Боледуване на децата ни - тема 75

• 33 377
  • 739
  •   2
Отговори
# 690
Сега са само догадки, но като нищо да е лепнала нещо по кабинетите. С маска ли ходи на преглед?

# 691
Сега са само догадки, но като нищо да е лепнала нещо по кабинетите. С маска ли ходи на преглед?

С маски сме, разбира се и часовете се спазваха. Минута две да сме чакали. АБ започна на 6тия ден температура заради ухото. За съжаление току що изписаха следващия АБ, след 2 години без, не мога да повярвам.

# 692
Щом е било с маска детето може и да не е ново, ама знам ли. Станало е мазало с лекарства и вируси. Утри пак на лекар...то какво друго.

# 693
И при нас се е случвало. Според мен си е усложнение на предишното разболяване и антибиотикът не е успял да доизлекува или не е бил подходящия. Не вярвам аз в лепването на нов вирус и прочие, при положение, че човек (детето) не се е било дооправило след първоначалото боледуване.
За мен най-отлявления знак за насложена бактериална инфекция е бавно покачващата се температура в дните. Вирусната се вдига много бътзо в началото и след това отшумява. Бактериалната се вдига бавно и подмолно, малко по малко, но пък сигурно и всеки следващ ден състоянието се влошава.

# 694
Здравейте, детето ми изкара грип А преди седмица-две. Давах тамифлу и може би това, в комбинация с ваксината, го изкара сравнително леко. Само че към края започна диария, после мина, след това повърна, после пак диария. Давам хидратин алфа, ходихме на преглед в дежурен кабинет, изписаха и авирон. Обаче не го харесва и се притеснявам, че още повече ще подразни стомахчето, днес дадох имунохелт вместо него, както и тазектан. Някой имал ли е подобен проблем, дали е друг вирус?

# 695
А бронхита задължително ли го лекувате с вентолин? Купих го, за всеки случай, ако стане нещо през ноща. Утре сутрин сме на преглед.

Brumm, точно на следващия ден след спирането на АБ се влошиха нещата.

# 696
Нехе, не, начален бронхит само с пулмикорт. Свирканията вече с вентолин. Не му се притеснявай толкова на бронхита. Кашлицата звучи малко по-стряскащо, защото е повече на брой пъти, тип давеща. И като легне вечер се чудиш как да помогнеш.

# 697
Аз лекувам с вентолин, но е с астма моето. Сега понеже вече 6 месеца кашля на някакви интервали редовно, има изписан кортикостероид да инхалира сутрин и вечер.

# 698
@Нехе вашите изследвания показват бактериална инфекция.

# 699
  • shumen
Нехе,според мен е недоизлекувана,а може и грип да е било и сега да е направила усложнение бронхит.Снимка правихте ли или само на слушалка се чу?Ние скоро лекувахме бронхит с АБ и инхалации при моето дете.И още като се затича или измори и се закашля.
Ваня,как са твоите?
Моя днес пак ми изкара акъла.Звъни голямото междучасие излязли на двора се замеряли със снежни топки и се подхлъзнал и паднал.Аз нали съм паника и веднага си помислих дали не си е счупил нещо,а той ми се смее и вика нищо ми  няма само се ударих.Ще ме побърка туй дете.

# 700
Малкото и то вече е болно Confused Първо му се появи хрема, а вчера и температура и сега вдига от онази, неговата, високата Cry Може би ще се окаже, че сме с ковид... Днес ще правя тестове. Правих си един преди да си легна, но е правен против всякакви правила, затова ще трябва да повторя... Ще направя и на каката. Първите 3-4 дена комбинираните тестове за грип и ковид бяха отрицателни.

Някой знае ли как протича прегледът при ревматолог? Ползва ли се ехограф?

# 701
  • shumen
Барбалена,мисля,че за ревматолог не се използва ехограф.Теб за кого ти трябва такъв преглед?
Мен нещо сякяш ме хваща вирус.От сутринта кихам,носа ми тече и гърлото ме боли.Трябва да ходя и за направление за очен за мен и детето при педи и май ще искам и една слушалка да удари,че да не стане по зле до утре.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 09:31 от danaeka

# 702
Слагай маска вкъщи да не се тръшне пак детето

# 703
  • shumen
Ваня,с маска съм вкъщи.Вие как сте?
Аз сега чакам при доки.Ще я питам за направления и ще искам и една слушалка да удари,че като се знам до утре вече ще съм втасала.

# 704
Дани, ти повече боледуваш от децата, обърни си внимание и вземи някакви мерки. Чукам на дърво, откакто тази есен започнах всеки ден да пия вит. Д, вит. Б12 и фолиева киселина.... няма да казвам, за да не ме чуе дяволът, но се сещате Grinning

Общи условия

Активация на акаунт