Електронни четци - 28

• 46 496
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Моят не, но не съм забелязала голяма разлика. Аз книгите си ги пращам по мейл следователно ми трябва нета, за да мога да си получа книгата веднага в четеца.

# 556
Моят по-нов Киндъл е с по-слаба батерия от стария (който е на 10 някъде години, но с повреден дисплей). Дори с изключен интернет и без да е включена подсветката се налага поне веднъж в месеца да го зареждам, а на другият батерията държеше с месеци.

# 557
Ама то зависи колко се чете все пак...
Аз моя Киндъл го зареждам всяка седмица, но аз чета по много часове на ден, по-точно на нощ, средно по 2-3 книги на седмица. Понякога повече, понякога по-малко, зависи от обема.
Други четат по 2-3 книги на месец, трети пак толкова за година. Естествено, че батерията ще се зарежда на различни периоди.

# 558
Няма кой знае какво изменение във времевото ползването на стария спрямо новия, за новите модели може да дава такива разлики при сравняване (на различни ползватели на сходни нови модели), но според мен просто на стария батерията е доста по-издържлива.

# 559
Стария, новия – може ли конкретни модели, моля?

# 560
Трябва да ходя да ги издирвам като модели, че не са сега при мен, единият е на десет, ако не и повече години, а другият ако не греша (че не съм го вземала сама) трябва да е модел от 2020-та или някоя близка след нея. Просто споделих лични впечатления.
edit: старият си е направо дядо, май е от 2012-та някъде, kindle d01100, новият е 2020-та 6-инчов, има front light.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 23:31 от fenyx

# 561
ЕЖК, ясно...

Старият ми Пейпъруайт беше 10-то поколение, модел 2018 г. Сегашният ми е 11-то, 6,8-инчовият модел от 2021 г. И на двата батерията им издържа много, малко повече от стария ми, простичък Nook Simple Touch, който пак издържаше доста, но пък беше без подсветка.

# 562
Мисля че този 3-дневния сте решили да го връщате прибързано. Мега невероятно е да е с калпава батерия по начало и ако беше така, мисля че щеше да се държи по друг начин - примерно веднага след зареждането да почне да пада, дори и да не правиш нищо, при включване да зарежда да скача тутакси от (примерно) 1% на 20%
Отдавам го на това какво конкретно го е разреждало през тези 3 дни а не на дефект.

# 563
Мисля че този 3-дневния сте решили да го връщате прибързано. Мега невероятно е да е с калпава батерия по начало и ако беше така, мисля че щеше да се държи по друг начин - примерно веднага след зареждането да почне да пада, дори и да не правиш нищо, при включване да зарежда да скача тутакси от (примерно) 1% на 20%
Отдавам го на това какво конкретно го е разреждало през тези 3 дни а не на дефект.
Според мен си е и пренавита, че това не е нейния четец, тъй като за първи път пробва марката. Още повече, че го взима с цел аудио прочит, а тя няма и на български. Попитах покетбуук съпорта между другото, нямат български за аудио, ще започват да го вкарват и него, но не могат да ми кажат дали ще е скоро и кога.

# 564
Старият ми Пейпъруайт беше 10-то поколение, модел 2018 г. Сегашният ми е 11-то, 6,8-инчовият модел от 2021 г. И на двата батерията им издържа много, малко повече от стария ми, простичък Nook Simple Touch, който пак издържаше доста, но пък беше без подсветка.
Моят Нук, с подсветката обаче, издържаше доста повече от сегашния Пейпър 10. Може би достигаше почти месец, а Киндъла наполовина. Четенето ми е константно от години - по 3-4 часа дневно.

Интересно ми е какво и с колко ще намалят на черния петък. Всъщност Амазон пуснаха ли новите? Тази година ще си кротувам със стария, въпреки че почнаха да поизчезват калъфчетата за него и не мога да си избера сума време вече.

# 565
Днес бяхме до Медиамаркт и видях няколко книги.Нямаше кой знае колко изложени.
Но си харесах модел и дори го намерих на ограничена оферта с 50 евро по-евтин.Трябва да дойде във вторник Покетбук ера силвър 7 инча.
Не държа да има бг войс.Просто щеше да е добре Тези,които ми трябват,ги има За мен аудио книгите са полезни,още повече че вечедоста напрягам очите и не мога да чета толкова пасове,колкото преди.Всеки ден правя 10-15 км смесено ходене и мога да пускам книги,вместо музика.
Да,след киндела,този ми дойде различен,да кажем.Но май наистина е единствен с тази функция.Гледах сравнения на екрана на покетбук с киндел и кобо.По-лош е от тях,но не много.

# 566
  • Варна
Прощавайте, ще задам въпрос, който принципно много мразя да се задава, но нямам сили да преровя темата и да се образовам… Баща ми (на 80) има киндъл от няколко години. Внезапно реши, че не иска вече да преформатира и иска четец, който разпознава повече формати. Знам, че киндъл имат опция да се избегне преформатирането с изпращане по мейл, но дори аз не съм ползвала тази възможност, камо ли да се мъча да му я обяснявам. Накратко - не ми се спори с него, ще му купя нов четец. Моля, препоръчайте нещо здраво, лесно за употреба, с подсветка. И да не струва майка си и баща си.

# 567
  • София
Не съм чела на различен от Kindle четец и с това не мога да помогна, но щом досега баща ти си е преформатирал книгите, предполагам, че го е правил на компютър. Ако му инсталираш Calibre няма да има нужда от допълнително преформатиране. Програмата сама го прави като се изпращат към четеца.

# 568
Щях да препоръчам Кобо, но се сетих, че изисква регистрация на устройството.

# 569
Pocketbook, тегля си на тел или от лаптоп и си пращам по имейл на облака на покербуук и тя вече е качена на четеца. Ама аз си имам вече регистрация към покетбуук клауда. Или с кабел от лаптопа. Тегля в епуб най-често. Нищо не форматирам и не се занимавам с такива неща. Рядко ако няма епуб тегля пдф ама тогава страниците са малко по-различни, но не е болка за умиране.

Общи условия

Активация на акаунт