Електронни четци - 28

• 46 542
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
То май габаритите не са много различни. Моят е 6 инча, на баща ми бях взела 6,8 - почти намаше разлика, рамката на новия е по-тясна.

# 451
Аз смених 6-инчовия Пейпъруайт с 6,8-инчов и съм доволна. Опасявах се, че ще ми е голям и неудобен за държане, но не, удобен е. И регулирането на цветната температура на осветлението е голям плюс.
Аз съм със същия повече от година и ми е страшно удобен. Старият ми също беше Киндъл и все още си работи.

# 452
Моля, ако гледате утре промоцията, пуснете линкове с неща, които са ви харесали и са изгодни.

# 453
  • Враца
За съжаление за Paperwhite 16 GB аз поне не виждам промо.
Ще чакам черния петък явно. Този, с който съм сега ми е точно от черен петък и беше току-що излязъл на пазара.

# 454
Пускал съм по-назад в темата картинки на 6 и 6.8 инчови Kindle Paperwhite един до друг за сравнение. Разликата в размерите на четците са минимални. Обаче разликата от два сантиметра в диагонала на екрана е много забележима. Поне за мен по-големият екран е много по-комфортен при четене.
Ако се използва аналогията с "хартиени" книги, четенето от 6 инчов екран е нещо подобно на четене на малко джобно книжле с меки корици примерно. Докато 6.8 инчовият таблет малко повече напомня на нормална книга. Още по-удобни в това отношение са четците с диагонал 7.8 или 8 инча, но те вече са по-големи и не са толкова удобни за разнасяне насам-натам.

# 455
Това сме го говорили вече. Зависи от човека. Някои ще предпочитат по-голям диагонал като теб, а други ще са доволни на 6 инча и да могат да го носят навсякъде. То вече има и Е-инк монитори и ще са страхотни за четене на документи и книги, но я си представи CS 2 на монохромен монитор. Така, че всеки според нуждите си.

# 456
  • Враца
Да питам някой купувал ли е Kids версията?
Нормално ли се използва извън Германия?

# 457
Да питам някой купувал ли е Kids версията?
Нормално ли се използва извън Германия?
Аз съм с Kids версията на Киндъл 2021. Няма никакъв проблем с използването. Върви с калъфче и някъде бях чела, че той има гаранция и на дисплея, но не съм много сигурна за това.

# 458
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И аз съм с детски киндъл. С розАФко калъфче. Heart Eyes
В Бг съм. Обожавам го!
Дребен и удобен.
Имах някаква особеност при регистрацията, та писах, че съм 13, но това е всичко.
Свалям от Читанка с браузъра направо на устройството.

# 459
И моята дъщеря е с детски. Не можах да подкарам Kids+ и не знам дали работи в България, но не съм се и старала, тъй като регистрацията е на мое име.

# 460
  • Варна
Детски киндъл нямам, но преди няколко години купихме "детски" таблет Fire на малкия. Реално си е съвсем стандартен таблет, но с противодураков кейс и застраховка мисля 2 години (може и една да беше), т.е. каквото и да му се случи през това време Амазон го заменя с нов. Така че ако цената те устройва и детският киндъл си е съвсем наред и може да се ползва навсякъде като всеки друг.

# 461
  • Враца
Благодаря ви дами. В отзивите на Амазон имаше един, че не могат да ползват извън Германия, но вероятно е било за абонамента, който върви с него.
Цената много ми допада - намерих един запечатан в Marketplace в Германия, но жената явно не иска да си комуникира с мен или просто държи на лично предаване.
Ще си чакам следващото намаление или ще грабна някой от olx.

# 462
Има ли някакъв вариант за директно прехвърляне на книги от киндъл към киндъл?

Първият ни киндъл PW, дъщеря ни го купи от Амазон в САЩ, някъде около 2015г. И до днес си работи без проблем. Не сме го регистрирали, както и следващите ни киндъли. Работят си коректно, само някои опции не са активни, но не ни трябват.
Сега погледнах в този, който ползвам ( по-нов модел PW 10 генерация), неработещите опции са: Yor Reading List, Amazon Kids, Create a Collection.  Още при включването давам отказ от регистрация.

Преди време се коментираше в темата, че детските са като останалите киндъли, на по-изгодна цена.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 10:51 от Diorela

# 463
А защо трябва прехвърлянето на книги да е директно между два Киндъла?
Стига да имаш някакъв компютър (лаптоп) и кабел,  не би трябвало да има проблеми. С междинно прехвърляне на книгите от единия Киндъл в лаптопа, а от него - в другия Киндъл.
Най-много евентуално да се наложи в Уиндоуса да се зададе опцията да се виждат скритите папки (view hidden folders).
Май не се налагаше да се прави такава гимнастика, вече не помня.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 12:30 от Stilgar

# 464
Предполагам, че с приложението за телефони на Киндъл става, обаче там не виждам всичките книги, които имам на четеца.

Общи условия

Активация на акаунт