Електронни четци - 28

• 46 585
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Вече си го направила информирания избор. Simple Smile

Съжалявам за премеждията ти. Затова у нас четците си стоят в калъфи, гледам да са или с добър слой дунапрен ( стари модели), или по-твърди, за да пазят екрана, като си го влача в чантата. Всичките ни са все киндъли, доволни сме.

# 361
Привет Simple Smile Записвам се в темата с надежда да направя информиран избор относно нов четец. Имах PocketBook Touch HD 3, първият ми и единствен до момента четец, чийто екран се напука (падна от спалнята без калъф) само след година и половина ползване. Отидох в сервиза, който пише на самия сайт на PocketBook че обслужва техните устройства, оттам с изумление ми казаха, че вече 3+ години не работят с тях Simple Smile Пообиколих 2-3 други сервиза в София, навсякъде ми казват, че за този модел екрани няма и че не е рентабилно да се сменя, по-добре да си купя нов. От клиентското обслужване на PocketBook вече 2-ри месец чакам отговор за ремонт в техен сервиз, та вече отписах ремонта и се оглеждам за нов четец. Предвид гореописаното и след като прочетох последните страници от темата - клоня към Kindle, надявам се септември да има някакви оферти из техномагазините. Държа да е водоустойчив, за другите характеристики не съм особено придирчива.

Има в Алито https://www.aliexpress.com/item/1005002673989956.html?spm=a2g0o. … h%7Cquery_from%3A

# 362
За какво ви е водоустойчив? Ще се къпете ли с него?

# 363
Чаши се изсипват, шишета протичат... всичко се случва. Понякога е кеф да се почете на басейна, докато децата се плацикат. Всеки има неговите си причини.
Аз пък си харесвам копчетата и не се отказвам от тях.
Имам въпрос за Onyx Boox - мога ли да го оставям заспал или трябва да го изключвам? Имах pb, който не изключвах (не знаех, че е задължително) и батерията му се наду и спупи екрана.

# 364
Чаши се изсипват, шишета протичат... всичко се случва. Понякога е кеф да се почете на басейна, докато децата се плацикат. Всеки има неговите си причини.
Аз пък си харесвам копчетата и не се отказвам от тях.
Имам въпрос за Onyx Boox - мога ли да го оставям заспал или трябва да го изключвам? Имах pb, който не изключвах (не знаех, че е задължително) и батерията му се наду и спупи екрана.

Имам втори Покет от 2 месеца и не ги изключвам. Заспиват за определено време и сами се изключват. Изненадана съм...

# 365
Да, и аз това ще кажа, изненада ме това, че трябва да се изключва "ръчно". Може би зависи от настройките, моят ПБ Ера след 5 мин. (или 10 мин., не помня) заспива като му затворя капака и след още малко се изключва.

# 366
Винаги изключвам опцията да се изключи след 15-20-30 минути. Дразни ме чакането докато се включи, обичам да вдигна капака и да се отвори книгата директно. Знам, че за повечето хора не е проблем - за мен е. За това и пб не са опция за мен, въпреки че много ги харесвам. Имах touch hd 3 limited edition, който след месец използване ги върнах в кутията и използвах Kobo, въпреки неудобството на кабелите и липсата ма речник. Ако и boox са същите нежни душички и с тях няма да се погодя...

# 367
  • SF
Моделът, който Киндъл пуснаха, беше водоустойчив. Не съм имала избор за тази функция. Онзи ден в чантата ми се разля бутилка за вода, затворена накриво. За радост телефонът ми е водоустойчив. Добра екстра е и четецът да е водоустойчив. Не е бил в чантата ми, но можеше и това да се случи.

# 368
  • DE
Винаги изключвам опцията да се изключи след 15-20-30 минути. Дразни ме чакането докато се включи, обичам да вдигна капака и да се отвори книгата директно. Знам, че за повечето хора не е проблем - за мен е. За това и пб не са опция за мен, въпреки че много ги харесвам. Имах touch hd 3 limited edition, който след месец използване ги върнах в кутията и използвах Kobo, въпреки неудобството на кабелите и липсата ма речник. Ако и boox са същите нежни душички и с тях няма да се погодя...

Моят Boox го оставям спящ. Изобщо не ми е хрумвало, че може да има проблем с  батерията. А и в нито едно от видеата, които изгледах, докато избирах модела, не е ставало дума за подобен проблем.

# 369
  • SF
И моят стои спящ. Аз го ползвам само за пътувания. От пътуване на пътуване батерията му пада. Може да не е паднала изцяло. Зареждам си го и тръгвам. Не мога да обгрижвам вещ, която през повечето време стои в шкафчето.

# 370
Зарадвахте ме много.
Сега само чакам китайския кейс, че оригиналният е само с магнит,  без стени Cold Sweat

# 371
  • DE
Зарадвахте ме много.
Сега само чакам китайския кейс, че оригиналният е само с магнит,  без стени Cold Sweat

Аз съм с оригиналния, всъщност е много удобен - тънък и компактен. Но това е въпрос на вкус, разбира се, важното е новата придобивка да носи радост и удовлетворение!

# 372
Здравейте!
Реших да си купя нов електронен четец. Двоумя се между Kindle Paperwhite (11-то поколение) и Kobo Clara BW (2024)
Кой според вас е по-добър?
Благодаря предварително.

# 373
  • SF
Аз имам Киндъл Paperwhite 10 и го ползвам с голямо удоволствие. След ъпдейта с него се борави много лесно.
Не мога да го сравня с друг, защото не съм имала друг.

# 374
И аз ползвам киндъл и съм доволна. Може би между двата, бих избрала кобо, заради повечето формати, които чете. Доколкото съм срещала мнения в темата, отзивите за кобо също са добри.

Общи условия

Активация на акаунт