? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 501
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 605
  • софия
Преди 2 години дадох 50+ лв. Минавах на профилактични прегледи и съвпадаше с преиздаване на книжката. Прозвуча ми много, но не ми се занимаваше да ходя на друго място.

# 10 606
  • SF
А на профилактични прегледи никога не ме е пускала. Никога!
Те там все много философстват.

# 10 607
  • софия
При мен в работата сключват договор. Преди това не бях ходила, много е връткаво, но е добре да се прави и съм доволна.

# 10 608
На мен преди две години ми взе 30, като ме изпрати на очен и унг, след като им се обади по тел. т. е. да мина преди другите.
И за няколко мин. имах документ за пред КАТ.
Сега повече от сигурно цената е по - висока.
Четейки, ви се замислих защо не ви искат и преглед от ушен...
Вече трети път си сменям книжката и винаги съм минавала и преглед за слух.

# 10 609
  • Сф
Преди 2 години личната ми издаде медицинско срещу 30лв за започване на нова работа. Не съм обикаляла по кабинети. Зависи в какъв момент ме хванат, но предпочитам дори срещу 45лв да ми го подпечатат и да се тръгна, от колкото да вися 2 часа пред кабинети с бабите. Не знам тази фиктивна глупост защо я искат работодателите.
------
Имам въпрос. Насочете ме къде да направя диоптрични очила на детето.  За първи път ще правим, нямам опит и знания къде да отидем. Не искам да ми свалят кожата, но не искам и да са боклучави. Големите оптики Леонардо, Оптикласа и т.н. ок ли са?

За София

# 10 610
Преценката е на ЛЛ. Дали и къде да те прати за кат. В.
Мен ме попита дали си знам диоптъра на очилата и тъй като не ме беше пращала тя на очен, а ме познава от преди да започна да нося очила, ми го записа на медицинското, провери ме на таблото - най долния ред, за далтонизъм, сложи доста печати от двете страни на бланката и ме изпрати за 10 минути по живо, по здраво. 20 лв. са по-приемливи от 40 или 45. Това е обир направо. 80-120 варира в две големи поликлиники в града за кат. С. Познайте в коя е по-голям наплива. А отгоре на на всичко е валидна 5 години. Познайте дали ММ не прозвъни повечето медицински центрове да провери къде колко струва и по кое време може с едно ходене да отметне всички 5 кабинета.

Мираж, няма ли тема във форума Къде в София?

# 10 611
  • SF
Я кажете за профилактичните прегледи. Как да си ги поискам, като ми казва, че няма такова нещо. Няма направления и "аз ще те пратя, ама то всичко си го заплащаш, да знаеш!"

# 10 612
  • софия
Не е пакет. Посещение при набор от специалисти (кардиолог, ехограф, гинеколог, очен, невролог) е + кръв и урина.
Ако си с направление, защо да трябва всичко ти да си плащаш?

# 10 613
Да живее трудовата медицина. Отделно при АГ ходя на частен преглед, а той ми пуска по каса цитонамазка и ако са необходими други изследвания. Личната ми пуска изследвания веднъж годишно. Защото съм в риск през 2 години на мамолог.

# 10 614
Оптиклас са много добри. В момента имат 40 процента отстъпка.

Преди 2 години личната ми издаде медицинско срещу 30лв за започване на нова работа. Не съм обикаляла по кабинети. Зависи в какъв момент ме хванат, но предпочитам дори срещу 45лв да ми го подпечатат и да се тръгна, от колкото да вися 2 часа пред кабинети с бабите. Не знам тази фиктивна глупост защо я искат работодателите.
------
Имам въпрос. Насочете ме къде да направя диоптрични очила на детето.  За първи път ще правим, нямам опит и знания къде да отидем. Не искам да ми свалят кожата, но не искам и да са боклучави. Големите оптики Леонардо, Оптикласа и т.н. ок ли са?

За София

# 10 615
  • Сф
Миналата седмица бях при ЛЛ и ми пусна профилактични кръв, урина, ехомамография, АГ. Всяка година на определени набори се полага профилактика и личните издават направления. А самата липна ми направи кардиограма.

Мерси за мненията за оптиките. В южните квартали сме, но центъра също ни е ок

# 10 616
  • SF
Не е пакет. Посещение при набор от специалисти е + кръв и урина.
Ако си с направление, защо да трябва всичко ти да си плащаш?

Не знам. Сестрата е сама през цялото време и философства за всичко.
Питала съм ги за профилактични прегледи - кой ми бил казал такова нещо!!! И се хили. Ако съм  искала да ми пусне направление, първо лекарката да ме види, но другия месец, защото сега нямат направления, а да ме прати навсякъде, няма как и няма такова нещо! Питам я дали не сме задължени. Отговаря ми "е, кой ще те задължи!? Кой ще ти го плати, за да те задължи? Кажи ми! Ама няма такова нещо, бе хора!" - ей такива глупости отговаря и се смее през цялото време.
Спомням си в Ковид времената, когато лекарите преглеждаха по вайбър и пак по вайбър изписваха лекарства. Аз нямам мобилен на нашата. Разполагам само със стационарен номер в кабинета, който има доста абстрактно работно време.
Но те се смееха на Ковид пандемията и ако има някакви въпроси, отговаряха с "не знам от къде сте го чули това!" Според сестрата такова нещо като Ковид нямаше. "Китайци яли прилепи!? Ти това вярваш ли го?" И голям смях пада. Личната поне е по-мека с коментарите, но на сестрата всичко й е странно, смешно и "няма такова нещо!"

# 10 617
Уау, Оптикласа имат черен ноември -50 процента отстъпка.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 23:02 от къдрокоса

# 10 618
  • Буркина Фасо
Я кажете за профилактичните прегледи. Как да си ги поискам, като ми казва, че няма такова нещо. Няма направления и "аз ще те пратя, ама то всичко си го заплащаш, да знаеш!"
приложение е-Здраве и активация. там пише всичко.

# 10 619
  • София

За София
Аз ползвам тази оптика Бест оптик, ул. "Криволак" 21. В долната част на Лозенец е. Малка е, но работят добре.

Общи условия

Активация на акаунт