Електронни четци - 28

• 46 527
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм от три месеца с Покетбук ера копър. Много бързо опреснява. Единственото забавяне е няколко секунди при включването му. Не е цветен този модел, аз и не исках цветен, но съм много доволна. Има и аудио, което за сега не съм използвала, браузър и т.н. Но си пращам книгите от имейла и така ги свалям, не съм пробвала директно търсене от браузера на книгата. Светлината се регулира. По моите критерии има повече, отколкото ми е нужно.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 09:53 от Alia1

# 526
Аз искам да има вариант и да слушам книгите.Едно,заради отслабеното ми зрение и второ,че ми трябва за език.Искам да чета и да слушам това,което чета.
Нямам английски книги в момента, че да пробвам функцията, а и трябва да го свържа със слушалки, пък съм пред заспиване в момента. Ако се присетя следващите дни ще пробвам функцията и ще пиша дали ми е ок. Ама иначе нямам проблеми с четеца, има си едно лагване, ама го намирам за нормално за всеки четец.

Ще използвам мнението ти,за да благодаря и да питам теб и останалите,които ползват pocketbook verse pro color от къде мога да си изтегля глас на български език.В пакета към книгата няма.
Иначе днес вече я разгледах по-обстойно,изгледах и няколко клипа и не е зле. Явно бях свикнала с киндъла. Сега проблема ми е,че няма български глас.
Alia1, благодаря и на теб!  Има аудио или текст към аудио?

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 13:58 от red soul

# 527
  • София
Някой с мнение за Kobo Libra Colour?
Дали си заслужава спрямо Кобо либра 2. Трябва ми за подарък на тийнейджър. 

# 528
Аз искам да има вариант и да слушам книгите.Едно,заради отслабеното ми зрение и второ,че ми трябва за език.Искам да чета и да слушам това,което чета.
Нямам английски книги в момента, че да пробвам функцията, а и трябва да го свържа със слушалки, пък съм пред заспиване в момента. Ако се присетя следващите дни ще пробвам функцията и ще пиша дали ми е ок. Ама иначе нямам проблеми с четеца, има си едно лагване, ама го намирам за нормално за всеки четец.

Ще използвам мнението ти,за да благодаря и да питам теб и останалите,които ползват pocketbook verse pro color от къде мога да си изтегля глас на български език.В пакета към книгата няма.
Иначе днес вече я разгледах по-обстойно,изгледах и няколко клипа и не е зле. Явно бях свикнала с киндъла. Сега проблема ми е,че няма български глас.
Alia1, благодаря и на теб!  Има аудио или текст към аудио?

Има текст в реч и аудио: "Mоже да чете на глас всеки текстов файл, като го превръща в аудиокнига. „Текст в реч“ поддържа до 26 езика" - цитат от ръководството.

# 529
Onyx boox има опция "Разпознаване и синтезиране на говор от Google". Не е супер, ама като за без пари става. Може да се регулира скоростта.

# 530
Благодаря!
А колко време държи батерията на покетбук при интензивно ползване.Нарочно се форсирах,нали все пакнсе чудя дали да го задържа,и видях че батерията държи около 3 дни.А е обявено месец.

# 531
Благодаря!
А колко време държи батерията на покетбук при интензивно ползване.Нарочно се форсирах,нали все пакнсе чудя дали да го задържа,и видях че батерията държи около 3 дни.А е обявено месец.
Как три дни? 😃 аз моя го взех преди месец и го заредих веднъж, нищо, че го взех на 70% и все още не съм го зареждала. В момента е на 75 процента като една от вечерите е седял в спящ режим, че бях сбъркала настройките на заключване на екрана. Не съм нонстоп на него, защото ходя на работа, но задължително вечер чета малко или много.

# 532
Ето го.Втори ден му е

Значи със сигурност го връщам.

# 533
Ето го.Втори ден му е

Значи със сигурност го връщам.
Не знам, заредихте ли го, когато го взехте?

# 534
Аз не го държа включен цял ден. Всяка вечер чета и после го изключвам, т.е. затварям капака и той се изключва. Но от три месеца съм го зареждала 4 пъти, май не повече, като единият път беше включен почти цял ден, че се беше откачил капакът и не се беше изключил. Междувременно и моят мъж го беше ползвал като беше в болнични, та някои дни е работил повече. Не знам дали държи месец, едва ли, ама не е и три дни. Не знам, ако три дни не се изключва...

# 535
Мисля, че има значение и колко книги са качени. Наскоро качих на свеки на киндъла над 2к книги и батерията рязко взе да пада, дори и когато не се ползва. Също има значение дали е включена подсветка постоянно, дали е в интернет постоянно.

# 536
Аз не го държа включен цял ден. Всяка вечер чета и после го изключвам, т.е. затварям капака и той се изключва. Но от три месеца съм го зареждала 4 пъти, май не повече, като единият път беше включен почти цял ден, че се беше откачил капакът и не се беше изключил. Междувременно и моят мъж го беше ползвал като беше в болнични, та някои дни е работил повече. Не знам дали държи месец, едва ли, ама не е и три дни. Не знам, ако три дни не се изключва...
Аз и аз моя след употреба го изключвам от бутона, просто имах една вечер инцидентна с оставен на спящ режим и пак не е паднала толкова. А предния го зареждах веднъж на няколко месеца. Но задължително след като взимам ел техника първо я зареждам дори и да е на 99% от магазина, аз си го зареждам отново. До 100-200 книги съм имала.

# 537
Със 100 - 200 книги, киндълите ни не падат, на доста години са вече, при това. Но с над 2к ела гледай как пада, на половин час пада с 10 %.

# 538
Хора, ако видите хубава промоция за черен петък, моля да "свирнете", че съм решила да взема и на моя мъж, та да не ми пипа моя Покет бук Simple Smile. Не съм решила каква марка, но може да е по-нисък клас, няма проблем.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 15:02 от Alia1

# 539
Вече писах на магазина,че ще го връщам.Нямаше нужда да обяснявам защо Имам право до 30 дни да го върна без обяснения.Но им казах,че е заради проблема с гугъл акаунта ми и най-вече батерията.
Те също се учудиха и писаха,че клиентите им го зареждат веднъж на няколко седници и ще погледнат за този проблем,когато го получат обратно.
Сега пак съм в търсене.Дали да си взема отново киндел и нещо друго.Приемам и съвети.

Общи условия

Активация на акаунт