Електронни четци - 28

• 45 268
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Стилусът ми е най обикновен. С гумичка накрая за 5 лева. Сменям страниците без проблем. Падащото меню също хваща без проблем. Менюто също. При неговия изобщо не работи и не хваща нищо. За мейла защо не го получава не знам. Изпратих един и същи файл епуб към него и към мене. Аз го получих,а той не.

# 631
Сега ще напиша нещо много глупаво - за да получи нещо по мейл, първо трябва да регистрира Киндъла си. И да си направи акаунт разбира се.
Толкова отдавна съм си правил акаунт и регистрация, че вече не помня кое как беше.
Т.е. дали регистрирането на Киндъла автоматично означава и създаване на акаунт. Но май беше така.

# 632
Погледнах и беше регистриран. Както да е. Просто странна работа се получи.

# 633
Този акаунт в Амазон нали е свързан с друг мейл? Не съм много сигурна, но май книгата трябва да се прати от твоя мейл до този в Амазон. Преди време и аз имах някакъв проблем с пращането на книги на четеца и доколкото си спомням, май така го разреших – просто преди това бях пращала от друг мейл и затова не ги получавах.

# 634
На някой размазва ли му се фокуса след четене на електронен четец?
От скоро наблюдавам това нещо при мен, например ако чета на киндъла и после се прехвърля на компютъра (с 27 инча екран) не мога да фокусирам добре. Ако чета на телефон и седна на компа нямам проблеми, както и от киндъла ако се прехвърля на телефона, само от киндъла като седна на компа ми се получава това.. странна работа.

# 635
Не съм имала никога проблем с очите след четене на електронен четец. Но от екран на телефон/компютър - да.

# 636
Здравейте!
След 13г се повреди  екрана на киндъла ми,  Kindle 4 Paperwhite.
Дали има някъде все още опцията за смяна на екрана на по-старите модели?
Благодаря ви!

# 637
Ще следя с Вас за информация, че и моят стар е подобен, а го предпочитам (заради бутоните).
Преди няколко години не намерих решение за  такъв проблем, тогава проучванията ме доведоха до извод, че ще ми струва като да купя нов.

# 638
borosbg, опитайте с по-голям/удобен шрифт и достатъчно място между редовете.
На мен ми се случва, когато чета хартиена книга с изкилифинчен или дребен шрифт. Съсипва ми удоволствието от четенето.

# 639
  • София
Използвам Kindle app на таблет и лаптоп, нямам устройство. Чудя се ако добавя книга в mobi формат, т.е очевадно пиратска, Амазон дали ще се усетят и да ми блокират профила? Предполагам същото важи и за четците. Някой с опит?

# 640
  • Свети Влас
При мен е нямало проблем. Аз от киндъла си тегля от Читанка и нямам проблем. И други съм качвала.

# 641
  • ... рееща се.
Стилусът ми е най обикновен. С гумичка накрая за 5 лева. Сменям страниците без проблем. Падащото меню също хваща без проблем. Менюто също. При неговия изобщо не работи и не хваща нищо. За мейла защо не го получава не знам. Изпратих един и същи файл епуб към него и към мене. Аз го получих,а той не.

Това с неполучаването на един и същ файл най-вероятно се получава, защото имейлът, от който е изпратена книгата не е оторизиран в амазон акаунта на приятеля ви Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 20:58 от n.y.x

# 642
  • София
При мен е нямало проблем. Аз от киндъла си тегля от Читанка и нямам проблем. И други съм качвала.
Не се получи при мен. Намерих си киндъл мейла, изпратих си книга, но амазон ми казаха, че било Unsupported File Format. Epub изпратих успешно.

# 643
  • Свети Влас
Моят не поддържа някои функции. Затова внимавам с формата. Но досега, когато съм теглила от Читанка съм нямала проблем.

# 644
  • София
Явно с приложенията е различно.
Намерих папката на Киндъл, сложих там pdf, epub и mobi, само pdf мога да отворя, другите не ги вижда. Epub си изпратих и отворих успешно, но за mobi се прави на разсеян.
Току-що опитах да отворя моби файл на таблета, на който има инсталиран Киндъл ап, но изобщо не ми го даде като вариант. Но се отвори с епуб четеца. Амазон прекаляват с антипиратството Animal Smiley Cat
Ако някой все пак знае вариант, нека да каже.

Общи условия

Активация на акаунт