ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 49

• 52 883
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Вурал изтри снимките, на които е с Лял, така че Джан може и да не разбере, когато отвори телефона.
Но Нежат каза в момента, в който засекат сигнал, да действат веднага и да заловят човека, в когото е телефона.
Пак Джан ще пострада.
Как ще обясни откъде го има?

А за Неслихан… Тя вече се хваща като удавник за всяка сламка. Едва ли щеше да действа така, ако беше само журналист, а не лично замесена чрез детето си. В такива случаи често човек действа не рационално, а импулсивно и глупаво.

Големи неприятности я чакат заради Йозге. Много големи.

# 496
Цитат
Вурал изтри снимките, на които е с Лял, така че Джан може и да не разбере, когато отвори телефона.

Ами позвъняванията, или ако има смс...

# 497
Цитат

Да, това е възможно.
Джан със сигурност ще разбере, но си мислех, че може би няма да е чрез телефона.

Предполагам, че нещо ще стане в последния момент и интервюто с дилъра няма да мине по предвидения начин.
Това би било голяма излагация за Неслихан.

Но проблемът с Йозге остава.
Първо, изскочи приятелят й, той ще рови.
Второ, тя звънна на Нежат. И той ще се запита защо.
Трето, Йозге сподели съмненията си около Неслихан с Хакан. Те никак не се обичат двамата, той със сигурност ще използва ситуацията да й забие нож.

# 498
  • София
Цитат

"Плужекът" Laughing винаги може да се измъкне с "тя е моя студентка, споделяла ми е, търсила е съвет като от по-възрастен..." Ей такива неща. Аз нямам мира да разбера от кого се дърпаше Лял във видеото от телефона.
Може би там е заровено кучето, знам ли... Колкото и да не харесвам Вурал, не ми се иска той да е убиецът.
Също така още ме тормозят липсващите страници от дневника. За да са откъснати, явно и там има нещо съществено. А за бащата на Лял думи нямам. Досега ми беше равнодушен, но вече е и безобразен със сметките си да изкарва пари от предаването. Не знам възможно ли е да има толкова бездушен родител, който в такава ситуация да не го интересува кой е убил детето му, не че това ще го върне, а вместо това да се мъчи да извлече дивиденти....

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 19:51 от Al3xia

# 499
Липсващите страници ще се появят в 8 серия, убиецът също. Grinning
И все още не се знае кой е бащата на бебето.
Обаче и комисарят е разбрал, че Несли крие нещо, наблюдава я... 

# 500
Бащата на Лял с равнодушието си на нас ни изглежда нереалистичен образ, но всъщност изобщо не е така.
Да не би да са по-различни бащите, които извършват т.нар. убийства на честта?
Същите като него са.
Техните мозъци и сърца действат по различен начин.
Затова едната ми версия е, че той е убиецът.

И друго се сетих.
Дилърът е ходил до вилата онази нощ.
Може да е видял нещо и внезапно по време на интервюто да реши да не върви по сценария, а да хвърли някоя бомба.
Да каже неща, които ще насочат разследването в друга посока.

# 501
  • София
Сега чета коментари за серията във ФБ.
Там едно от предположенията е, че всъщност Джан е видял баща си, когато той е отишъл във вилата. И съответно е разбрал за връзката му с Лял, като може и тя да му е казала. Но тъй като е бил под въздействието на наркотици, не помни. Както не помни и, че много се е разгневил, започнала е разправия с Лял и нататък е ясно. А Вурал пък е станал неволен свидетел на случилото се, но си мълчи. За пример дават как Джан, под въздействието на наркотици разбира се, щеше да удуши майка си, но тя после не му каза.

# 502
Едната част на предположението от коментарите във ФБ е наистина интересна и възможна.
Джан да е видял баща си, но да не помни.

Но не вярвам сценаристите да направят Джан убиец.
Няма да й стоварят и това на Неслихан.
И убийството няма да е неволно, а с мотив.

Вижда се, че Джан истински е обичал Лял. Да, всичко може да направи под въздействие на наркотиците, но в крайна сметка това е филм и сценаристите решават дали ще го направи или не. От всичко видяно дотук, те го представят като чувствително, честно, справедливо момче. На него смъртта на Лял не му дава мира, за разлика от баща му, който го съветва, да си гледа живота. Не е логично сценаристите да направят убиец един симпатичен персонаж при положение, че имаме достатъчно антипатични. Joy

# 503
А какво мислите за майката на Лял? Това чистене на "мръсотията" в къщи, този безумен поглед. Въобще не е в ред. А и е имала достъп до дневника на дъщеря си. Знаела е, че дъщеря й има връзка, но според мен не е знаела кой и сега това търси като убиец, но е можела да я проследи. Нагласата е да търсим мъж убиец, но ... удар по главата от гняв е причина за смъртта.

# 504
Ох, ако много искат да ни шашардисат сценаристите, може и да е майката. Grinning
Но все пак всичко е станало във вилата.
Защо й е да ходи там?
Как е отишла, как е избягала?

Не знам дали ви направи впечатление. Когато бащата поиска да изхвърли папагала, майката го спря с думите: “Той ми е спомен от Лял. Само него обичаше в тази къща”.
Значи Лял не е обичала и майка си.
Защо?
Тя се е преборила с предразсъдъците на бащата и го е убедила да позволи на Лял да учи.
Защо дори нея не обича Лял?
Може да има само една причина, според мен.
Да е била насилвана от баща си, а майката да е чувствала нещо, но да си е затваряла очите. Това много често се случва. Даже преди няколко дни четох статия от психолог. Има извършител на престъплението и т.нар на английски enabler, този, който съзнателно или не позволява то да се случи. С безразличие, с небрежност. Косвен извършител. Майката може да е била в тази роля.

След това, думите на Лял за името, което предопределя съдбата ни. Лял- тиха, мълчалива, безмълвна. Какво е трябвало да крие?

Каква всъщност е била връзката й с Вурал? Той се похвали на Неслихан, че правели секс навсякъде, че Лял, за разлика от нея, го обичала, видяхме, че са си  разменяли романтични стихове. Защо тогава Лял заплашва Вурал да разкрие връзката им? Защо, ако толкова го обича и всичко е прекрасно?

Много неща има за изясняване, не знам как ще им стигнат само две серии.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 21:05 от varna_2

# 505
  • София

Може да има само една причина, според мен.
Да е била насилвана от баща си, а майката да е чувствала нещо, но да си е затваряла очите. Това много често се случва. Даже преди няколко дни четох статия от психолог. Има извършител на престъплението и т.нар на английски enabler, този, който съзнателно или не позволява то да се случи. С безразличие, с небрежност. Косвен извършител. Майката може да е била в тази роля.

Аз още докато гледах първата или втората серия, не помня вече, предположих точно такова нещо - че Лял е насилвана от баща си. Но сметнах, че майка ѝ не е знаела, а го разбра от дневника. Сега като се замисля, ако е имало такова нещо, вероятно бащата не знае, че майката е била в час. Но пък и той не трепна, когато майката откри дневника. Въпреки всичко залагам на интуицията си, че убиецът е бащата на Лял.

Защо тогава Лял заплашва Вурал да разкрие връзката им? Защо, ако толкова го обича и всичко е прекрасно?

Ами защо? Много е вероятно да е защото е бременна... от него. Може да е искала да са заедно, без повече криене. Все пак е било на път и дете. Не знаем дали наистина го е обичала, но е твърде вероятно. Със сигурност обаче е била поне силно влюбена.

# 506
По отношение на бащата на детето.
В руския форум имаше интересен въпрос.

От изследванията се разбра, че Джан не е баща на детето.
При рускините имаше коментар не би ли трябвало, ако е Вурал, да се разбере, че бащата е със сходно на Джан ДНК.
Тази материя ми е много далечна, не знам дали е възможно да се правят такива връзки.

В последните серии много насочиха прожекторите към Вурал.
Това ме кара да мисля, че заради ефекта на изненадата, няма да е той убиецът.
Но има достатъчно мотиви, така че нищо не се знае.

# 507
Аз това прочетох:
Цитат
Братята и сестрите с общ биологичен баща притежават 50% идентична ДНК. В лабораторията ще бъде анализирана ДНК на всяко от лицата (братя и сестри), които участват в теста, получените резултати ще бъдат сравнени и ще бъде калкулирана математическата вероятност дали съществува роднинска връзка между изследваните лица.

Този тест може да Ви помогне когато искате да проверите дали двама души са биологични брат и сестра или са само полубрат/полусестра. Често се прави и за доказване на бащинство, когато предполагаемият баща на двете деца не е наличен за да даде проби за стандартен тест за бащинство. Прави се също в случаите, когато двама предполагаеми брат(я) и сестра(и) искат да докажат, че имат общ биологически родител (баща или майка).
https://www.amgenlab.com/bg/dnk-testove-za-sad/dokazvane-na-rods … na-liniya-za-sad/
В случая трябва на полицията да й дойде наум за Вурал.

# 508
Цитат
При рускините имаше коментар не би ли трябвало, ако е Вурал, да се разбере, че бащата е със сходно на Джан ДНК.
За това си мислех и аз, когато се разбра, че детето не е от Джан. Или бебето не е и от Вурал?

# 509
  • София
Цитат
За това си мислех и аз, когато се разбра, че детето не е от Джан. Или бебето не е и от Вурал?

Ако е баща ѝ... представяте ли си какъв отврат?
Обаче се сетих за още нещо и си пуснах първата серия. Там Неслихан говореше дори в ефир за някакъв мафиот, Орхан Карлъ, който беше изпратил по един патрон на Неслихан и на Хакан. Като предупреждение. Значи този изобщо не е случаен, щом Хакан нареди да усилят охраната на сградата. Та Неслихан тогава казва, че няма да съсипе един млад живот, за да отърве кожата някакъв мафиотски син. В този смисъл, възможно е този Орхан Карлъ да е в дъното на всичко за отмъщение. Тя съсипала сина му, той да я удари със същото - където най-много ще я заболи.

Общи условия

Активация на акаунт