? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 237
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 13 050
  • София
Таблетки без делителна черта може ли да се делят? Имам гилотина, но дали активното вещество е разпределено равномерно се чудя.
Не се разбрахме с аптекарката - аз мислех, че й казвам 40 хапчета, тя ми дала 40мг концентрация, т.е. двойна. То няма опаковки с 40 хапчета, но не прецених. Сигурно връщане и замяна не става?
Еднаква е концентрацията, дори на теория няма как да е различна в двете половини на една класическа таблетка.
Някои се чупят много лесно и без делителна линия.
Понякога, но задължително след консултация с лекар, за някои лекарства може вместо 20 мг дневно да се приема 40 мг през ден. Имал съм такъв случай точно с объркани милиграми в аптека.

# 13 051
Хляб в хлебопекарна с безглутеновo брашно ще стане ли?
    Да, ако има   такава програма.
Има, gluten free, предполагам, че е тази.

# 13 052
  • София
Ако таблетките са филмирани не е ок да се делят. Какво е лекарството?
Фамотидин. Погледнах старите хапчета от 20мг - нямат истински филм, макар че и те се водят филмирани. Може да ги хвърля, но не обичам да хвърлям.

# 13 053
  • Пловдив
Хляб в хлебопекарна с безглутеновo брашно ще стане ли?
    Да, ако има   такава програма.
Има, gluten free, предполагам, че е тази.
   Точно тази. По-дълга е от другите.

# 13 054
Гълтай половината. Вечерта другата половина. Така си взимаш цялата доза 40мг за деня. Ако е 22+18 едва ли ще е безкрайно решаващо.
Има го и като вариант 40мг наведнъж да се взима.
Какво като е филмирана?
Редовно пия половин ибупрофен, примерно - пак е филмиран, действа ми като цяла таблетка.
В случая не е безкрайно прецизно лекарство...
Ако имаш някакво специфично друго заболяване и не ти е са о това, питай си лекаря... Иначе дели и пий спокойно.

# 13 055
Направих си профил в Х (преди над 5 години имах в Туитър, но го изтрих, защото ми беше скучно), обаче не разбирам как да видя коментарите? Натискам на тях и ми дава аз да пиша, а в същото време виждам че има десетки коментари, но не мога да ги прочета?

Знаете ли какво точно трябва да натисна, за да ги видя?
Профилът ми е само за да следя новини и да чета реакциите, за друго не ми трябва и ако не е възможно, ще го зарежа или ще го изтрия.

# 13 056
  • Далечният изток
Ако таблетките са филмирани не е ок да се делят. Какво е лекарството?
Фамотидин. Погледнах старите хапчета от 20мг - нямат истински филм, макар че и те се водят филмирани. Може да ги хвърля, но не обичам да хвърлям.
Точно Фамотидин няма никакъв проблем да пиеш и по-голяма доза. Пила съм доста повече от 40 мг. Все пак не съм медицинско лице. Ако искаш, питай някой лекар.

# 13 057
  • Glasgow
Ако е приложение на телефона Х- натиснете самия текст и излизат коментари, може да се подредят по хронология или най харесвани
Скрит текст:

# 13 058
  • София
Гълтай половината. Вечерта другата половина. Така си взимаш цялата доза 40мг за деня. Ако е 22+18 едва ли ще е безкрайно решаващо.
Има го и като вариант 40мг наведнъж да се взима.
Какво като е филмирана?
Редовно пия половин ибупрофен, примерно - пак е филмиран, действа ми като цяла таблетка.
В случая не е безкрайно прецизно лекарство...
Ако имаш някакво специфично друго заболяване и не ти е са о това, питай си лекаря... Иначе дели и пий спокойно.
Мерси, това ме интересуваше. Иначе знам, че дори и тези с разделител не трябвало да се делят. Но то лекарството не е някакво супер важно, така че ще си ги надялкам на гилотината и ще ги пия така.
Изписан ми е като по-леко лекарство за стомах.
AIDA_N, знам че може, но на мен ми докарва леко гадене и сънливост. Сега го пия само вечер по 20мг след хранене. Засега добре действа, няколко нощи го пия. В книга го прочетох, пробвам го. Иначе от лекар ми беше изписано 2х20мг за 1 месец заради ню-ню гастрит. Но мога да пробвам и 40мг, ако спре да ми действа.

# 13 059
И на мен ми бяха дали такъв Фамотидин. Пиех го през вечер. Но щом можеш да го делиш, още по-добре. Не е толкова важно, ако не са напълно еднакви двете половини.

# 13 060
  • Бургас
Преди 2 г имах стомашни проблеми и постоянно ми изписваха фамотидин.
В София, доктор на топ ниво, ми преправи малко рецептата, като го замени с Квамател. Била, по нова, по изчистена формула.

# 13 061
  • София
Преди 2 г имах стомашни проблеми и постоянно ми изписваха фамотидин.
В София, доктор на топ ниво, ми преправи малко рецептата, като го замени с Квамател. Била, по нова, по изчистена формула.
Формулата е една - нито е по-нова, нито по-изчистена. А въпросният е на хонорар при Gedeon Richter за да им изписва продуктите.

# 13 062
Гледах реклама на пил.гърди/филе за 5лв и нещо, но не видях в кой магазин е. Някой да знае?

# 13 063
  • София
Гледах реклама на пил.гърди/филе за 5лв и нещо, но не видях в кой магазин е. Някой да знае?
В Лидл са пет и нещо, за опаковка. Тя е 650 грама.

# 13 064
Имам пратка от Тему, която по предварителна информация ще бъде доставена до много неудобен за мен автомат. Дали ще ми позволи системата им и на кой етап от доставка ще имам възможност да сменя автомата за получаване.

Общи условия

Активация на акаунт