? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 539 730
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 11 070
Извинявай за тъпия въпрос, тези гуми не са ли за обем и консистенция?

# 11 071
  • Пловдив
Извинявай за тъпия въпрос, тези гуми не са ли за обем и консистенция?

Свързване и сгъстяване.

https://www.forlife.bg/ksantanova-guma-kakvo-predstavlqva

# 11 072
  • София
да диагностицира всички дървета на булеварда до нас, защото някакви живущи на първи етажи се оплакали от сянката с жалба до общината
За живеещите на по-високи етажи работата е малко като сития на гладния не вярва.
Да има нужда от дървета, но и очното и психическото здраве на хората са важни.
Работя на първи етаж, живея на втори с дървета пред прозорците. "Избора ми" е почти целогодишно да съм на изкуствено осветление, ако искам да виждам. Мисля, че в случая няма съмнение кое бих избрала ако можех - здравето си или екологията.

# 11 073
  • Somewhere far away
Пред нас също орязаха доста стари, хубави и здрави дървета, заради жиците... на мен не ми пречеха тези дървета, но мен никой не ме пита.

# 11 074
Понеже в нашата мила родина никой не мисли като прави нещо самосиндикално и не се съобразява с никого, и с нищо, куп неща не са си на мястото! Някога като са ги садили тия дървета на 3 метра от блока, никой не е помислил, че растат доста! Единият ни апартамент, в който живеем в момента, е на втори етаж. Холът ни е южен, ама слънце не влиза... На ръка разстояние са клоните на огромен вече чинар! Садиха го когато бях на 18-20 и беше фиданка. Ами не ми е гот, но е голямо, здраво дърво, няма причина да се сече. Но някой не е мислил, това не е розов храст да му придадеш идеята за естетика на метри от входа на блока.
Другото ни жилище е на 7-ми етаж. Супер - ако искаш светлина, воала - имаш я. Имаше обаче в градинката зад блока огромен орех. Не пречеше с близост, защото беше на удачно разстояние, но пък хвърляше хубава сянка и под него през лятото от както изгрее слънцето до сред нощ се събираха я тийнейджъри, я пияниците от квартала и зееха по цял ден. В затворено каре от 4 блока, виковете така се чуват на 7-ми етаж, все едно са ми на терасата! А есенно време като почнеха да падат орехите, бабичките по цял ден мятаха камъни и дървье по дървото, за да брулят орехи. Някой от съседите не издържа. Според мен поляха тоя орех с нещо и го умориха. Това дърво беше на повече от 40 години... жал ми е за него.
Та така, на предложението да се сади дърво - мислете къде да го позиционирате! Това не е табуретка да я преместите като ви пречи.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 17:50 от DiaMia

# 11 075
Когато ходите на рожден ден на детенце - подарявате ли подарък и на братчето / сестричето на рожденика?

# 11 076
DiaMia, много правилно!
ореха са го поляли я с нафта, я бензин...

tooclose , тия въпроси са много субективни
ако ми е много близко семейството, а детето много малко, че да не разбира кой е рожденика, и че за него е празничния де...може и да занеса нещо символично
иначе, не

# 11 077
Когато ходите на рожден ден на детенце - подарявате ли подарък и на братчето / сестричето на рожденика?
Аз - да. Някак неетично ми се вижда да подаря само на едното дете.

# 11 078
  • София
Разбира се. Брутално би било иначе.

# 11 079
  • Бургас
Хубаво ще е да му вземете нещо, може и дребно да е.

# 11 080
до каква възраст все пак- да си сверя часовника
за мен, минат ли възрастта на ДГ, трябва да са достаъчно осъзнати, че не е техен денят

# 11 081
VIP, на въпрос 2 - обикновено след. Може и след седмица - две.

# 11 082
до каква възраст все пак- да си сверя часовника
за мен, минат ли възрастта на ДГ, трябва да са достаъчно осъзнати, че не е техен денят

Между 2 и 6-7 години са децата.

# 11 083
И другото, което трябва да се съобразява при саденето на дървета, които ще растат над тротоари, е да не са плодови заради невероятната свинщина, която настава под тях.

# 11 084
да диагностицира всички дървета на булеварда до нас, защото някакви живущи на първи етажи се оплакали от сянката с жалба до общината
За живеещите на по-високи етажи работата е малко като сития на гладния не вярва.
Да има нужда от дървета, но и очното и психическото здраве на хората са важни.
Работя на първи етаж, живея на втори с дървета пред прозорците. "Избора ми" е почти целогодишно да съм на изкуствено осветление, ако искам да виждам. Мисля, че в случая няма съмнение кое бих избрала ако можех - здравето си или екологията.

Пропускаш какво дишаме, но... Когато са засадени тези дървета, улицата е била само с къщи и тротоар между тях и дърветата. Пред нас, от изток също има дървета, по ниски, лятото не можеш да се покажеш на терасата, а в стаята стоим с пуснати щори, на запад дървета няма и е ад...
По улици по които няма дървета, в жегите през последните години не се стъпва.

Общи условия

Активация на акаунт