На море в Турция - тема 82

• 72 148
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • Beyond the Frontiers
Емералд е туроператорът, който наема самолети и има директен полет до Измир. За определени дати. В качеството си на наемател, Емералд продава билети по тези полети (на запитване).
Самолетни билети продават не само авиокомпаниите все пак.
И всъщност Емералд имат лиценз за авиопревозвач. Може в бъдеще и това да видим...

# 226
Galactic Vayager, аз това си мисля - толкова българи живеят в Измир.   

А за Емералд, имам много лош опит от преди 2 години - звънях  на телефоните на сайта им emerald.bg за 2 седалчици в техен чартър.  Представят се и казват, че трябва да им напиша мейл, на и-мейл адрес, който те ми дадоха.  Ами за 2 години така и никой не отговори на този мейл.

Като прочетох коментара ти, реших, че те са имали авиокомпания, а мейла ми  е бил пратен на грешната структура в групата им, вместо на авиокомпанията им. Всъщност Емералд ми дадоха мейл.

Не знам в момента как са организирани,  тогава сякаш продаваха само пакетни почивки  - за нищо друго - не ги търси.

Надявам се също, да видим и нещо повече.

# 227
  • Beyond the Frontiers
Ако имаше достатъчно интерес към такава линия, авиокомпаниите щяха да пуснат редовна линия.
Това не е сфера на работа на туроператорите.

Както написах седалките за чартър се продават на запитване. Може да се съгласят, може и да не се съгласят.

Имейлите блокират, влизат в папка спам, все пак е технология и не работи безупречно. Ако човек му важно, ще си провери по-упорито.

Редовно ми звънят клиенти с реплика: Ами вие щяхте да ми пратите...ама нямам нищо. Редовно даже не са си отворили имейла. Абсурдно е просто.

# 228
  • София
Здравейте, планираме почивка в Турция за първи път. Голяма група сме 6 възрастни и 4 деца на възраст от 2г. до 14г. Може ли да ми препоръчате хотел, в който да има забавления за всички деца, в района Лара,Белек и Анталия.

Моят съвет е да опишете изискванията си, бюджета и периода на почивката и да пратите запитване до 2-3 туристически агенции. Напр. Емералд, Тез тур, Турс клуб, Версо...Те ще ви изпратят в отговор няколко предложения. Когато ги разгледате и се спрете на 2-3 предпочитани хотела, може да помолите за съвет тук кой точно да изберете, както и да прочетете отзиви за предпочитаните хотели, ако има такива на първа страница на темата.

По принцип така се прави, аз също така действам....миналата година ходих в една от най-големите, не знам дали да я кажа, за плащане на дъщерата на почивката. На съседното бюро мъж и жена неориентирани търсят почивка в Кушадасъ, наострих уши, каката като започна да им хвали някакви Меликета, Арори и прочие смотани хотели се втрещих. Платихме, излязохме навън, изчаках ги двамата и им казах какво ми е мнението за тия хотели дето каката им хвалеше. Добре, че не бяха капарирали. Дано не са се върнали.

# 229
  • Резерват "Северозапад"
Преди да отидем за първи път в Турция, четох месеци наред в тази тема и първата страница, докато избера хотел. Четох и мнения в Букинг, Трип-а, Гугъл и т.н..
Не съм разчитала грам на ТА да ми предлагат хотели - сравнявах условията и цените на агенциите и когато окончателно избрах - направих резервацията по електронен път.
Досега не сме попадали на компромисен хотел.

# 230
  • София
Аз нямам голям опит с морето в Турция, едва миналата година бях за първи път. Избрах миналогодишния хотел по препоръка на приятели, но същевременно сравних с отзивите тук, както и в гугъл, руски сайтове и т.н. Въпреки това, преди да избера хотела, пак писах на ТА, за да се ориентирам в бюджета.Установих, че специално за този хотел една от ТА предлага цени, които са сравними с тези на чужди туроператори и по-ниски от предлаганите директно от хотела.

Тази година писах на няколко ТА, като им казах, че база за сравнение е хотелът, в който бях миналата година - и като ценови клас, и като условия. Получих няколко предложения, като част от тях съвпадаха за всички агенции. След като се ориентирах по отзиви тук и на други места, все пак зададох въпрос в темата за съвет между няколко хотела, които ми харесаха. Поговорих и с ТА по тел. за всички опции и като резултат избрах един хотел, който се надявам да не ме разочарова. Ползата от това, че писах на няколко агенции е, че избрах най-изгодната оферта при едни и същи условия.

И има още нещо - трудно е да се ориентираш само по отзиви за нивото на хотела, защото зависи от очакванията на човека. Напр., ако търся бюджетна почивка и намеря приемлив хотел на достъпни пари, аз ще му дам 5 звезди в гугъл, ако съм доволна. Ако търся скъп хотел, пак мога да му дам 5 звезди, ако не ме е разочаровал. В крайна сметка рейтингът на двата хотела ще е един и същ, но във всички случаи нивото на предлаганата услуга няма да е еднаква.

# 231
  • Beyond the Frontiers
99% от клиентите си нямат никаква идея за какво става въпрос. Пишещите тук са в преобладаващата си част, огромно изключение от масовката.

Днес ме питаха за почивка в Тунис с автобус. Вие се възмущавате, че някой не е разгледал и прочел отзивите за хотелите. Grinning

# 232
Здравейте!
Да споделя че след близо 5 месеца получих 1500 лв обезщетите за закъснелия ни полет от София за Анталия през юли. Та бързо сумата беше внесена и последната вноска за юлската ни почивка в Мегасарай Белек! Разглеждам турски туроператори за екскурзии в района на Анталия! Някой били споделил повече инфо за водопадите, каньона, лифта над Анталия или някоя екскурзия която си заслужава.
В търсене съм и на хотел за почивка през септември за двама възрастни с две деца на 7 и на 12, със самолет! Бих се радвала да избера хотел от който сравнително бързо да се стига до Олудениз! Тази неземна красота трябва да се види!Търсим хотел с много зеленина и територия за разходки. Досега сме били в Тюрбан Мармарис, Палома грида Белек, Палм Уингс Кушадасъ и сега сме в очакване на Мегасарай Белек!

# 233
Здравейте, планираме почивка в Турция за първи път. Голяма група сме 6 възрастни и 4 деца на възраст от 2г. до 14г. Може ли да ми препоръчате хотел, в който да има забавления за всички деца, в района Лара,Белек и Анталия.

Моят съвет е да опишете изискванията си, бюджета и периода на почивката и да пратите запитване до 2-3 туристически агенции. Напр. Емералд, Тез тур, Турс клуб, Версо...Те ще ви изпратят в отговор няколко предложения. Когато ги разгледате и се спрете на 2-3 предпочитани хотела, може да помолите за съвет тук кой точно да изберете, както и да прочетете отзиви за предпочитаните хотели, ако има такива на първа страница на темата.

По принцип така се прави, аз също така действам....миналата година ходих в една от най-големите, не знам дали да я кажа, за плащане на дъщерата на почивката. На съседното бюро мъж и жена неориентирани търсят почивка в Кушадасъ, наострих уши, каката като започна да им хвали някакви Меликета, Арори и прочие смотани хотели се втрещих. Платихме, излязохме навън, изчаках ги двамата и им казах какво ми е мнението за тия хотели дето каката им хвалеше. Добре, че не бяха капарирали. Дано не са се върнали.

Масово агентите не са запознати с хотелите, които предлагат. Давам пример. Казвам си изискванията и бюджета и ми се предлагат всички хотели, които влизат в този бюджет. След това всички четем - по препоръка на агенцията резервирах хотел ..... може ли мнение за него?
Полетите тази година от Варна за Анталия са с отвратително полетно разписание. На Емералд що годе предварителното разписание става, но останалите оператори..... За връщането ще трябва да се вземат туристите около 03:00 ч., тези които са в Алания....

# 234
  • София
На дъщерята с Белпрего за 23-та беше пълна отврат. 14 ч от Пловдив, на връщане мисля 10 беше от Анталия. Настаниха се в 19,30, на връщане ги взеха в 7 ч. Ето за това се мандахерцам 20 часа с рейс.

# 235
От както посещаваме Турция,ползваме само Белпрего,продават пакетите на Тез тур.Миналата година заради малкото дете бяхме със самолет,в Сиде.Полета беше към 12,настанихме се след 17,а на прибиране ни взеха към 4 сутринта.Мерси съм и аз, предпочитам с автобус.

# 236
  • София
Аз пък предпочитам със собствен транспорт. Част от приключението са междинните нощувки и прекрасните места, които посещаваме по пътя.

# 237
Така е.Ако мъжа ми беше навит да шофира до там, определено бих избрала този вариант.Обичам да пътувам на дълъг път с кола/автобус, винаги има какво да се види,било и през прозореца само 🤭

# 238
  • Резерват "Северозапад"
Тази година, дано всичко е наред, за трети път ще ходим в Турция със собствен транспорт:yum:.
Моля да споделите места за междинна почивка, различни от Афионкарахисар и Ескишехир - там сме били.
На нас много ни харесва пътуването, аз си разглеждам, спираме на разни крайпътни отбивки, даже миналата година на връщане от Алания минахме през една планина - страхотно нависоко се качихме и имаше супер гледки.

# 239
  • София
По отношение на шофирането в Турция мога да кажа, че с изключение на самия Истанбул, навсякъде пътищата са по-добри и по-малко натоварени от българските.

Що се отнася до междинните нощувки, лично ние ги избираме не по целесъобразност, а с туристическа цел. Т.е. не избираме най-прекия маршрут, а се водим по места, които искаме да видим. Миналата година бяхме в Бодрум и на отиване спахме в Чанаккале и Селчук. На връщане бяхме планирали друго, но се наложи да се върнем по-рано и направихме нощувка в Акчай.

Тази година сме в Белек. На отиване сме планирали Бергама и Памуккале, а на връщане Каш, Алачатъ и Текирдаг.

Общи условия

Активация на акаунт