ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 49

• 52 860
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Честит празник, момичета!

Бъдете здрави и обичани!
Скрит текст:

Честит рожден ден на Хан!
Честит празник на семейство Ергенч!
Бергюзар има най-хубавия подарък за празника.
Нека да е здрав, да има безгрижно детство!

Хубав ден на всички! Flowers Rose

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 06:49 от ВГ

# 436
Добро утро!

Честит празник!

Бъдете обичани, обгрижвани и щастливи! Flowers Hibiscus

Весел ден!

# 437
Добро утро!

Хан на 4 години!
Честит рожден ден!
HeartHeartHeart

"Усмивката на семейството", както го наричат.
Нека бъде здрав!
Да е весел, да  създава настроение около себе.
Много е хубаво, че е жизнено дете по думите на Берг.
Да скача, да бяга, да се радва на света!

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 09:02 от varna_2

# 438
# 439
Интервю с Бергюзар за списание HELLO.
Втора част

Реп: Направи дълга пауза. Какво най-много ти липсваше от актьорството?

Берг: Работата в екип. Вълнението да влезеш в  творчески процес с хора, с които говорите на един език и сте си поставили за цел да направите нещо хубаво. Споделените трудности, щастливите моменти, чувството, че си част от общо усилие. Най-много ми липсваше това взаимодействие в екип.

Реп: Как взе решение да участваш в сериала? Историята или героинята ти допаднаха?

Берг: Когато за пръв път ми изпратиха проекта, едно от условията ми да приема предложението, беше да участвам в творческия екип. Тоест, не просто да изиграя нещо, което ми поднесат, а да участвам в разработването на персонажите, в предварителната подготовка. Много време прекарахме около работната маса. В този процес се сблъсках с много неща за първи път, научих нови неща. Криминалните сериали са ми най-любимите. В тях има и драма, и елемент на документалистика.  Какво ми хареса в Неслихан? Тя на пръв поглед е една безупречна жена, но всъщност прави постоянно грешки. Хареса ми точно това, че е анти-герой.

Реп: Кои са силните и слаби страни на Неслихан? Има ли нещо в нея, което ти беше трудно да приемеш?

Берг: Неслихан е като машина. Тя живее изцяло със самоличността си на телевизионен журналист. Няма нито един миг за себе си, съмнявам се, че изобщо остава насаме със себе си. Формално всичко, което прави е правилно, но в емоционалния й живот има огромни празни полета. Не може да създава емоционални връзки с другите. Може би само с Рейхан. Посреща всички материални нужди на сина си, но постоянно го кара да се чувства, че не е на нужната висота. Тя кара всички около себе си да се чувстват така. Това е причината да е много самотна. Единствената ни допирна точка с Неслихан е дисциплината в работата. Нищо друго.

Реп: Ти като майка, ако беше изправена пред нейната дилема, какво би направила?

Берг: Да не дава Господ! Мелда, ти знаеш, че „тревожност“ е другото ми име. Ще умра. Не, не, дано никога не се случва.

Реп: Как се разбират Бергюзар Корел и Бергюзар? (има предвид Бергюзар като публична личност и в частния си живот)

Берг: Бергюзар е много спокоен човек в отношенията си с другите. Обича да завързва разговори с непознати, да се смее, може най-спонтанно да метне раница на гърба и да тръгне нанякъде, свободен дух. Затова аз водя най-голямата борба с Бергюзар Корел, със създадената представа за мен. Обикновено на известните жени им лепват някакъв стереотипен образ. Постоянно съм във война с този, който са създали за мен. Понякога виждам, че някои от нещата, които правя или казвам, остават неразбрани, тълкуват ги превратно, но вече не ме интересува, не ме вълнува. Първо се натъжавам, а после виждам, че и да се разстройвам, и да не го правя, слънцето пак изгрява. Мога да кажа, че съм научила Бергюзар Корел да живее като Бергюзар.

Реп: Обичаш ли да разплиташ възли? Има ли неразплетен възел в живота ти?

Берг: Преди много се измъчвах, хвърлях много усилия да оправя ситуацията или отношенията с някого, сега изобщо не се мъча. Има ли някакъв възел в живота ми, го разсичам и продължавам напред.

Реп: В сериала играят много млади актьори. Каква е разликата с вашето поколение актьори?

Берг:
Мисля, че са по-смели от нас, по-непосредствени. Много повече ценят и уважават себе си. Всички млади хора, с които си партнирах, са много талантливи, много уважителни. Непрекъснато се стараеха да вземат каквото могат от по-опитните актьори. За мен беше шанс да работя с тях.

Реп:
На какво обръщаш внимание в сценария и диалозите? Имаш ли планове да напишеш свой сценарий.

Берг: Търся правдоподобност в сценариите. Имам написани един куп неща, преди  пишех сценарии. Сега даже не знам къде са. На всички им слагах специална парола, за да не ги чете никой, после забравях паролата. Преди много обичах да пиша. Но за това е нужно в главата ми нещата да са по-спокойни.

Реп: Смени цвета на косата си заради сериала. На кого беше идеята?

Берг: Идеята беше моя. Промяната беше не заради мен, а заради героинята ми. Аз убедих продуцентите и режисьора, те първоначално бяха резервирани.

Реп: В същото време свали много килограми. Как успя?

Берг:
След две бременности една след друга бях стигнала до килограми, които никога съм нямала в живота си. Яденето беше заело много важно място в живота ми. Отпуснах се, а после свикнах така. След това срещнах диетоложката Нилай Кечеджи и започнах да се храня с нещата, които тя приготвя. Аз колкото и здравословно да се храня, винаги имам проблем с размера на порциите. Например, пише „днес яжте салата“. Аз обаче изяждам цяла планина от зелении.  Или супа, аз не изяждам една купичка, а цял казан. Естествено, така не се отслабва. Но Нилай  приготвя на клиентите си кутии, в които порциите са прецизирани и така успях да сваля килограмите, които преди не можех. Сега в Лондон пак качих килограми. И там внимавам, но не става. Като се върна в Истанбул за великденската ваканция, три седмици ще съм само на кутиите на Нилай.

Реп: Ако ти направят предложение за много хубав телевизионен сериал, ще приемеш ли? (има предвид дългите сериали по ефирните телевизии)

Берг: Не знам. Това ще бъде семейно решение. Ще претегля внимателно на везните какви са приоритетите ми към съответния момент и така ще реша.

ПРОДЪЛЖАВА

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 19:03 от varna_2

# 440
Здравейте, момичета! Heart

Бъдете здрави, щастливи, обичани и ценени - не един ден... всеки ден!
Честит 8-ми март!
Бъдете вдъхновение!

========================

Честит рожден ден на ХАН! Balloon Tada

Нека да е здрав, да има безгрижно и щастливо детство, и да бъде
все така усмихнато дете!

Фенски клипчета Heart

# 441
От Берг

Дойде на този свят за три минути.
И от този момент винаги ни караш да се усмихваме, мое русо момче.
Толкова бързо се роди, че всички, които те очакваха, не можаха да повярват.
Изпратиха ме със сълзи на очи към родилната зала, тръгнаха към асансьора да изпият едно кафе, но бързо се върнаха, викайки „Роди сееее!“. Отново със сълзи на очи, но този път от щастие.
Колко много неща преживяхме заедно.
Но въпреки всичко, дойде с лекота, като едно цветно кубче радост.
Така и растеш, едничък мой.
С лекота.
Бъди винаги здрав!
Нека енергията ти, бърборенето, жизнеността, щастието ти не секват цял живот, душичке моя.
Гледам снимките от деня на раждането ти.
Колко съм смешна, объркана, развълнувана.
Сякаш беше вчера.
И днес се чувствам така.
Защото да бъда с теб, означава да се забавлявам, да се изненадвам, да се вълнувам.
1001 мига пълни с радост и неочаквани моменти.
Много те обичаме, бебче мое.
Нека бъдем винаги заедно.
Здрави, весели, спокойни.
Беше прекрасен подарък за осми март за всички жени, които те очакваха тогава.
Честит рожден ден, радост моя!

# 442
Ех, че хубавоооо, прочетох текста няколко пъти и  снимките са толкова емоционални!!!
Халит и Берг се гледат влюбено!!! Безмерното щастие струи от снимките!!!!

Варна благодаря за всички преводи, новини и снимки!!!

# 443
Варна, благодаря за всичко! 

Берги ни зарадва с хубави думи за Хан и снимки, толкова лични,
запечатали прекрасни моменти.
Момичета, нали не бъркам, че на снимките е Али? Grinning
Момчето с правата косичка, която после стана къдрава. Heart Eyes

Много хубава изненада!

Първата ни среща с Хан.

# 444
Цитат
Момичета, нали не бъркам, че на снимките е Али?

Да, Али е на снимките за РД на Хан.

=========

ДИЛЕМА
ЕПИЗОД 4 с бг субтитри

Благодаря на Алексия за помощта.
Heart

https://playtube.tv/watch/%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0-% … XcCtilJeId6x.html

Джан:

И мен ли чувстваше като отрова в тялото си?
Искала си да ме махнат, да се отървеш от мен.
Татко е настоял да ме родиш.
Не си ме искала.
Говори! Не мълчи!

Неслихан:

Да! Да, не те исках!
Не те исках, защото щеше да си ми в тежест.
Разбра ли?
Исках да направя аборт и да си гледам живота!
Чу ли? Доволен ли си сега?

Джан:

Аз те обичах, мамо.
Какво съм ви направил, освен да ви обичам?
Какво, освен обич съм ви дал?

# 445
Благодаря за всичко, Варна! Heart Decoration

Берг е -
невероятна Жена и страхотна Майка!

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 23:49 от HELEN60

# 446
Добро утро

Варна Алекс  БЛАГОДАРЯ.

При всички негативи на Неслихан, има едно нещо, което ми хареса- не повярва , че синът ѝ е убиец. Но след хапчето... всичко изглежда по друг начин. И тя е почистила местопрестъплението! Как ще се измъкнат от това без последствия, нямам идея. И все пак най- силни подозрения имам към бащата на бебето. Кой е той?! Ако той е убиецът, едва ли е неин приятел , явно е влиятлен и не иска да се замесва в скандал с извънбрачно бебе...
И тези работещи камери... тръпки те побиват... следят я Неслихан; втората възможност- убиецът да е от телевизията, също заслужава внимание...

https://vk.com/berguzar_korel?z=video-29037595_456247903%2Fe3fba … pl_wall_-29037595

# 447
ИНТЕРВЮ С БЕРГЮЗАР за списание HELLO.

TРETA ЧАСТ

Реп: Има ли разлика между интернет и телевизионните сериали от гледна точка на удоволствието от работата?

Берг: Последният ми телевизионен сериал беше „Ти си моята родина“ през 2018 г. Мина много време. Не знам дали сега бих издържала на стреса и натоварването, с което са свързани дългите сериали. Вече и по телевизията се правят по-различни от традиционните проекти. Там войната за рейтинг е безмилостна. При интернет сериалите го няма натиска и напрежението, което носи гоненето на рейтинг, по-кратки са във времето. Това създава комфорт. Но и двата типа сериали от гледна точка на работата ми носят еднакво удоволствие. Даже при телевизионните сериали имаш шанс да погледнеш как се справяш, ако не ти харесва, да го коригираш в следващия епизод. При интернет сериалите това го няма, при тях е като снимането на филм.

Реп: Използваш акаунта си в Инстаграм за много различни цели. Често подкрепяш хора с малък бизнес, жени, които са създали свои фирми.

Берг: Винаги. Да популяризирам местни производители и жени, които се занимават с предприемачество, ми носи огромно удоволствие. Аз лично използвам нещата, които произвеждат. Покрай всичко това съм попадала на прекрасни продукти, срещала съм невероятни жени. С много от тях поддържам лични контакти.

Реп: Забелязала съм, че обръщаш голямо внимание на здравословните продукти, стараеш се да купуваш чисти, органични продукти. Винаги ли е било така и след като се родиха децата стана по-внимателна?

Берг: Покойният ми баща беше много запален по здравословното хранене. Много от продуктите, които сега изведнъж станаха много популярни като полезни, той още преди години ги беше открил и ни караше да ги ядем. Аз обаче като момиче изобщо не обръщах внимание на това, не се вълнувах, даже се ядосвах, когато ме караше да ги ям. Например, кефирът, така популярният сега чай комбуча, горчивият пъпеш присъстваха на трапезата ни още преди много години. Но аз изобщо не се впечатлявах. Предпочитах вредната, но вкусна храна. След това, когато пораснах и започнах да чета разни неща, да научавам повече за храните и аз се промених. Но не изпадам в крайности. Има здравословни храни, които задължително консумиране, но и аз, и децата си позволяваме да се поглезим с нещо не толкова полезно. За мен са важни чистата храна и сезонните плодове и зеленчуци. Важно ми е също качеството на яйцата и почистващите препарати. Има една жена-производител, Mia Mesa се казва фирмата. Лимонадата от костен бульон, която прави, например, е страхотна.

Реп: Наскоро създаде своя фирма за детски дрехи. Ще ни разкажеш ли как се роди идеята?

Берг: След раждането на второто ми дете открих, че много фирми за детски дрехи са създадени от жени и това много ми хареса. Разбрах, че моделите, цветовете, които се използват, вече са много по-различни от това, което беше, когато се роди Али. Попаднах на много хубави дрешки извън стереотипа „момиченцата носят розово, момченцата синьо“. Тогава бяхме в пандемия, затворени и аз започнах да се опитвам сама да шия някакви неща. С платове, които си бях донесла от Африка, шиех на Хан гащеризончета и панталони. Търсех фирми, които използват муселин като материя. Хората често ме спираха и питаха откъде съм ги купила. После дойде Лейла. Започнах да се замислям на какво обръщам внимание, когато купувам дрехи за децата си. След това си казах: „Защо да не създам марка дрехи, които  ще отговарят на  това, на което аз държа“. Така се роди Petit Coral.  Засега вървя с бебешки крачки. Ще видим.  Надявам се едно поколение да израсне с дрехите на Petit Coral и марката да стане непреходна. Получаваме много хубави отзиви, стремим се да се развиваме. Сега се подготвяме за новия сезон, имаме нови неща, около които се вълнуваме. Муселиновата ни колекция, която е с GOTS сертификат, се радва на голям интерес. Също и спортните екипи.

Реп: Още ли си тревожна натура или с порастването на децата стана по-спокойна?

Берг: Различно е. По време на криза, в критична ситуация съм много хладнокръвна, но когато всичко отмине, напрежението избива. По-спокойна съм в сравнение с преди, но все още „припадам“ всеки път, когато видя, че ми звънят от училището на децата.  Винаги мисля, че им се е случило нещо лошо.

Реп: Наскоро публикува снимка, на която се беше пъхнала в басейн от цветни топки. С годините опитваш ли се да слушаш повече детето в теб, да му обръщаш внимание, да бъдеш мила с него?

Берг: Нямам време за това. А и честно казано, не изпитвам потребност. Толкова много исках да имам деца и голямо семейство, че те ми дават всичко, от което се нуждае детето в мен. Ако имам някаква емоционална нужда, разбира се, ще потърся начин да я задоволя. Но за мен да бъда майка не е саможертва. „Аз правя всичко за вас, аз жертвам толкова неща заради вас!“  Няма такова нещо.  За мен майчинството е забавление, начин да давам любов и нежност. Много съм щастлива с децата, те  покриват всички емоционални потребности на детето в мен.

Реп: Ако можеше да се погледнеш през очите на друг човек, какво би харесала най-много в себе си?

Берг: О, не знам. Може би това, че посрещам повечето ситуации със „Спокойно, ще се справим, ще уредим всичко“. И това, че съм като черна кутия. Дискретна, умееща да пази тайни.

Реп: Каква разлика намираш между това, което беше на 30 и сега на 40?

Берг: Сега се чувствам по-свободна, по-спокойна и  уравновесена. През 30-те ми години бях много сурова към себе си, тормозех се за какво ли не.

Реп: Кое най-много те кара да се чувстваш успешен човек?  И кое те прави най-щастлива?

Берг: Нищо не може да ме накара да се почувствам успешен човек, за съжаление. Не познавам това чувство. При мен е така: „Добре, направих го, какво толкова? Какво толкова има  за хвалба и гордост , всеки може да го направи“. Ако изляза от чувството си на вечна неудовлетвореност, излизам от зоната си на комфорт.  А най-щастлива ме правят децата ми.

Реп: Какви са плановете ти за 2024?

Берг: Покрай земетресението, по много болезнен начин осъзнах, че не бива да правя никакви планове. Нямам планове, а желания, свързани с мен и хората, които обичам. Да сме здрави, щастливи, да има спокойствие в живота ни…

КРАЙ
========

Много ми хареса интервюто на Берг.
Вчера за пожелание към всички жени, на които писах честитки за 8-ми март, използвах нейните думи:

"Има ли възел в живота ти, разсичай го и продължавай напред.
И да се разстройваш, и да не го правиш, слънцето пак изгрява".

Ще ги сложа на първа страница. Grinning
Мисля, че всички имаме нужда от такава нагласа.

# 448
Много интересно интервю. С удоволствие го прочетох и препрочитам Blush

Цитат
Но за мен да бъда майка не е саможертва. „Аз правя всичко за вас, аз жертвам толкова неща заради вас!“  Няма такова нещо.  За мен майчинството е забавление, начин да давам любов и нежност. Много съм щастлива с децата, те  покриват всички емоционални потребности на детето в мен.

Варна безкрайни благодарности за всичко!

# 449
Кой е в Лондон?
Руткай Joy

“Събрахме се”

Цитат
И тя е почистила местопрестъплението!

Лили, това е предположение на Нежат, но на практика не е така.
Вурал все пак е замесен с Лял, това става ясно от пета серия.
Повече няма да издавам.

Неслихан ме вбесява.
На моменти направо не мога да я понасям.
Берг добре се е справила, щом дотам ме докара. Grinning
Много трудно се живее с толкова праволинеен и рационален човек.
Вурал е слабохарактерен, но не само заради това бракът им се развива в съвсем очаквана посока.
И в реалния живот обикновено изходът е такъв.

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 17:54 от varna_2

Общи условия

Активация на акаунт