Електронни четци - 28

• 45 262
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • ... рееща се.
Mobi форматът вече не се поддържа от киндъл, вероятно това е причината, а не защото е пиратска книгата. Опитай да форматираш mobi в еpub и така да я пратиш към приложението на киндъл.

# 646
  • София
Аз я имам книгата в епъб, но имаше дразнещи неща, които си мислех, че са се появили при конвертирането от моби - на всяка страница по средата ми изписваше името на книгата. Явно аз съм съвсем в грешка, мислейки си, че моби е майката на всички формати. Поне книгите, закупени от амазон са в моби формат.
Аз въпросната книга си я изпратих и отворих в епъб формат на Киндъл аппа. Май с една идея по-добре изглежда. Не е художествена литература и ще я чета поне 10 дена, ако не и повече.

# 647
Получих писмо от Амазон, че при следващия ъпдейт на моя Киндъл Scribe той ще придобие възможността при четене да се водят бележки със стилуса директно върху текста на книгата, а освен това бележките от 10 поредни страници ще могат да се обединяват, като се използва изкуствен интелект.
Брей! Grinning

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 08:38 от Stilgar

# 648
Яко ще те следят... :}

# 649
Ще следя с Вас за информация, че и моят стар е подобен, а го предпочитам (заради бутоните).
Преди няколко години не намерих решение за  такъв проблем, тогава проучванията ме доведоха до извод, че ще ми струва като да купя нов.
Реших проблема като си закупих същия от ОЛХ, втора употреба. В перфектно състояние е. Simple Smile

# 650

Ами да следят, чудо голямо.Grinning
Най-много да видят, че не си купувам книги от Амазон. Но независимо от това трябва да съм на почит и уважение, че съм им напълнил гушите защото съм си купил от официален дистрибутор на Киндъл в България и регистрирал три Киндъла - два Paperwhite и един Scribe.
А какво чета, си е моя работа.

# 651
Е това е така, но те са алчни и искат да се купуват електронни книги от тях... е няма стане.

# 652
Здравейте. Трябва да купя от Озон или Емаг с бюджет до 250лв Ел четец, но не мога да се ориентирам кой от този клас е най - лесен за работа с меню на български език и подсветка , чете всякакви формати. Как се качват книги? Препоръчайте ми конкретен.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 02:16 от Елена 6

# 653
https://www.emag.bg/ebook-chetec-pocketbook-basic-lux-4-pb618-se … -ww/pd/DZ22P2YBM/
Доста опростен модел.
Правиш си регистрация в покетбуука, след това може да си ги качваш като си изпращаш от твоя имейл на мейла на покетбуука. Т.е например от абв пощата да изпратиш на мейла, който завършва на @pbsync.com. Малко след това вече са качени. Още по-лесния вариант е с юсб кабел директно си ги качваш от комп/лаптоп.
Много са издръжливи, четат доста формати, аз предимно епуб си ги свалям.

# 654
Здравейте. Изгубила съм си зарядното за книгата Pocketbook touch lux 4. Знаете ли дали има шанс да се продава някъде отделно?

# 655
Здравейте. Изгубила съм си зарядното за книгата Pocketbook touch lux 4. Знаете ли дали има шанс да се продава някъде отделно?
Виж каква е буксата, моя предния беше с букса като на предишните телефони, леко скосената. Сегашния е тип С. Универсално е не е нужно да е оригинално, просто ако искаш да прехвърляш файлове чрез него може да не се получи, при мен не го прочиташе компютъра. Но пък си зарежда без проблеми.

# 656
Няма специфично зарядно за Touch Lux 4. Търси micro USB.

# 657
Всяко зарядно за телефон става. Въпросът е в кабелчето към зарядното. По-новите четци са с букса USB type C, а по-старите с букса micro USB.

Ето micro USB:

Ето и USB type C:

# 658
  • Свети Влас
Моят се зарежда с такъв кабел като на телефона ми Самсунг

# 659
Така де, за кабелчето ми беше въпроса. Сега един още по-малоумен. Пробвах с такъв от айфон и не става, това микро ли се води? Ако да, значи - лошо. Ще трябва да търся сервиз.

Общи условия

Активация на акаунт