? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 232
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 950
Този отговор от НЗОК как трябва да се разбира, че джипито трябва да комбинира различни опаковки лекарства, за да допълни недостигащите, когато хапчетата в опаковката са по-малко от дните в месеца или че пациента трбва да си купува сам другите? Майка ми и баща ми са при две различни джипита и двамата твърдят, че като не стигат хапчетата трябва да си докупуваш и друг вариант няма, а от линка пак не ми стана ясно така ли е.

https://www.nhif.bg/bg/online/answers/53974

# 10 951
  • sf
Дъщеря ми може ли да си вземе пратка от Спиди с ЛК?
Ако няма 18, в "моя" офис не дават

# 10 952
Няма да й дадат пратката щом няма 18г ...за спиди.

# 10 953
Да де, само че в Пловдив ти ги дават продупчени/изтрити. Нямаш право ти да си правиш нищо по талона. Как да подозирам, че в случая трябва сама да си търкам нещо, след като го купувам от контрола?
Със сигурност виждат, че колата не е софийска и можеше да кажат, че трябва да се прави нещо допълнително. Аз поисках талон за час, казаха сложете го на таблото и го сложих.
Все тая, схема си е отвсякъде.

Не е схема, защото пловдивчаните, незнаещи как се ползват талони, са толкова малко там, че не си струва да се прави схема заради тях Simple Smile А и по принцип почти никой не ползва вече талони, всички пускат СМС-и.

# 10 954
Ми беше преди две години. Вече може и да се пускат само смс-и, ама продавачът на талони беше до колата и ме пита за час или за два. Поисках за час. Подаде талонът, каза да го сложа на таблото и толкова.
Все тая. Който купува да си знае.
А и чужденци спират, едва ли могат да прочетат на български какво се иска от тях допълнително.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 16:10 от duhi_puhi

# 10 955
Друга гледна точка - не търкаш талона, защото разчиташ, че ще те сметнат за невежа провинциалистка, ще проявят снизхождение и ще мине номерът.

# 10 956
Някъде наистина имат отработени номера и ММ се оказа тяхна жертва в района на Централна гара София Simple Smile
Смятам, че не случайно точно  там е такава организацията. Той има работен телефон, от който може само да звъни - нито може да праща СМС, нито да снима, а личния държи у дома. Спрял след работа на паркинга на ЦГ, за да купува билет на брат си, който се очакваше да пристигне от чужбина в София и да пътува през нощта с влак.
В момента на спирането се озърнал да види дали някой продава талони, но не видял. Слязъл от колата и се отдалечил на 2 метра от нея, все още в района на паркинга, да потърси. В този момент сякаш от нищото се появили служители на градска мобилност и му закопчали колата и въпреки, че обяснявал, че току що е спрял и се е отдалечил, единствено за да търси откъде да закупи талон или служител на паркинга, (имало е и очевидци, които той попитал даже преди да дойдат служителите, но не знаели, а и лесно се проверява, когато си току що спрял - двигателят е още топъл, капакът на колата - също), платихме и такса, за да освободят колата.  Оказало се, че има павилион за талони (служител няма), но не е обозначен, нито посоката към него. В края на паркинга има табела, че се паркира с СМС или талони, но няма указания откъде да се купят. Сега си представете колко хора от провинцията спират в района и защо именно там няма никакво упътване, а докато намериш с питане и стигнеш до павилиона (достатъчно отдалечен от паркинга е), вече ти закопчават колата, все пак не са длъжни хората да имат мобилни телефони. Допускам, че умишлено са настанили там служители на ГМ, за да дебнат и който се окаже без телефон, докато стигне до павилион за талони, вече е с проблем - един вид паркинг "касичка".
Ако още е такава организацията на този паркинг, внимавайте.

# 10 957
  • София
В банята сме с окачен таван или там както му се вика - пластмасов таван. Днеска какво погледнах нагоре, ми той н---..............
Никога не ми се е появявал мухал, но освен вентилатора е важно вратата на банята винаги да е широко отворена,  целодневно, да може да циркулира въздуха, ако няма прозорец, както е при мен, вътрешна е,  не малко отворена , а широко, освен това тя е към спалнята и няма кой да я гледа и не се притеснявам.

# 10 958
  • софия
Някъде наистина имат отработени номера и ММ се оказа тяхна жертва в района на Централна гара София Simple Smile
Смятам, че не случайно точно  там е такава организацията. Той има работен телефон, от който може само да звъни - нито може да праща СМС, нито да снима, а личния държи у дома. Спрял след работа на паркинга на ЦГ, за да купува билет на брат си, който се очакваше да пристигне от чужбина в София и да пътува през нощта с влак.
В момента на спирането се озърнал да види дали някой продава талони, но не видял. Слязъл от колата и се отдалечил на 2 метра от нея, все още в района на паркинга, да потърси. В този момент сякаш от нищото се появили служители на градска мобилност и му закопчали колата и въпреки, че обяснявал, че току що е спрял и се е отдалечил, единствено за да търси откъде да закупи талон или служител на паркинга, (имало е и очевидци, които той попитал даже преди да дойдат служителите, но не знаели, а и лесно се проверява, когато си току що спрял - двигателят е още топъл, капакът на колата - също), платихме и такса, за да освободят колата.  Оказало се, че има павилион за талони (служител няма), но не е обозначен, нито посоката към него. В края на паркинга има табела, че се паркира с СМС или талони, но няма указания откъде да се купят. Сега си представете колко хора от провинцията спират в района и защо именно там няма никакво упътване, а докато намериш с питане и стигнеш до павилиона (достатъчно отдалечен от паркинга е), вече ти закопчават колата, все пак не са длъжни хората да имат мобилни телефони. Допускам, че умишлено са настанили там служители на ГМ, за да дебнат и който се окаже без телефон, докато стигне до павилион за талони, вече е с проблем - един вид паркинг "касичка".
Ако още е такава организацията на този паркинг, внимавайте.
Имаше репортаж в някоя от телевизиите преди време. Схема е.

# 10 959
Цитат
Пропуснала съм репортажа (ние не гледаме телевизия почти, с изключение на филми), но наистина на такова си мирише.

# 10 960
Цитат
Пропуснала съм репортажа (ние не гледаме телевизия почти, с изключение на филми), но наистина на такова си мирише.
не мирише,а смърди !
аз като не живея в Бг, дори...бяхме предупредени от фирмата за коли под наем, да внимаваме ...
при все , че говоря български, за мен са объркващи доста тия правила
а, смс няма как да пратя- нямам бг сим карта

# 10 961
  • Sofia, Bulgaria
Докато сме на вълна талони и зона. Ще ми се наложи да ползвам синя зона за два часа, но няма да имам възможност да пратя смс след първия час. Как мога да платя предварително за двата часа? Ако изпратя два смса един след друг дали ще стане?

# 10 962
Да, трябва да изпратиш втори - на телефона ти идва напомнително съобщение към края на първия час. Проблемът е, че след втория час не може да останеш на същия паркинг, трябва да местиш колата. Тъпо е, както и повечето им правила. Затова е за предпочитане, ако в близост има платен паркинг, да се паркира там, ако има места, а не в зоните.   

# 10 963
  • Буркина Фасо
пускал съм - стават/наслагват се.  това преди 2 год.

# 10 964
Наслагват се до 2 часа, след втория трябва да се местиш - лично изпробвано. Освен сега да са променили нещо, но не знам. Във всеки случай, който не практикува ежедневно, е добре да си провери актуалните условия.

Общи условия

Активация на акаунт