? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 480
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 635
Преспапие е по-общо, има всякакви преспапиета, това описаното е по-специфично. И много вероятно да не е описано като преспапие на много места.

# 10 636
Тук са описани профилактичните дейности, които се осигуряват на всички здравноосигурени лица над 18-годишна възраст - жени и мъже.

https://www.nhif.bg/bg/nzok-za-teb/useful/581

# 10 637
Има ли начин да изпера светли маратонки от плат, но да станат като нови? Пробвала съм с Тест гел, в пералня, с кислородна вода, но не постигам желания ефект. Вчера питах в химическо чистене, но служителката ми каза, че е много скъпо, чака се и не гарантира резултат. Цените започвали от 38лв, които няма да дам.

И друго да попитам. Има ли химическо, в което само сушилня да ползвам? Искам всички пухени якета и елеци да пусна, без да ги перат. Т.е чисти са, но пухът се събира на топки

# 10 638
Сложих в пералнята една топка за тенис и още един път центрофуга. Пухът си дойде на място.
Маратонки измивам, после в пералнята. Никога не са ми изглеждали зле.

# 10 639
И аз така. Маратонки, кецове от плат.
Якета даже и без топки намествам след пране и се оправят.

# 10 640
Маратонки си пера в пералнята и си стават съвсем ок.

# 10 641
Има значение материала, но за сушене е важно да не са на слънце такива с бели подметки и от бял плат.

# 10 642
Топка з пералня не виждам как ще разпредели мокрия пух.

# 10 643
  • Буркина Фасо
Топка з пералня не виждам как ще разпредели мокрия пух.
с бой. Smiley  по-скоро не му дава възможност да се събира.
аз пускам 3 бр и само якето в пералнята.

# 10 644
Точно с бой.

# 10 645
  • SF
Няма ли някаква възможност да ги смениш тези кукумицини? (уважавам лекарите, но тези са срам за професията)
Сега през декември може да се сменят личните лекари, потърси друг, при когото да се запишеш.
Престъпление е до се отказват профилактични прегледи, на които имаме право. Профилактиката е важна за навременно лечение и спасява много животи.
Наистина си намери друг лекар, защото ако, недай си Боже, имаш проблем, добрият личен лекар е незаменим да те насочи и да ти помогне, а не да ти казва "плащай си и нищо ти няма".
Ужас просто, много се ядосах! 🤬

Знам. Аз от обикновен профилактичен преглед (сама си се следя) спасих един голям здравословен проблем, и пак от профилактичен преглед разбрах за друг.
Сигурно има начин, не може да няма. Аз съм от София.
Но при тази лекарка съм от ученичка. Те са 3 джипита на един етаж. Всеки познава всеки. Няма как да я заменя с някой от останалите, защото са претъпкани. Понеже моята все я няма, при спешност ме пращат да ме "погледне" друг. Мирише на същата работа, особено единият е събрал всички баби на квартала и до него не може да се припари.
За друг в района не се сещам. Не познавам нито един. Не знам кого да си избера, ако нямам препоръки. Не е номерът да попадна на подобни. В Младост, Люлин и такива не ми се ходи, ако щЕ да са прекрасни лични лекари.

# 10 646
маратонките/ кецове от плат са лесни
как да изпера набук/ велур се чудя Worried
не съм сигурна какъв е материалът, де
handball spezial цветни

# 10 647
  • Сф
Есме, йажи в кой квартал и може да ти препоръчаме. Или пиши в кварталнитв ФБ. Аз хич не бих седвла при тази само, защото съм от 10 години при нея.

# 10 648
  • София
Велур съм изпирал с мек бебешки сапун ( Бочко ). Преди това бях съсипвал велур при пране с класически перилен препарат - буквално позеленя до степен да е грозно.

# 10 649
Е бой ама на сухо. Патешкият пух като е мокър слепва на топка дето е една шепа и никакъв бой няма смисъл ...

Общи условия

Активация на акаунт