Електронни четци - 28

• 46 532
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Амазон са пуснали новина, след което е изтрита, за четири нови киндъла.
“ Cpeд тяx ca Кіndlе Соlоrѕоft Ѕіgnаturе Еdіtіоn, пъpвият цвeтeн Кіndlе, ĸoйтo cъчeтaвa фyнĸциитe зa eлeĸтpoннa ĸнигa и бeлeжниĸ Кіndlе Ѕсrіbе, нaй-бъpзият в гaмaтa Кіndlе Рареrwhіtе и oбнoвeн Кіndlе oт нaчaлнo нивo.”

Аз си взех стойка от SHEIN, с която много не се разбираме. След като я закача на леглото си се клати.
От амазон си взех дистанционно, и мога да кажа, че е чудесна покупка особено за четене в зимните месеци ☺

# 481
Амазон са пуснали новина, след което е изтрита, за четири нови киндъла.
“ Cpeд тяx ca Кіndlе Соlоrѕоft Ѕіgnаturе Еdіtіоn, пъpвият цвeтeн Кіndlе, ĸoйтo cъчeтaвa фyнĸциитe зa eлeĸтpoннa ĸнигa и бeлeжниĸ Кіndlе Ѕсrіbе, нaй-бъpзият в гaмaтa Кіndlе Рареrwhіtе и oбнoвeн Кіndlе oт нaчaлнo нивo.”

Аз си взех стойка от SHEIN, с която много не се разбираме. След като я закача на леглото си се клати.
От амазон си взех дистанционно, и мога да кажа, че е чудесна покупка особено за четене в зимните месеци ☺
Здравейте. Бихте ли могли да изпратите линк към дистанционното, понеже и аз се замислям за такова и да го разгледам.

# 482
Какви са тези стойки, може ли някакъв линк?

# 483
  • Враца
Какви са тези стойки, може ли някакъв линк?

Аз гледах такава от Тему - https://share.temu.com/9mcDuSBZAfA

# 484
Сега гледах ънбоксинг на Kindle MATCHA GREEN. Направо си е Kindle 11 gen само че в нов цвят. Дори на кутията пише 11 gen., а на места го пишат 12-та. 16 GB е и не очаквам да има някакви разлики с 11 поколение 2022....

# 485
  • София
Линк към дистанционното

# 486
Здравейте, може ли да попитам как ъпдейтвате ръчно? Аз имам 2 киндъла, от 2017 година и от 2022 година, но епъб не четат. Този от 17 -та година не е ъпдейтван  от февруари 23 година. Благодаря.

# 487
Моят четец също не е май скоро ъпдейтван, но доколкото ми е известно, откакто е въведено поддържането на този формат при  Киндъл, реално не четат епуб директно, а го преформатират и така записват в библиотеката в техния си формат.

# 488
Киндълите нищо не могат да преформатират.
Преформатирането от Epub в AZW3 става по два начина:
1. Преформатирате файла на компютър с програмата Calibre  и го копирате по кабел към четеца.
2. Или - пращате файла на собствения си мейл в Амазон чрез програмата (приложението) Send to Kindle от телефон, таблет или компютър. Максимално след няколко минути  файлът се връща от сайта на Амазон директно във вашия Киндъл, конвертиран в AZW3.

# 489
1. а. Или да се преформатира с безплатна онлайн конвертираща програма, например
https://www.zamzar.com/ , вместо с Calibre .

# 490
Иска ми се да си сменя четеца. В момента съм с покетбуук лукс 2, по принцип ми харесва, но ми се иска да го сменя (всичко му е наред иначе). Какво мислите за четците със стилус и тези, които са цветни? Ако си взема цветен, има ли смисъл? Питам, от гледна точка освен кориците какво друго може да е цветно из книгите😂 ако е само корицата, не виждам смисъл. А за стилуса - обожавам такива неща, не знам обаче колко ще го ползвам ако е само да си драскам по страниците.
Общо взето изгъзица, ама ми се иска 😂 откакто видях кобо либра колор със стилус и се влюбих как изглежда.
Иначе си единствените ми изисквания са да е с подсветка, друго не ми е абсолютно нужно, може би и ако издържа на влага/капки (ако чета на плажа или покрай басейн).
Какво бихте ми предложили и какви са мненията Ви?

# 491
За какво ви е цветен, ако не четете комикси... няма смисъл. Ако са само романи с текс е абсолютно ненужно и скъпо.

# 492
За какво ви е цветен, ако не четете комикси... няма смисъл. Ако са само романи с текс е абсолютно ненужно и скъпо.
Значи не ми трябва 😄

# 493
Аз съм с цветен, ама няма голяма полза от цвета. Цветовете са бледи, аз чета обикновени книги.
За стилус не знам, нямам на четеца, обаче има телефон с химикал - ми... бива, ама друго си е да го напиша с красивия шрифт, дето съм си свалила.
Моят съвет е да си изберете четец, който реагира бързо, за да може воденето на бележки да е по-приятно.

# 494
Аз си вземах един стилус за 5 лева, които също са му много, за да не се пипа екрана с пръсти и да остават отпечатъци. И си функционира нормално. Тъчскрийна реагира и се сменят страниците. Възможност за водене на бележки няма, а и не ми трябват.

Общи условия

Активация на акаунт