Електронни четци - 28

• 46 524
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Както са казали, утрото е по-мъдро от вечерта. Simple Smile
При мен е Delete this document. Понеже не съм регистрирала киндъла, непрекъснато излиза прозорец, който иска регистрация и го канселирам. Не съм погледнала снощи, че иска потвърждаване на изтриването, а не регистрация на киндъл и съм давала кансел.  Изглеждат еднакво двете прозорчета. Не съм обърнала внимание, че вместо register, тук е delete.
Но всяко зло за добро, имах да трия 140 книги и е много по-бързо през лаптопа, когато са много, да ги трия накуп. Неприятното е, че трябва да следя да не изтрия непрочетена.

ПС
Това е киндъла, който дадох на свеки. Изчела е по автори всичко качено. Само тук там е пропуснала някоя книга, че не ги е видяла. Беше подкарала разни в PDF и си мислеше, че четеца се е повредил. Joy
Свалих всички на лаптопа и ги подредих в папки, че да имам информация какво е прочела, когато свалям нови. Сега ще й зареждам нови от читанката.
Това за тези, които се чудат възрастните дали ще се справят с киндъл. Laughing

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 10:28 от Diorela

# 511
  • София
При мен нищо не изкача. Никога, по никакъв повод, не съм си регистрирала киндълите, винаги са изключени от интернет. Държа си ги напълно "стерилни". Представям си да ми излизат реклами, направо ще се побъркам.

# 512
Нямам представа защо изскача така. При всяко влизане в съдържанието, изскача прозорец, искащ регистрация в Амазон и трябва да го изключваме. Със стария фърмуер не изскачаше, но с новия започна.
Аз също държа моя с изключен интернет, включвам само при сваляне на книги, но си иска регистрация въпреки това.

# 513
  • София
Виж в настроките дали не стои някаква отметка, да я разкараш.

# 514
А защо не се регистрира четеца? Докато не се направи това няма да престане, няма никакви отметки по настройките.

# 515
Няма смисъл да го регистрирам. Все пак е на 80+ години, не говори английски, не се оправя добре с техниката. Ще стане по-зле, ако е регистриран и случайно цъкне където не трябва. Научи се да канселира този прозорец за регистрация в облака, че в началото на 2 пъти блокира киндъла и трябваше рестарт.
Научила съм я на основните действия да е независима от нас - да си прелиства, да си отваря нова книга, да плъзга по съдържанието и да се ориентира коя е прочетена и коя не е, осветление, размер на шрифта, такива основни неща, за да се оправя сама.
Сега ще я науча да си трие прочетените книги, да е по-лесно. Че прочете 140 книги за около година, а това е средно по 1 книга на около 2 дни. Четеца е непрекъснато в нея и само да има малко време, чете. Няма почивка. LaughingСмеем се, че е изяла всички свалени книги с кориците и вече е захапала калъфчето на киндъла. Joy
В момента й свалям куп нови книги по автори и ако трие прочетените, по лесно ще си търси нови в съдържанието. Прочетените ги свалих на лаптопа, ще сваля и новите, които сега качвам, за да зная какво съм й свалила и какво е прочела, за следващите тегления на нови книги.

Само се чудя от къде да махна клипборда и указанията за употреба на киндъл да не ги показва в съдържание, че всички книги ми ги дава като документи и тези файлове също. Да не ги изтрие погрешно.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 13:58 от Diorela

# 516
Търся препоръка за четец Моят 12 год.киндел работи и е добра батерия,но екрана е доста тъмен за мен и мога да чета само на дневна силна светлина.
Днес дойде поръчката ми с
https://pocketbook.bg/bg-bg/news/pocketbook-verse-pro-color-news-bg
Уж съвсем нов,от юли тази година.Цветен.И това,заради което го купих-превръща в аудио всяка книга.
Е,опитвам се да му дам шанс тази вечер,но мимсе струва,че утре ще го връщам.Бави се в и опресняването и ме изнервя По-скоро е с функциите на малък таблет.Ако беше бърз,най-вероятно щях да го оставя.
Та,искам препоръки за четец.Задължително ми е да има подсветка и да се регулира ръчно.Ако има и функцията да превръща текс в аудио,ще е златен.
Надявам се на предложения,защото искам да си го взема възможно най-скоро.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 23:38 от Не се сърди, човече

# 517
По принцип четците не са ли малко по-бавни от другите електроники? Аз поне трети покетбук имам и трите са ми били с леко забавяне, ама все пак аз ако искам бърза машина ще си взема айпад, ще си ръчкам на него и ще чета и книги, ще слушам музика и тн. Не знам, нека другите кажат. Моят сегашния четец е Покетбуук Verse pro. Имам възможност да влизам директно в браузър и да си търся книга и да я тегля, но ми е по-бързо ако си ги изтегля на телефона и си ги пратя по покетбуук облака или с кабел от лаптопа.
Като цяло четците идеята им е да четеш книга, просто с малко подобрения, които с физическа не можеш  ( да четеш на тъмно, да не шумиш, да може да го мокриш, транспортираш и съхраняваш лесно и да съхраняваш стотици книги). И аз имам функция за аудио книги, но е на английски, няма за бг език, но и без това не ми е любимо да ги слушам, вместо да ги чета.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 23:38 от Не се сърди, човече

# 518
Аз искам и да ги слушам.Не държа да тегля директно Учудих се,че има игри и подобни глупости Не търся таблет,а този ми навява усещането за такъв.
Този,който дойде днес е явно като твоят,но е цветен.
Доволна ли си от него? И защо е трети-какви дефектимпоказва.Както казах киндела ми е на 12 год.Проблемът му е само тъмния екран и моето лошо зрение.

# 519
Аз искам и да ги слушам.Не държа да тегля директно Учудих се,че има игри и подобни глупости Не търся таблет,а този ми навява усещането за такъв.
Този,който дойде днес е явно като твоят,но е цветен.
Доволна ли си от него? И защо е трети-какви дефектимпоказва.Както казах киндела ми е на 12 год.Проблемът му е само тъмния екран и моето лошо зрение.
Ами изтегли си сторител тогава и ще слушаш книги.
Просто първия ми беше бейсик без подсветка, втория просто ми омръзна 😃 и исках малко по-нов модел, а и е водоустойчив сегашния. Не са имали никакви дефекти.  Мислех и аз цветен ама както ме съветваха по-рано, реално аз комикси не чета и само за едни цветни корици да давам пари отгоре смисъл няма. Но не знам, не бих взела четец, за да слушам книги..
И бейсик покетбуука има игри. Ама те са опростени - змиорка и шах. Не знам друго дали имаше. Просто за отбиване на време е.

# 520
Аз искам да има вариант и да слушам книгите.Едно,заради отслабеното ми зрение и второ,че ми трябва за език.Искам да чета и да слушам това,което чета.

# 521
Аз искам да има вариант и да слушам книгите.Едно,заради отслабеното ми зрение и второ,че ми трябва за език.Искам да чета и да слушам това,което чета.
Нямам английски книги в момента, че да пробвам функцията, а и трябва да го свържа със слушалки, пък съм пред заспиване в момента. Ако се присетя следващите дни ще пробвам функцията и ще пиша дали ми е ок. Ама иначе нямам проблеми с четеца, има си едно лагване, ама го намирам за нормално за всеки четец.

# 522
С коя програма мога да отворя epub формат на лаптопа?  Не ми дава адекватно отваряне по подразбиране.

# 523
  • София
С коя програма мога да отворя epub формат на лаптопа?  Не ми дава адекватно отваряне по подразбиране.

Calibre, Cool reader или си избираш някакъв e-book reader от магазина с приложения. За Windows влизаш в Microsoft Store и си избираш от наличните.

# 524

https://www.sumatrapdfreader.org/free-pdf-reader
Портативната версия дори не се инсталира, записваш .ехе файла  (един единствен и нищо друго!) където пожелаеш,  може и на USB флашка.

Общи условия

Активация на акаунт