? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 217
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 965
  • софия
Цитат
Имаше репортаж в някоя от телевизиите преди време. Схема е.
Пропуснала съм репортажа (ние не гледаме телевизия почти, с изключение на филми), но наистина на такова си мирише.
Ето го

Учудвам се, че помня неща, които не ме засягат и не помня това, което ми е необходимо.

# 10 966
В Кауфланд Хаджи Димитър има филтърчета на Аквафор, 2 за 18 лв, ако на някого му е удобно.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 18:47 от Нарцùса

# 10 967
Добре, де...ние, когато ходим в чужбина предварително сме проучили къде и как се паркира, съответно- и плаща, а ако сме в Сърбия или Турция- купуваме си към картата мин. и нет. Ако пътьом минаваме и искаме да се разходим- паркираме на платен паркинг. Навсякъде по пътя има и пътни знаци. Честно, и през ума не ми е минало да обвинявам някой в схема, защото аз не съм си проучила нещата. Навсякъде вече се плаща за паркиране...по-скоро е изключение безплатното. Rolling Eyes

# 10 968
където и да идеш, има автомати, и то
непосредствено до паркинга
не смс-и, не карти, не будки, не ограничения на 2рия час да се местиш,....
и са user friendly , та и език да не знаеш, все тая

# 10 969
  • Буркина Фасо
нека говорим за БГ.  другите нямат представа от паркиране  Smiley

# 10 970

…а, смс няма как да пратя- нямам бг сим карта

Може през Вайбър и после се плаща с карта. Не съм го пробвала, само знам, че съществува като възможност.

https://www.sofia.bg/news/-/asset_publisher/1ZlMReQfODHE/content … a-zona-prez-viber

# 10 971
Какво има да се проучва? Щом има алтернативни начини за плащане, извън СМС, би трябвало те да се предлагат на самия паркинг, а не на майната си, при това без указания на паркинга. На конкретния паркинг в момента, в който се отдалечиш на метри от колата си, за да търсиш начин да си платиш, ако не разполагаш с възможност за СМС, вече си със скоби на колата. Такава организация как се нарича, ако не схема? Значи е много трудно да се осигури служител на място или продажба на талони на самия паркинг, липсва дори табела къде да се снабдиш с такива,  респ. да се отчете времето за отиване и връщане до колата, щом е на разстояние, преди да те третират като нарушител, но незнайно как, се оказват все на място служители на ГМ със скоби и буквално минута-две след паркиране, точно докато се луташ на крачки от колата и се озърташ,  са я заскобили, т.е. те присъстват постоянно там и не случайно. Дори и да оспорваш, трябва да си платиш, за да освободят колата. Аз иначе не си оставям магарето в калта и съм оспорвала успешно вдигане на колата и преместване на т.нар. наказателен паркинг, че и фишове, и не е до парите, те са смешни, а да не си мислят, че всеки път ще им минават номерата. В случая фиш нямаше, иначе щях да го оспорвам със сигурност. 

# 10 972
  • Бургас
За СМС за синя зона, за втория час не става ли с +? В Бургас като паркирам на синя/зелена зона пращам 1 смс, примерно АххххМВ, а веднага след него: +АххххМВ. Така съм платила за 2 часа. Даже като паркирам преди работно време на зоната, пускам смс с +, за да не чакам да стане точно 09:00.

# 10 973
  • ту тук, ту там
И без плюс с два последователни смс-а плащаш 2 поредни часа в София.

# 10 974
Старият ми задграничен паспорт отдавна е изтекъл и върнат. Сега следва да ми подновят или да ми направят нов? Едно време помня, че правих и носих снимка и в района на полицейското управление разби форми попълваха срещу заплащане заявление. Пак ли е така или е облекчен процеса някак си за гражданите?

# 10 975
  • софия
Нов. На място в районното снимат и дават формуляр за попълване.
Защо трябва фирма да попълва просто заявление?

# 10 976
Едно време трябваше да са попълнени напечатано, затова .

# 10 977
  • софия
Явно всеки си е бил въвел някакви правила. Не помня в нашето РПУ да е имало подобно изискване. Говоря за деветдесетте години. Преди това не съм имала международен паспорт.

# 10 978
Можеше да е написано ръчно с печатни букви.

# 10 979
товс "едно времешно " изискване, не беше ли заради  транслитерацията?
тогава нямаше друг, освен български език в личните документи
затова , трябваше да е изписана с печатни букви/техническо писане, или напечатана бланката

Общи условия

Активация на акаунт