С термин Септември 2024

• 43 489
  • 696
  •   1
Отговори
# 105
И аз имам леко следобедно-надвечерно гадене, за момента се търпи.
Иначе в петък бях на преглед и се видя сакче в матката, но ми добавиха още прогестерон. И понеже ме тресе параноята, днес бях при втория ми избор за следящ пак на прегледи днес се видя сакче+ембрионче, на 15ти дано и сърчице.
За момента съм само на метилирана фолиева. Чудех се за Омега 3, някой може ли да препоръча?

# 106
Къпинка                                                
 Здравей, страхотна новина! Моят първи преглед е чак на 16ти Sad Пада се вече 6та седмица.В коя седмица си, че се видя ембриона? Аз съм с термин 14ти септември.. и много се притеснявам дали всичко ще е наред на първия преглед.На своя глава не бих пила нищо лично аз, освен фолиевата която си пия, спрях си колагена дори и наблягам на храни с простегерон.Дори чайове и подправки има, които могат да навредят.

# 107
Здравейте, момичета 😊

И аз още не съм била на преглед, най-вероятно ще бъде около 18-22ри като гледам. От една страна умирам от нетърпение, но пък при предишната бременност отидох много рано и съответно нищо не се видя, което още повече ме притесни и затова реших сега да изчакам до след 6-7с.г.. За момента пусках 2 пъти ЧХГ и прогестерон и бяха доста ок и приемам фолиева. За жалост се наложи да се консултирам с ендокринолог днес заради високо TSH и ще започна еутирокс.. но пък правим, каквото е нужно, за да им е комфортно и да имат всичко необходимо ембриончетата 😊

# 108
По-добре да се отиде на преглед 6-7 г.с, защото може да се чуе пулса и да се види ембриона. В 5-та седмица се вижда само плодния сак. Иначе после ще си почакате като мен три седмици до следващия преглед ( в моя случай (7г.с+4.)Joy

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 17:59 от Kitana666

# 109
Аз ще съм 5+5 дни по цикъл и 6+4 по зачеване, ако смятам правилно, та се надявам и сърце да чуем Grinning

# 110
Стискам палци, Мартина! И чакаме добри новини, снимки и тн, докато останалите едвам стискаме от нетърпение 😁

# 111
Marthina, кажи ти като по-опитна Grinning По едното приложение ми пише 7с.+1, по това което ми препоръча ти съм 6с.+1. Реално според мен съм в седма седмица от последния МЦ и в пета от зачеването. Поради тази причина се зачудих и аз, защо лекаря ми каза да ида чак на 18ти, което е 8-ма. Thinking По кой начин е правилно да се брои?

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 20:01 от Kitana666

# 112
Ох, не знам и аз да ти кажа честно. Аз го смятам от зачеване, защото съм с ранна овулация и 5 дни преди цикъла теста хвана, а 3 дни преди цикъл беше с наситена черта, което при "нормална овулация" е невъзможно. Лекарите си го смятат по цикъл, освен ако не е ин витро. За това те е викнал тогава.
При бременността с дъщеря ми тя вървеше от началото по - напред и в крайна сметка се роди 20 дни по - рано, доносена като за 40та седмица. Та, предполагам, че и сега ще е нещо такова.

# 113
Здравейте, днес бяхме на преглед 5с 3д, прегледаха ме с коремен и се видя сакче с жълтъчно мехурче, размера отговаря за 5с 5д, много се успокоих въпреки че все още си мисля че ако ме беше прегледал с вагинален накрайник щеше да се види повече. Не смея да споря и на това съм доволна. Следващия преглед прецених да е след 2 седмици защото искам да видя и ембрионче стискаме палци. 🥰

# 114
Marthina, кажи ти като по-опитна Grinning По едното приложение ми пише 7с.+1, по това което ми препоръча ти съм 6с.+1. Реално според мен съм в седма седмица от закъснението и в пета от зачеването. Поради тази причина се зачудих и аз, защо лекаря ми каза да ида чак на 18ти, което е 8-ма. Thinking По кой начин е правилно да се брои?

Не се смята от зачеване. Явно едното приложение брои в коя седмица си в момента и колко дни си от нея, а другото брои колко седмици и колко дни са минали. Това е същото както да кажеш карам 31 години или навърших 30 години.
Мисля че ехографите показват навършените седмици и дни, а не в коя седмица си в момента.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 20:24 от Silviya681

# 115
В книгата "Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае пише следното : .Моя въпрос беше по скоро трябва ли седмицата да е завършена, за да се водиш в нея? Май Силвия ме разбра, че накрая и аз се обърках JoyJoy

# 116
А това не знам, аз съм в 5та от днес, в едно друго приложение пише, че съм в 6та. Като завърша 6та явно ще съм в 7ма. Сложно е 😀

# 117
А това не знам, аз съм в 5та от днес, в едно друго приложение пише, че съм в 6та. Като завърша 6та явно ще съм в 7ма. Сложно е 😀

Значи днес си навършила 5-та и си влезнала в 6-та седмица!

# 118
А пулс при завършена 6та ли се чува?
Оф, ама грам не помня преди кога го чухме..

# 119
Аз отидох в 5г.с.+ 5 дни за установяване на бременност, викат ме пак в 6г.с. + 5 за пулс. Бтв днес ми беше с вагинален ехограф прегледа, в началото до към 10та седмица винаги така са ме гледали.

Общи условия

Активация на акаунт