Електронни четци - 28

• 46 483
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Той твърди, че вече не може да преформатира в Моби. Досега го правеше без проблем, вече не иска. Всякакво пращане в облаци по мейл не е опция, то ако ще е така и киндълът става. Човекът иска да си я изтегли в epub и с кабел да си я сложи на четеца. А какво представлява регистрацията на Кобо?

# 571
Искат да сканираш QR код, който те праща в официалния сайт на компанията, искат и телефонен номер или мейл адрес, за да пратят друг такъв, имаше още стъпки, но не ги помня вече. Иначе после става лесно, дори браузърът ми се видя по-бърз от на Киндъл и Покетбук. Не знам какъв е бюджетът обаче, аз съм с по-скъп модел на 3 години.

# 572
Аз за това казвам за покетбуук, той има над 20 и няколко формата, които чете, няма нужда да ги преформатираш. Аз просто съм си избрала да си тегля в епуб, може и в другите да е супер. За бразузър не държа, ама ако знаеш коя точно книга търсиш и знаеш, примерно, че я има в читанка, лесно се влизс и я дърпаш веднага. Ама за обстойно ровене не съм сигурна колко е ок, малко бавен е браузъра. Ама имам два други варианта, които за секунди стават, така че. И не са скъпи. Зависи какво търсиш като функции, но обикновен покетбуук просто с подсветка сега е 200-220 като ще се ползва доста години.

# 573
Аз имам Kobo Libra ( със 7 инчов екран) и Kobo Forma - 8 инчов, старите модели. Може и да съм забравил вече, но не си спомням да се налагало да ги регистрирам на сайта на Kobo при първоначално пускане. Най-вероятно съм забравил. Но не ми е направило впечатление, че е нещо сложно и трудно.

Ще споделя нещо и за четците с цветен екран. Реших да си подаря за Коледа такъв четец. Има един чисто нов модел на Оникс Букс с 10.3 инчов екран - Onyx Boox Note 4 Air 4 C. За сравнение имам отвратителни впечатления от цветен Покетбук - Pocketbook InkPad Color, който май беше с първата версия на цветен екран - Kaleido. За няколко години технологията на цветните екрани малко е понапреднала и сега вече има версия Kaleido 3. Броят на цветовете е същият - само 4096 цвята и изображенията продължават да са с леко измити и пастелни цветове, но изглеждат много по-добре отколкото на екран с технология Kaleido 1. Просто картинките доста повече приличат на картинки. Подобрена е яркостта и малко - цветността. Разделителната способност на екрана в черно бял режим е превъзходна - с 300 ppi (пиксела за инч). В цветен режим естествено е по-ниска - 150 ppi. Обаче има една подробност - ако на страницата има текст и само част от нея е заета от една или повече цветни картинки, само областта от екрана с картинката е с по-ниска разделителна способност, а останалата част от екрана е с висока разделителна способност.
Основни разлики със стария цветен Покетбук ( с 8 инчов екран) - екранът на Покетбука е сив, с много гаден сив цвят, структурата му е една такава зърнеста дори при черно бял режим (само текст).
Докато на новия цветен Оникс екранът въобще не дразни, четенето е съвсем комфортно.
Примерна картинка (от Интернет):

# 574
Днес дойде моят pocketbook era zilver. Засега съм доволна.Има си вградена библиотека с книги на няколко езика.И ме изненада приятно,че има малко от Ботев и Вазов,също.
Ако някой в темата има такъв,може ли да каже какъв е браузетър за търсене в "пазар".Моят е на холадска книжарница и книгите са холандски и английски.
Мисля,че предишният pocket verse pro color имаше гугъл и дори влизах в читанката.
За въпроса за цветните четци. Цветният покетбук про,не ми хареса.Ама аз като цяло имах проблеми с приемането му.
И последен въпрос-има ли място,от което се теглят безплатно книги н аанглийски език?
Да,хубавото на покет е,че чете изключително много формати.Аз също си изпращам книгите по емейл

# 575
Има някои, вижте в темата за електронни книги за идеи.
Скрит текст:
Има и по-малко популярни тук сайтове като
 * Project Gutenberg.
* Ebook3000.
* Ebookee.
* FreeBookSpot.
* Library Genesis.
* EPDF.
* OverDrive.
Вижте за идеи тук:

https://www.regendus.com/best-z-library-alternatives/

# 576
  • София
Новият Kindle Paperwhite 6 - със 7 инча екран е намален в Немския Амазон:
All-new Amazon Kindle Paperwhite (16 GB) – Our fastest Kindle ever, with new 7" glare-free display and weeks of battery life – With Ads - black https://amzn.eu/d/dEgN8EY
Намалението е леко символично ...
Малко по-изгоден ми се струва в детската му версия:
Deal: All-new Amazon Kindle Paperwhite Kids (16 GB) – larger 7" glare-free display – Children read more than 45 minutes per day with Kindle – Cyber City https://amzn.eu/d/5TNYV3P

# 577
Ето как изглежда страница от книга с илюстрации (по-точно със снимки от картини от художествени галерии). Книгата е в pdf.
Новото ми чудо зарежда и отваря много бързо огромни pdf-и. В това няма нищо чудно, защото е с 8 ядрен процесор, 6 GB RAM плюс някакъв си графичен ускорител. И е с операционна система Андроид 13. Но не е таблет, а електронен четец.

# 578
Изглежда готино. А откъде си теглите цветни книги ?

# 579
От един руски сайт за всякакви програми, игри, книги, музика и т.н.  Ще го кажа направо - пиратски сайт. Нещо като руската Замунда.
Не знам дали тук ще понеса някакви наказания, ако го цитирам.
Но все пак ще рискувам - rutracker.org
Оттам съм си изтеглил една поредица книги - Великие музеи мира (Великите световни музеи). 30 книги в pdf. Общо - 4.5 GB.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 16:41 от Stilgar

# 580
От един руски сайт за всякакви програми, игри, книги, музика и т.н.  Ще го кажа направо - пиратски сайт. Нещо като руската Замунда.
Не знам дали тук ще понеса някакви наказания, ако го цитирам.
Но все пак ще рискувам - rutracker.org
Оттам съм си изтеглил една поредица книги - Великие музеи мира (Великите световни музеи). 30 книги в pdf. Общо - 4.5 GB.
От мен осъждане няма да видиш, защото току що затворих таба с читанка и рулит. 😀
Ама аз си търся на български, най-много на английски ( още не съм се наканила, но смятам да започна да чета и на английски).
И за момента няма да давам допълнителни пари за цветен четец, този си ми е ок 😀
А кой модел е? Голям изглежда.

# 581
Аз писах малко по-нагоре за него.
Onyx Boox Note Air 4 C. С 10.3 инчов диагонал на дисплея. Чудесен е , но е скъпичък. Хилядарка с промоцията за черен петък. Иначе е 1100 без промоция в Amco.bg.

# 582
Аз писах малко по-нагоре за него.
Onyx Boox Note Air 4 C. С 10.3 инчов диагонал на дисплея. Чудесен е , но е скъпичък. Хилядарка с промоцията за черен петък. Иначе е 1100 без промоция в Amco.bg.
Голям ми е, мани цената 😀 аз на четците харесвам това, че са и компактни. Веднъж си сложих моя в една малка дамска чанта и с нея пътувах за уикенда. И ми беше супер, не заема никакво място.

# 583
Има и по-малък модел - Onyx Box Go Color 7.
Със 7 инчов дисплей.

Той реално е доста по-малък и по-лек и се събира в дамска чанта.

И цената е наполовина (без калъфа).

# 584
  • DE
Има и по-малък модел - Onyx Box Go Color 7.
Със 7 инчов дисплей.

Той реално е доста по-малък и по-лек и се събира в дамска чанта.

И цената е наполовина (без калъфа).

Ееее, този е с бутони, точно това, което ми липсва в Boox Tab Mini C. Аз съм си доволна с машинката, но ако имаше бутони за прелистване щеше да е перфектна!

Общи условия

Активация на акаунт