За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 614
  • 777
  •   1
Отговори
# 225
В сапарева баня знам,че има такъв басейн аз също много искам да отидем,защото ни е на 10 минути ,но заради малкия ще пропуснем

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 16:13 от Radii :)

# 226
В Хисаря ще ходим ние сега. Такива басейни във всеки спа комплекс. Ако щеш Сапарева баня, ако щеш Огняново или Чифлик (Троянско) и т.н.
На нормално (бебешко) плуване ходим и ние. В Силвър сити и в Инерджи понякога. Нито там сме хващали "гъбки", нито в минералните басейни, където сме ходили.
В Силвър сити водата е 30С. В Инерджи също би трябвало, но редовно е много по-студена, затова се отказах от там.

# 227
  • София
Ние чак на 2г и половина го топнахме в минерален басейн точно защото не в препоръчително за малки деца. Иначе ние бяхме в СПА хотел с 30 градуса температура.

# 228
В Хисаря ще ходим ние сега. Такива басейни във всеки спа комплекс. Ако щеш Сапарева баня, ако щеш Огняново или Чифлик (Троянско) и т.н.
На нормално (бебешко) плуване ходим и ние. В Силвър сити и в Инерджи понякога. Нито там сме хващали "гъбки", нито в минералните басейни, където сме ходили.
В Силвър сити водата е 30С. В Инерджи също би трябвало, но редовно е много по-студена, затова се отказах от там.

На всички тези места в хотелите би трябвало басейните да са с минерална вода... не съм сигурна дали е подходящо.

Иначе аз съм хващала по-студена вода и в Силвър сити.

# 229
Ако водата е с ниска минерализация не е проблем за дете около годинка да поседи примерно 2 пъти по 10мин на ден. Но навсякъде водата е различна. Ако не е подходяща за деца, то и за възрастните ще има ограничение колко да стоят (ако е с висока минарелизация). Ходихме за пръв път на спа с малкия когато беше на 4м и разбира се не сме го топили. За пръв път го натопихме на 10м. Бяхме точно в Сапарева баня. Дават я с ниска минерализация. От тогава е ходил доста пъти и на различни места. Не сме имали проблем, а детето е с АД и чувствителна кожа.

# 230

На всички тези места в хотелите би трябвало басейните да са с минерална вода... не съм сигурна дали е подходящо.

Иначе аз съм хващала по-студена вода и в Силвър сити.
Ами да, с минерална са в спа комплексите.  Не съм казала, че не са.
С обикновена вода са в Силвър сити и Инерджи в София. В Инерджи е и солена водата.

# 231
Не всички, намерих с нормална, но е 30 градуса и басейнът е само един. За бебокът сигурно ще е добре, но исках да има и по-топъл.

sweet_memory, благодаря, ще погледна.

# 232
Видях пост назад, че ползвате Гранофурин за афти под формата на спрей.
Може ли да сподели потребителката от къде го е купила, че и аз търся такъв? Благодаря предварително.

# 233
Здравейте,
Гр. София, Младост 4, бл. 469А, ,аптека Нота Бене.
Те си го произвеждат.
Трудно се намира. Ако не го откриете Анафтин е добър вариант, но аз пък него не откривам по аптеките

Видях пост назад, че ползвате Гранофурин за афти под формата на спрей.
Може ли да сподели потребителката от къде го е купила, че и аз търся такъв? Благодаря предварително.

# 234
Момичета, от няколко дена малкият (5+), докато е по корем започна да надига дупето и да забива глава в килимчето. Понякога го прави със засилка, по-точно рязко отпуска главата и се удря, разперва ръцете настрани, но все още не се изправя на тях и започва да се ядосва и мрънка.
Това първи опити за пълзене ли са или е нещо притеснително? Килимчето ни е от пяна, 1.5 см дебело, но ме е страх да не си нарани главата, докато го прави.
При вас случвало ли се е нещо подобно?

# 235
  • до най-прекрасния мъж
Да, преди да пролази така се забиваше в матрака и махаше с ръце. Постепенно се научи да се изправя на четири крака, после да се люшка напред-назад, да лази назад и до дни пролази напред, а после и седна. При нас този период беше около 6-7-ми месец, пролази на 8. Но тя беше с рефлукс и късно започна да стои по-корем, защото често връщаше.

# 236
Посъветвайте ме нещо за бебе, което не може да спи по цял ден и реве от газове. Какво да направя за да го приспя, защото става все по-нервно?

# 237
На колко месеца е ? Ако е на възраст , в която още е с колики препоръчвам да правите упражнения ,които са свиване на крачетата към коремчето ,масажиране на коремчето в посока на часовниковата стрелка ,погледнете в нета за какво става на въпрос. На нас тези неща ни помагаха повече от колкото капките ,които са срещу колики и много гушкане ,друго няма какво да направите. Може да питате и педито какво може да се направи по въпроса,нашата ни беше казала,че когато много плаче да му даправим клизма за да му олекне на коремчето,дори го направи пред нас в кабинета и факт ,че спря да плаче за известно време ,но вкъщи така и не посмях да го правя такаче не ви го препоръчвам и вие да го правите,но може да се допитате до педито какво може да се направи по въпроса,успех

# 238
На почти 4 месеца е бебето и вече си мислех, че коликите са минали, но уви.

# 239
На почти 4 месеца е бебето и вече си мислех, че коликите са минали, но уви.

Моята дъщеря беше с колики до 5 месец- рев от сутрин до вечер. После пък след захранването още няколко месеца имаше от време на време неразположения. Знам, че не е особено успокояващо, но наистина минава и това. Направо се забравя даже, а аз бях на ръба да се гръмна по време на този период 😅.
При нея нищо не помагаше, а купувах капки, пробиотици и т.н., като това го отчитам за грешка. Истината е, че при нея просто си мина всичко с времето.

Общи условия

Активация на акаунт