С термин Септември 2024

• 43 453
  • 696
  •   1
Отговори
# 90
Привет, дами!

И аз се присъединявам с пресен, пресен положителен тест от днес. Предполагаем термин по приложения 11.09.2024 г. От София съм, втора бременност е за мен, имаме момченце на 1,3 г.

За съжаление, линковете за ФБ групата при мен не работят. Някоя мила бъдеща мама би ли могла да ме добави някак в групата (имената ми са същите и във ФБ)? Честно казано във ФБ-групите активността сякаш е по-голяма, съдейки по предходния си опит, и предпочитам да се включа и там.

Предварително благодаря!

Леки бременности на всички щастливи мами! Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 20:56 от Mariya Balabanova-Velichkova 710653

# 91
Добре дошла, ще имате породени, супер!
Аз честно казано предпочитам да си комуникираме тук, по - приятно ми е. Не че във фб няма да се включвам де. Линка важи 20 минути, Силвия ще изпрати като се включи,че аз не знам как.

# 92
Здравейте бъдещи мамчета!
Направих два положителни теста на 01.01.24.
Годината ми започна със сълзи от щастие..
Ходих на преглед два дни след закъснението на цикъла ми.
Гинеколожката каза , че със сигурност има бременност. За жалост е твърде рано и не се видя сакчето в матката.. Изпраща ме на кръвни изследвания за да види дали всичко е наред с показателите , също така ме посъветва да приемам фолиева киселина в мета формула и Омега 3 1000мг.
Утре ще си правя кръвните изследвания и се надявам всички показатели да са наред.
Нямам търпение за следващия преглед!
С удоволствие ще следя темата 🥰

# 93
Bell.^, честито! Hug Кога ти казаха да отидеш за втори преглед?

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 12:36 от Kitana666

# 94
Привет, дами!

И аз се присъединявам с пресен, пресен положителен тест от днес. Предполагаем термин по приложения 13.09.2024 г. От София съм, втора бременност е за мен, имаме момченце на 1,3 г.

За съжаление, линковете за ФБ групата при мен не работят. Някоя мила бъдеща мама би ли могла да ме добави някак в групата (имената ми са същите и във ФБ)? Честно казано във ФБ-групите активността сякаш е по-голяма, съдейки по предходния си опит, и предпочитам да се включа и там.

Предварително благодаря!

Леки бременности на всички щастливи мами! Simple Smile

Линковете са активни само 24 часа, пускам нов
https://fb.me/g/p_u7ji95WzYXwvkvWt/ff3xaSDn?ref=share
Понеже групата е поверителна, за това всеки линк е активен само 24 часа!

Аз честно казано предпочитам да си комуникираме тук, по - приятно ми е. Не че във фб няма да се включвам де. Линка важи 20 минути, Силвия ще изпрати като се включи,че аз не знам как.

В настройките пише, че са 20 кликвания върху него или до 2 дни, но май са 24 часа

# 95
И аз пия мета фолиева, при предишната бременност пиех обикновена, но те сякаш не бяха популярни през 2019 Grinning

# 96

Породени ще са да. 🙂 Много се майтапехме по темата преди с мъжа ми и майка ми, че ще се стремим да са с под две години разлика, за да имаме още една точка и да е лесно влизането в ясла и градина (знаете как е в София) и то пък взе че стана от раз, една година, 11 месеца и две седмици се очертава да е разликата. 😅

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 14:01 от Mariya Balabanova-Velichkova 710653

# 97
Да, точката е важна Grinning в кой квартал сте?

# 98
Bell.^, честито! Hug Кога ти казаха да отидеш за втори преглед?

.. след като й изпратя резултатите от кръвните изследвания ще ме викне на преглед . Запазих си час за първи преглед при д-р Анна Петкова в МВ Хигия клиник(София) , останах с  много добри впечатления, много добре обяснява и отговаря на всичките ти въпроси. Понеже още не съм достатъчно информирана за лекари и здравни заведения за раждане ще остана да се следя засега при нея. Хубавото е, че тя изражда в болница Света Анна🤷♀

# 99
Да, точката е важна Grinning в кой квартал сте?
В Гео Милев живеем и слава Богу малкият го приеха на ясла, но сега вече занапред се очертава да е по-лесно. Това е положението, вече заради прословутата точка си планираме и кога да забременяваме и раждаме.

# 100
Здравейте, момичета и добре дошли на новите мами! Да ви попитам имате ли подуване? Ще ми се пръсне корема! Болки долу в корема също? Следите ли ЧХГ сами? Кога планирате първо ходене при АГ? Разбрах в събота, и утре ще звъня за час, но моята АГ по 14-15 дни се чака, ще трябва да мисля нещо.Между 5ти и 7ми ден закъснение ми е днес, а искам максимално бързо да разбера, че всичко е нормално поне с простегерона, набавих си нужните храни уж, дано спомогна.Знам, че на 10ти ден закъснение се вижда околоплодния сак.И съм със зверска настинка..кихане, кашляне, запушен нос Sad

# 101
DVezireva ако погледнеш малко по-назад в коментарите ще видиш отговор на част от въпросите си, даже има и снимки. BlushПодуването е нормално за съжаление, болките и дърпането в корема също стига да не са остри. По повод чхг,аз пусках два пъти преди закъснението за потвърждение на бременността по моя преценка. Лекарят ми не ми назначи нищо при първия преглед(ходих на 4 ден от закъснение) сега на втория очаквам, че ще има доста изследвания. Предвид ситуацията ти, може би е хубаво да отидеш по-рано, за да си съобразиш лечението с бременността. Бързо оздравяване Hug

# 102
Момичета при вас има ли леко гадене?
При мен това се получава над вечер... вие как се чувствате🙂

# 103
Имам киселини аз,и с първата бременност имах. Записала съм си час на 12ти, тогава ще са 13 дни закъснение.

# 104
Здравейте, момичета и добре дошли на новите мами! Да ви попитам имате ли подуване? Ще ми се пръсне корема! Болки долу в корема също? Следите ли ЧХГ сами? Кога планирате първо ходене при АГ? Разбрах в събота, и утре ще звъня за час, но моята АГ по 14-15 дни се чака, ще трябва да мисля нещо.Между 5ти и 7ми ден закъснение ми е днес, а искам максимално бързо да разбера, че всичко е нормално поне с простегерона, набавих си нужните храни уж, дано спомогна.Знам, че на 10ти ден закъснение се вижда околоплодния сак.И съм със зверска настинка..кихане, кашляне, запушен нос Sad

Отиди и при личната лекарка, докато дойде време за прегледа при гинеколога.
Не можеш ли да звъннеш на гинеколога да те прегледа спешно?
Ако болките са силни не е добре, ако са само придърпвания е нормално.
Може да пиеш Но-шпа за болките, то влияе на гладката мускулатура, успокоява гладката мускулатура.

Момичета при вас има ли леко гадене?
При мен това се получава над вечер... вие как се чувствате🙂

Да, имал леко гадене от 3 дни преди датата за МЦ, но имам късмет, че е само леко. Чувствам си корема ужасно подут 😅. Имам придърпвания в гърдите.

Мами, пускам ви нов линк!
https://fb.me/g/p_DUazaiENQ2n4LwuB/ff3xaSDn?ref=share

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 13:39 от Silviya681

Общи условия

Активация на акаунт