Електронни четци - 28

• 46 632
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Последния модел Киндъл (май от 2022 г.) дали чете формат epub?

# 286
Уви, никой модел Киндъл не чете формат Epub директно. Трябва да се конвертира в друг формат, най-добре в AZW3.
Масовото заблуждение, че сега Киндълите вече четат директно Epub идва от това, че Киндъл (т.е. Амазон) предлагат автоматично конвертиране на книгите от epub в AZW3, ако изпратите съответната книга, която си е във формат epub, на мейла си в Амазон (трябва да регистрирате четеца като си направите акаунт). Изпращането става от всяко електронно устройство - компютър, таблет, телефон, чрез програмата Send to Kindle.
Четецът ви трябва да е с включен WiFi. След кратко време (минути) книгата ще се върне от Амазон директно в четеца ви, вече конвертирана в AZW3.

Втори вариант - преконвертирате книгата от epub в AZW3 чрез програмата Calibre и я пращате към четеца по кабел.

# 287
Благодаря за тези разяснения, че и аз се чудех как точно се случва с този формат.
Иначе освен програмите, има и онлайн конвертори, където директно може да се качва файл, ако за някой върши такъв вариант работа - без да се налага за си инсталирате програми, пишете в Гугъл convert epub to azw3 напр. и ще излезе. Ето един такъв https://ebook.online-convert.com/convert/epub-to-azw3

# 288
Аз използвам програмата SEND TO KINDLE  https://www.amazon.com/sendtokindle/pc , изпращам в epub формат , няма кабел , няма конвертиране , лесно и бързо

# 289
Здравейте.Според вас dark режима или жълтата светлина са по-удачни за четене на тъмно, кое не уморява повече очите. И за PocketBook Era, ако някой го ползва, бълг.меню и аудио в крайна сметка могат ли да се изтеглят безпроблемно.

# 290
Не съм сигурна дали добре съм разбрала горния въпрос - но ако е за телефон/таблет и под жълта светлина се разбира фона на читанка напр. - там ми е по-удобно, ако чета някой път от сайта. Избягвам на телефон да чета, изморява ми очите, предпочитам електронния четец, когато не чета на хартия.

# 291
Здравейте, може ли да се смени батерията на електронна книга, както тези на телефоните?

# 292
Благодаря на всички, отговорили за моето питане с Киндъла. Пробвах де що намерих кабели вкъщи и накрая, когато вече бях изгубила надежда, с последния намерен кабел се получиха нещата. Сега го заредих с книги много здраво, че да не трябва отново в скоро време.

Много е странно това. Преди са работели и с други кабели, а сега не искат.

Тук има линк за обновяване на фърмуера до версия 5.15.1.1 ( била по-добра), ако се наложи:
https://forum.chitanka.info/viewtopic.php?t=6781&sid=6480fbc71c2 … 2d1735c35cdfce603

# 293
  • София
По-скоро ми се струва, че кабелът, с който ги ползвахме е изхвърлен, защото имаше оголване на жичките и ме притесняваше да го ползвам. Помня, че го хвърлих, само не съм сигурна това ли е кабелът, с който до момента ги зареждах. Но явно е бил той, щом нищо друго не стана. Този, с който се получи в крайна сметка със сигурност досега не е ползван за тях - единственият червен кабел вкъщи е, щях да си го спомня, ако е било с него. А другите все черни , еднакви на вид.

# 294
  • София
Здравейте, може ли да се смени батерията на електронна книга, както тези на телефоните?

Аз смених батерията на моя Nook, но за другите марки - не знам.

# 295
Сменят се. В youtube има клипове които показват как да се сменят батериите на някои от по-старите модели електронни четци.

# 296
Никога не съм сменял батерия на електронен четец, колкото и да е странно, всичките ми четци, дори и най-старите, още си държат заряд на батерията.
А за смяната - първо в магазините за резервни части за телефони и таблети май не се продават батерии за електронни четци. Сигурно се намират в Ибей и Али Експрес, не знам. Второ - отварянето на електронните четци сигурно става с плосък пластмасов инструмент, с който се "цепи" корпусът на четеца на горна и долна част. Т.е. закрепването на двете части сигурно е на пластмасови щипки. Трето, много голяма е вероятността батерията на четеца да е свързана към основната платка чрез спойки. Т.е. трябва да имате поялник, тинол (т.е. припой), колофон и практически умения за разпояване и запояване на жици.
И четвърто - трябва да внимавате да не объркате плюсовия и минусовия извод на новата батерия.

Т.е. накратко - потърсете сервиз, който да свърши тази работа

# 297
Не съм сменяла, но беше забил стария Нук - освен на щипки и е залепен, а батерията беше с клема.

# 298
Киндъла е много лесен за смяна на батерията. Всичко става с инструментите които ми пратиха заедно с батерията.

# 299
Здравейте!
Имам Киндъл ген 10. Забелязвам, че щом пусна интернета на устройството всички книги ми се изтриват.
Тегля книги от 4eti me.
Някой има ли подобен проблем? И какво е решението - да не пускам нета?
Моля за съвети!

Общи условия

Активация на акаунт