? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 539 508
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 11 130
  • софия
В магазините за платове (по Екзарха, на спирката на ЖП) има тензух на метър.

# 11 131
  • София
Къде продават евтини коледни топки в по-големи разфасовки?

# 11 132
Здравейте. Ще купуваме апартамент и ни искат документ за семейно положение и удостоверение за липса на задължения от НАП. Въпросът ми е от всяка община/НАП ли могат да се вземат? Защото по постоянен адрес се водим в друга община, различна на тази, в която купуваме имота.

# 11 133
  • Далечният изток
Във всяка една ТД на НАП може да се подаде искането, но ще бъде издадено от компетентната, там, където сте по постоянен адрес. Ще си го получите от ТД, където сте подали искането, но ще се забави в този случай.
Всъщност областта има значение, не общината.

# 11 134
Къде продават евтини коледни топки в по-големи разфасовки?
Jumbo

# 11 135
Здравейте. Ще купуваме апартамент и ни искат документ за семейно положение и удостоверение за липса на задължения от НАП. Въпросът ми е от всяка община/НАП ли могат да се вземат? Защото по постоянен адрес се водим в друга община, различна на тази, в която купуваме имота.
Ако имате ПИК от НАП опитайте какво можете да извадите по интернет.

# 11 136
  • до най-прекрасния мъж
Явно никой не е имал плъхове и Слава Богу.... изключително умни животни и трудни за прогонване  !
Ядът тухли ,копаят тунели  и какво ли не....
имали сме, но плъх миньор - никога.  до седмица ще изчезне миризмата.
А, братко, няма такава гнусна миризма. И не, не изчезва до седмица.
Преди години обитавахме офис, който имаше в съседство огромно подземие под промишлен кантар. Лятото се теглеше зърно и падаше в подземието. Съответно гъмжеше от плъхове и мишки и влизаха и в нашия офис. Колежката ми, след последното нашествие на мишка, която изскочи от един шкаф и качи нея на бюрото, а аз изхвърчах навън, реши да нахвърлим отрова в подземието. Няма такава воня. Миришеше сигурно половин година. Накрая шефа извика хора да изчистят подземието, защото дойде зима и нямаше как да работим повече на отворени врати и прозорци.

# 11 137
това е най-гнусната тема на света / къде е човечето, дето повръща?/

имам комшия по терен, който събира всякакви боклуци
теренът е голям, и има няколко огромни купа от стари клонаци, дървета, шума,...., освен отпадъците от железа, и строителство.... току ми се стори ,че видя някоя мишка да притичва,  близко до общата ограда
добре ,че не съм виждала плъхове, защото ММ казва, че е невъзможно да няма- виждал изпражненияата...аз дотолкова да ме е гнус, че У М И Р А М права!
това е най-гнусната твар!

онези машинки с ултразвук, не действат ли?

# 11 138
Във всяка една ТД на НАП може да се подаде искането, но ще бъде издадено от компетентната, там, където сте по постоянен адрес. Ще си го получите от ТД, където сте подали искането, но ще се забави в този случай.
Всъщност областта има значение, не общината.

Благодаря Ви. Успях да подам чрез ПИК.

# 11 139
  • Mediterraneo
Последното нещо, което действа среу плъхове( а и мишки), са ултразвуковите машинки. Борила съм се с тази напаст, само отрова, мумифицираща, плъховете се справяха даже и с лепилото!

# 11 140
  • София
Има ли тема за мобилни климатици?
Или ако може направо тук да споделите впечатления.Стават ли?Вършат ли работа?Доволни?Недоволни?
Конкретно от рекламата по ТВ https://telestar.bg/vent-air-pro-dual-action-mobilen-klimatik-i- … echistvatel-5-v-1

# 11 141
Тема няма, но няколко пъти се е дискутирало. Това НЕ СА климатици, а вентилатори с изпарявана вода. Имат някакъв охлаждащ ефект за сметка на вкарване на пара в жилището и толкова. Не може и да се сравняват с климатик.

# 11 142
Да не говорим, че трябва да се осигури отвор за т.нар. подвижни климатици.

Преди 15 год имахме охлаждащ такъв. Моят мъж специално направи приспособление към прозореца за него.
Много малко го ползвахме и се отървахме от него.

# 11 143
Има ли тема за мобилни климатици?
Или ако може направо тук да споделите впечатления.Стават ли?Вършат ли работа?Доволни?Недоволни?
Конкретно от рекламата по ТВ https://telestar.bg/vent-air-pro-dual-action-mobilen-klimatik-i- … echistvatel-5-v-1

Да вършат каква..точно..работа?

# 11 144
  • Somewhere far away
Аз имам въпрос относно климатик. какво да се направи така че да не мокри стената, сега зимата когато е пуснат на топло водата изтича не от маркучето от което излиза когато е на студено, а от едно друго отворче и се стича много лошо назад и мокри стената. как може това да се предотврати?

Общи условия

Активация на акаунт