Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 33

• 101 740
  • 912
  •   1
Отговори
# 180
Нашият  психиатър от Белгия, каза, че това са 100 процента генетитни изменения, които може би след 10 години ще се докажат. Особено важи за децата в ниския спектър. Ние ще си правим генетични на всеки 4 години, защото има нови изследвания, които преди 10 години ги нямаше. Сега чакам през юни сканиране на 98 процента от гените.
И така, до следващото ново открито изследване. Аз искам да знам причината и ще намеря тогава покой. Здрави деца без никакви увреди и така трудно напредват, ако въобще напредват.

# 181
  • Сливен
Аз за моето дете  съм сигурна,че причината е ин витрото и никой не може да ме разубеди.От толкова познати около мен с момчета родени след с ин витро ние изтеглихме късата клечка,
но 2016 година никой не ми обясни,че е възможно това да се случи.Ако знаех не бих си го причинила,защото случилото се разби семейството ми ,отчасти и здравето ми.Предпочитам да нямах дете,колкото и ужасно да звучи отколкото кошмара ,в който живеем.

# 182
този списък е какво се предполага. . Той затова е толкова широк и затова всеки си дърпа към себе си чергата и се налага -Ваксини! - А не чревен микробиом!  Е , не генетично е, реактивността на нервната система се предава наследствено! Глупости, ясно е че е заради асфикцията при раждане... И така . Списъкът е още по-голям но да не отегчавам.

Както казах  няма научно обосновани доказателства. Дори няма как да се твърди че е отклонение и в структурата , не само в функциите на мозъка, защото живеем в хуманно общество и никой няма да бърка в мозъка на починал човек от спектъра. Все пак, чрез редица изследвания вече може да се направи връзка, че  мозъка не функционира като при типичното развитие - но какво от това. Да не е двигател да се поправи...

Аз искам да знам причината и ще намеря тогава покой.
Аз съм се успокоила че причините не са ми нужни. ТРябва да съсредоточа въздействията си върху това което виждам като  резултат от причини (език, поведение, социализация, когниция) . Причините  няма как да въздействам.

# 183
Oesi, напълно те разбирам, всичко е Божа работа, има деца инвитро близнаци, тризнаци, родени в 6 месец, на кислородно дишане и тн.
и пак са напълно здрави и нормални, отличници....... Не знам да има статистика на децата инвитро да са повече с проблеми от другите. За съсипаното семейство, за съжаление никой преди да решим да забременяваме, не ни е обещавал, че децата ни ще са живи и здрави до 90 години. Един едно, друг друго, борим се, има и хубави моменти, нашия човек се научи страхотно да кара колело, даже и по стълби надолу,  от дете което не знаеше къде се намира, да чукна на дърво и така, но иначе ми изсмуква душицата буквално. Има деца много напредват.

# 184
Аз за моето дете  съм сигурна,че причината е ин витрото и никой не може да ме разубеди.От толкова познати около мен с момчета родени след с ин витро ние изтеглихме късата клечка,
но 2016 година никой не ми обясни,че е възможно това да се случи.Ако знаех не бих си го причинила,защото случилото се разби семейството ми ,отчасти и здравето ми.Предпочитам да нямах дете,колкото и ужасно да звучи отколкото кошмара ,в който живеем.
Спокойно! ❤️
С ваксини ли е детето?
Посещавайте Дневен център за деца с увреждания! ❤️🍀

# 185
  • Варна
То това с късата клечка, всички тук дето пишем сме я изтеглили. Аз пък пих антибиотик първия месец докато разбера, че съм бременна, но не мисля дали е от него или не. В нашите родове уж здрави, прави и ето на нас ни се “усмихна” съдбата с първото ни дете.

# 186
На мен ми става мъчно, ако някой каже за моето дете или дете като него, че е къса клечка. Ясно ми е, че тази мисъл на родителите им идва, когато са тотално преуморени и нещата никак не вървят, познато ми е и не винаги съм се справяла. Но от толкова други неща с детски живот и здраве ме е страх, толкова тежки злочестини виждам, че просто ми е друга философията за състоянието на нашите аутисти. Последното, върху което имам някакъв контрол, е нагласата ми за ежедневието и краткосрочните задачи, и много внимавам да съм с носа над водата. Иначе по-лошо.
Пазете се и си помагайте сами на себе си кой както може❤

# 187
Често децата родени чрез ин витро имат някакви проблеми. Не само поведенчески, а най-разнородни. И да, никой няма да го оповести публично, защото ще секне златната кокошка...

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 19:15 от Venel82

# 188
Някой от вас ходи ли на психолог и изобщо как се грижите за себе си? Не знам дали е за тази тема, ако не, ме докладвайте спам.

# 189
Някой от вас ходи ли на психолог и изобщо как се грижите за себе си? Не знам дали е за тази тема, ако не, ме докладвайте спам.

Бях се засилила направо към психиатър, но поради наплив на спешни ме изпратиха да си ходя. То беше някакъв фарс. Лекар обща медицина те приема с въпросник (за параноидна шизофрения и суицидност!!!) и тревожността и страховете за бъдещето направо нищо му се видяха, щом не ме е страх, че някой ще ме убива, аз не искам никого да убивам и т.н.
С детския психиатър правим на няколко месеца семейно консултиране - това е супер полезно. На родителските индивидуални срещи също ми е полезно и приятно да ходя.
Била съм преди време в родителска група с модератор, нищо не излезе от това и се разпадна. Сега много любима учителка на сина ми ще прави нова група и заради нея ще пробвам пак.
Помагат ми: ходене пеш, общуване с хора по общи интереси или теми извън проблема ни (предимно писмена комуникация), крими филми и книги (друго не ми се чете и гледа), моя си рутина за ежедневието, понякога нищо да не правя. Работа с деца ме разтоварва, работа с възрастни ме натоварва.

# 190
Извинявам се, ако засегна някой , с това, което ще напиша...
Благодарна съм, че имам детето си, независимо, че е различен. Не бих могла да си представя живота без него! Знам, че не е случайно, че той е моето дете и съм сигурна, че има много на какво да ме научи. Не е късата клечка за мен, не бих го нарекла така никога. Напредва и вярвам, че един ден ще достигне добро ниво на поведение и реч. Той е прекрасен! Благодарна съм,че го имам, не ме интересува причината защо е такъв, интересуват ме само начините да му помагам.
Той е вече на 8 годинки, прекрасен батко (родих и второто си детенце преди 1 година).
Ходила съм на психолог, но за вътрешният си покой , сме отговорни самите ние.
Мой съвет е да започнете с приемане на ситуацията, позитивна нагласа и много кураж!
Децата ни нямат нужда от съжаление, а от разбиране.
Желая на всички ви повече усмихнати дни!

# 191
  • София/Севлиево
Моето инвитро бебе се развива повече от чудесно за възрастта си,а имах една никак не лека бременност.Баткото ни(заченат нормално и от доста по-лека и безпроблемна бременност)е аутист,като съм сигурна че една от причините е тежката асфикция при раждането му и все си мисля,че ако бях родила секцио нямаше да се случи.Затова за малкия имах изготвен план много преди да забременея.Но станалото станало,не съжалявам за нищо и не бих си заменила голямото дете за друго, въпреки че е имало много моменти, когато съм се прибирала разревана от вън заради нечие неразбиране.Научих се,че той е такъв, какъвто трябва да бъде и го приех.И нещата станаха по-добре.
Сега се сещам,че има и една теория ,че ако майката има проблем с усвояването на фолиева киселина и през бременността приема нормална такава детето може да е аутист.Аз съм точно с такава мутация и докато бях бременна с големия не само,че приемах обикновена фолиева,ами даже до 7 месец заедно с комбинираните витамини за бременни.Не съм задълбавала много навътре,но някога някъде съм срещала нещо писано по въпроса.

# 192
Никога никога за нищо на света и аз не бих го нарекла късата клечка ...не искам и аз да се заяждам ,достатъчно ни е трудно на всички майки най вече ,и на цялото семейство въобще .Но това ни е съдбата ,това са нашите деца и те са прекрасни, и са ни избрали не случайно, някъде дълбоко в себе си вярвам ,че те са ни избрали ,защото знаят ,че ще се справим с всичко

# 193
Когато малкия все още не говореше и обикаляхме специалисти всеки даваше различна причина. Един невролог каза, че било защото не проплакал веднага и се е наложило кислород. Аз бях с планово секцио. Аз обаче мисля, че е генетично и идва от мен.
Просто не се измъчвайте, че е нещо, което вие сте направили или не направили и т.н. Да се обвинявате е най лошото нещо.

# 194
Сега се сещам,че има и една теория ,че ако майката има проблем с усвояването на фолиева киселина и през бременността приема нормална такава детето може да е аутист.Аз съм точно с такава мутация и докато бях бременна с големия не само,че приемах обикновена фолиева,ами даже до 7 месец заедно с комбинираните витамини за бременни.Не съм задълбавала много навътре,но някога някъде съм срещала нещо писано по въпроса.
Аз също пиех синтетична фолиева киселина и се чувствах много зле. Цялата ми уста беше в рагади. Но тогава и през ум не ми е минавало да си изследвам гените. При такава мутация е по-добре да не се пие никаква фолиева, отколкото синтетична, защото се блокират рецепторите и дори тази от храната не може да се усвои.
Но при моето дете има не една, а поне 10 потенциални причини да бъде с аутизъм. Дори и да бях избегнала 2-3 фатални грешки, останалите 8 пак биха довели до там. Затова не прием състоянието му като къса клечка (някаква сляпа случайност), а като предопределена съдба. Наречето го карма, ако искате. Само че, чия карма е, трудно е да се каже. Представете си, че не ние страдаме, заради своите деца, а децата ни страдат, заради нас. Всичко е възможно.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 00:30 от ice_sparky

Общи условия

Активация на акаунт