? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 495
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 590
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да, необходимо е.
Медицинското мисля че важеше 6 месеца. След това трябва да св вади ново за всичко за което се изисква.
Това добре, даже май личния лекар може да даде медицинско за Б категория, ама имаше нещо и за очен лекар? Не се ли ходеше отделно?

# 10 591
Да, личния го издава, но след преглед при очен

# 10 592
Кубратова, благодаря🌺🌺🌺

# 10 593
  • Буркина Фасо
Ако се подновява книжка без да е изтекла, дали пак е необходимо медицинско?
според справката в пътна полиция - да.

https://www.mvr.bg/opp/%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%BC%D0%BF%D1%81

Да, личния го издава, но след преглед при очен

пак според МВР Пътна полиция - Заключението за съответствие на здравословното състояние на лицето с изискванията за физическа годност за лицата се дава от общопрактикуващия лекар въз основа на резултатите от прегледите при съответните специалисти;
личния дава заключение. ако може да се произнесе от името на другите специалисти не би трябвало да има пролблем да се произнесе и от името на очния.

# 10 594
Мен личният лекар ми го издаде без преглед при очен. Провери ме да не съм далтонист с едни рисунки с цветни точки и толкова.

Ако при личния се чака много и във всеки частен медицински център могат да издават срещу такса.

# 10 595
  • Бургас
Може ли някой да ме насочи в коя държавна институция мога да подам жалба за лаборатория, в която не се спазват ерементарни хигиенни правила - не си слагат ръкавици при вземане на кръв (или ако си слагат, то работят с компютър и пипат пари със същите тези ръкавици).

# 10 596
  • Далечният изток
Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ към МЗ.
РЗИ.

# 10 597
Може ли някой да ме насочи в коя държавна институция мога да подам жалба за лаборатория, в която не се спазват ерементарни хигиенни правила - не си слагат ръкавици при вземане на кръв (или ако си слагат, то работят с компютър и пипат пари със същите тези ръкавици).

МЗ..

# 10 598
  • SF
На мене личната ми го издава срещу 40 лева.

# 10 599
Моята го издаде преди няколко месеца срещу 20 лв. Всеки лекар, даже и в една и съща практика може да има различни цени за различни видове медицински свидетелства. Не сте длъжни да ходите при вашия си лекар.

# 10 600

40лв???? Тази не познава парите!

# 10 601
Ирене, Лина ли е лабораторията? Че и аз съм възмутена от същото.

# 10 602
  • SF

40лв???? Тази не познава парите!

Да, в началото на тази година беше. Даже май 45.
Мислех, че само личните ги издават. Колкото пъти ми се е налагало, все при нея съм го правила.
Не обикалям кабинети - очни, невролог и т.н. Тя пише срещу всяко, че ми е наред.
Ако съм знаела, че някъде има и по-евтин вариант, бих отишла. Но не си го представям като гише, на което да платя. Все пак се издава срещу някакъв прелед. Или не?

# 10 603
  • под тепетата
На вратата би трябвало да има ценоразпис - за здравна книжка, медицинско за работа, за книжка...

# 10 604
Моят ми взе 25 преди седмица.
45 е много скъпо за медицинско от ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт