Боледуване на децата ни - тема 75

• 33 386
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Ваня, пожелавам да мине бързо и леко! Нямам думи ей….

Данаека, благодаря ❤

# 676
Държа да отбележа, че тая седмица беше на имунотрофина и риноджермина и е здрава!!!!

# 677
  • shumen
Ваня,да минава бързо!Ех,тези деца косите ни побеляха.Радвам се,че е здрава иначе малката.

# 678
Държа да отбележа, че тая седмица беше на имунотрофина и риноджермина и е здрава!!!!

Супер! Браво, радвам се.
На тази “терапия” сме и ние сега Simple Smile

# 679
Ваня, съчувствам ти! Бързо оздравяване на всички деца.
Както знаете, скъпи мами, непрекъснато чета и следа темата, но рядко се включвам.
И може би поста на Ваня ме накара да се включа! Каката ми преди две седмици вдигна температура. Така изкара 5 дни само с температура, отрицателен тест за Ковид и грип. На 5тия ден я заболя и ухото и започнахме Ксимебак. Още на втория нямаше температура. И вчера на обяд изведнъж започна да кашля буквално през минута-две. Вечерта си загуби гласа и отидохме на спешен - в държавна болница. Казаха бронхит! Бях шок, никога не е имала бронхит, никога не съм давала вентолин и две седмици не е на градина! Снощи беше 10ти ден АБ. Днес по спешност писах на лекарката при която ходим, отидох със снимката, преслуша я. Бронхит няма и няма нужда от вентолин. И се оказа по-добре, че съм дала, защото след пулмикорта, цяла нощ не е кашляла. Според нашата лекарка, категорично кашлицата е алергична. Не мого да повярвам какви лекари има в бърза помощ!

# 680
  • Г. О.
Има, има, за съжаление са навсякъде. Моето дете на обяд вдигна 37.5 градуса температура и до вечерта стигна 39. Уплаших се, за първи път ми се случва, не знам как да я овладея. Там чакахме час и нещо, защото коридора беше пълен с разни мъже, които видяхме във вечерните новини преди това. От друг град дошли джебчии при местни джебчии и станал бой за територия. От другите дошли 90 коли. Начупили си кой каквото може. След влизането ни в 11ч решиха, че има хрипове след първото залепване на слушалка на гърдите на детето, на гърба не слуша, много зле било. Детето не беше кашляло изобщо и нямаше никой болен вкъщи. Решиха, че трябва снимка с тази температура, понеже може да е скрит бронхит/пневмония. Чакахме още час за резултатите и още 20 минути да дойде лекар. Дежурен беше завеждащият детското отделение. Каза, че няма бронхит, но има бронхитни изменения. Да влиза в болница или вкъщи да почнем антибиотик Панцеф. Не направихме нищо от предложенията му. На другия ден детето нямаше никакви симптоми и така няколко седмици, докато не се зарази от друго място. Съжалих сто пъти, че си разкарвах децата по нощите до Спешна помощ.

# 681
На първи ден 39 градуса почти никога не съм ходила на лекар. Овладява се с нурофен и ефералган/панадол.
Спешни кабинети и аз избягвам.

# 682
  • Г. О.
С Нурофен спадна за два часа и пак се вдигна, с Панадол нищо не постигнах и просто не знаех какво да правя. Вече знам - Диалгин при толкова висока температура. Смъкна я и повече не вдигна. Ще ми е обеца на ухото. Наистина съжалих, че си разкарвах семейството до там.

# 683
При такива високи Т, които не се повлияват пускам урина (уроинфекция), тест за грип и ковид. Ако всичко е чисто и няма нищо друго като кашлица или сопол, само свалям. Моята 3 пъти е карала такива вируси.

# 684
От година и половина до все още всеки вирус тръгва така при малкия. Температурата  започва през деня, пикът е вечерта, първата и стига до 39 +. Свалям само с нурофен и ефералган, с половин час разлика. Държи около 5 часа след като спадне. Така протичат вирусите при малкия, всеки път. На лекар ходя ако се проточи или ако температурата е бавна и се качва постепенно в дните. Последната ми е по-опасна.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 01:01 от brumm

# 685
И при нас сагата продължава. Точно два дни след края на аб е с температура 37.6, кашлица и носа е тапа. Пуснах изследвания и чакам докторката да ми отговори. Направо съм отчаяна. Три седмици не оздравява това дете. И след като отхвълихме бронхита от къде се появи тази температура. Сякаш отначало се разболява. Тези повишени левкоцити, сякаш не са вирусна инфекция?

# 686
Като нищо е нов вирус.

# 687
Май сте хванали нещо ново по лекарските кабинети Sad

# 688
Направо ми се плаче, вдигна 38 и кашля и носът е много зле. Не знам защо съм запомнила, че тези левкоцити намаляват при вирусна инфекция. И докторката не ми отговоря. Дали пък не стана наистина бронхит накрая...

# 689
Направо ми се плаче, вдигна 38 и кашля и носът е много зле. Не знам защо съм запомнила, че тези левкоцити намаляват при вирусна инфекция. И докторката не ми отговоря. Дали пък не стана наистина бронхит накрая...
най-вероятно детето е било и преди това с вирус и не е бил нужен АБ, а сега е усложнение от вируса. Или чисто нов вирус

Общи условия

Активация на акаунт