? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 492
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 575
И аз с въпрос. Детски анцунг, който съм изпрала със залепен етикет, от тези дългите, които показват размера. Сега е останала само лепкавата част върху плата. С ютия и хартия ли е най-лесно да го махна, или има и друг начин?

# 10 576
Оправяла съм бели подметки с гума (гумичка за молив, ама и тя да е бяла Satisfied).

# 10 577
Да, никакъв ефект. Сякаш подметката е поела от замърсяването, а не е само външно.

За да бъде подметката мека и за да изолира тя е пореста, а в порестите материи мръсотията прониква дълбоко. За да не става това подметката по повърхността си трябва да запечатана ( със стопяване или с друг слой), но на снимката по-долу явно си личи, че не е така. Евентуално изчистване виждам само с нещо, което също ще проникне дълбоко и ще избели мръсното. Белина някаква може би.

# 10 578
  • София
За бели подметки се смесва кислородна вода със сода за хляб(да стане на каша).Нанася се и да постоят на слънце 10-тина минути.Изпробвано при пожълтели подметки.Светнаха.Но си е играчка.

# 10 579
Сетих се, че някога ми говореха за търкане на пожълтели подметки с фина шкурка до побеляване. Не съм пробвала лично, с паста за зъби ми се получава винаги.
С такава подметка по-скоро ще направя плитък разтвор с белина и ще накисна подметката до нивото на потъмнялото или ще оставя натъркано с паста за зъби за дълго време, поне една нощ.

# 10 580
  • На брега на реката
Благодаря на всички, за съветите!

Руми, опитах с гумичка сутринта, след като сложих снимката. Имаше ефект, но след обедната почивка в която излизах, пак са в същото състояние.

Ако трябва да им бая по половин час след всяко обуване, няма и да ги нося. Пфууу, а са супер удобни.

# 10 581
След изчистване и изсъхване, ако се напръскат с импрегниращ спрей, няма ли да помогне?
Продават се такива в почти всеки магазин за обувки (Deichmann, CCC и др.)
А по принцип се предлагат и за дрехи. Simple Smile

# 10 582
  • Бургас
Идвам с питане за проблем с телефон. И по точно - явно някоя настройка не е както трябва, защото от известно време имам проблем с копирането на линк за ютуб от мейл и този надпис,който ми излиза при опит да си активирам приложението на кока кола (снимката по-долу).
А за линка в имейла, просто не ми дава да го копирам,а като кликна на него,не го отваря и излиза подобен надпис като на колата,че няма такова приложение!🤔
Къде може да е проблема?🤔

# 10 583
След изчистване и изсъхване, ако се напръскат с импрегниращ спрей, няма ли да помогне?
Продават се такива в почти всеки магазин за обувки (Deichmann, CCC и др.)
А по принцип се предлагат и за дрехи. Simple Smile

И аз си мислех за спрей. На гладка гумена подметка няма да задържи дълго, но на подобна пореста може и да свърши работа.

# 10 584
В Дайхман имат машини за импрегниране, но не съм впечатлена. Уж по-малко се цапат, не пропускат вода, по-лесно се чистят - не забелязах.

# 10 585
Моля, да ми разтълкувате този текст, защото сама не успявам.
Казусът уж бе чисто административен с фиктивно пускане на молба, придружена със свидетелство за съдимост (чисто) в районния съд Пловдив, затова и запецвам...

# 10 586
Просто трябва да направиш 2 копия от молбата с писмените доказателства (или каквито са приложенията в случая), за да се връчат на заинтересованите страни по делото. Т.е. каквото си внесла в съда, с това трябва да разполагат и страните по делото. 
Като направиш копията, напиши си една молба (примерен кратък текст: Адресат: РС Пловдив, .......отделение.........състав, гр.д. № .........../...................г; текст: Уважаеми районен съдия, прилагам и моля да приемете по гр.д. № ............../................... г, на РС Пловдив, ......състав два броя преписи от молбата с приложенията към нея, с уважение ....) и  ги внеси заедно с молбата в регистратурата на съда. Задължително посочи номера на делото и състава, за да отнесат молбата, където е нужно.

# 10 587
От Humanic купих този спрей за бели подметки:
Скрит текст:
Почисти добре белите страни(?) на едни маратонки на Пума, но не станаха искрящо бели като нови. Но предвид потресаващото състояние, в което бяха, съм доволна.

Ако при някой нищо не работи, може и това да пробвате.
Откъде могат да се купят тези два продукта?

# 10 588
  • пустинята Гоби
Ако се подновява книжка без да е изтекла, дали пак е необходимо медицинско?

# 10 589
Да, необходимо е.
Медицинското мисля че важеше 6 месеца. След това трябва да св вади ново за всичко за което се изисква.

Общи условия

Активация на акаунт