против твърдите обувки беше. Написа ни марки, които препоръчва - имаше DD step, Frodo мисля, не си спомням другите, но бяха т.нар "боси обувки". Аз избрах Зизу - това е българска марка "боси" обувки.

# 219

Не бих взела колев и колев, много прехвалени, а според мен с тоя цип отдолу изобщо не са удобни. Също препоръчвам да разгледате "боси" обувки. Трябва отпред да са широки, за да не притискат пръстите, да се огъват и да са изцяло равни, това е което препоръча нашия ортопед.

# 220
Здравейте, водите ли бебоците на минерален басейн? Ако да - къде и при каква температура на басейна? Ако не - дали сте успели да намерите басейн с обикновена вода с температура над 30 градуса?
Благодаря.

# 221
По принцип минералната не е много полезна, а горещата вреди на сърцето. Ние по принцип редовно ходим на спа и пролетта ни предстои отново. Досега бебето не сме го къпали, но тогава ще е на 1,2 и мисля за кратко да го топнем в по-хладкия басейн, където ходим, който е 30 и няколко градуса. По 15 минути на ден за 3 дни мисля,че няма нищо да му стане.

# 222
Кой е хотелът с тези басейни?

# 223
Лимона е проблем при по-големи количества, защото може да пари при уриниране. Но принципно си е храна като всичко друго. Ние дадохме на 10м някъде, взе си го от чинията ми Simple Smile

На минерален басейн не бих си завела детето още няколко години. То и аз не влизам в топли басейни, де Simple Smile Водя я на плуване с нормална вода, без опасност от гъбки.

# 224
Аз предпочитам да не е с минерална вода, но ми се иска да има и по-топъл басейн, но не мога да намеря.

Общи условия

Активация на акаунт