? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 382
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 845
Нямаше ли 30 дни гратисен период за паспорт и ЛК?

# 10 846
За няколко дни няма да ти направят проблем. Можеш само да го върнеш, без да си вадиш нов, ако не ти е нужен

# 10 847
  • София
Няма глоба. ЗП може да се вади когато ти се налага. Не е задължително да го имаш постоянно.
При загуба - ако не върнеш стария при получаване на нов има глоба.
Преди 2 - 3 г. беше 30 лв. Стария може да е изтекъл и преди много години, не правят проблем.
Лично изпитано.

# 10 848
Има ли глоба при изтекъл задграничен паспорт? (става дума за няколко дни)

Имаш 3 месеца да го върнеш. Иначе глоба от  20 до 150 лв.

Ето точния текст чл.81 ЗБДС

# 10 849
Как се активира/разрешава VoLTE на IPhone 13?

# 10 850
  • Бургас
DeVa, това е с функцията на носните кърпи дето едно време ги използвахме за гладене. Дълго търсих мъжка косна кърпа, че бяха по-големи, но не намерих, а моята беше старичка. И накрая отрязах парче от стар чаршаф. Върши ми много добра работа. Като се захаби, хвърлям и режа друго.
А за шушляка ме отказахте да го гладя. Такова хубаво якенце е, че ще ми е жал, ако го скапя. Обаче плахо ще попитам: ами ако го понамокря и го изсуша със сешоара? Дали ще има ефект на безопасно парно гладене? Или е тъпа идея? 🤣
Друго: в сушилнята мога ли да го сложа, след като го изпера?

# 10 851
  • под тепетата
Пробвай с топла вода и омекотител. Изтръскай и сложи на закачалка да съхне.

# 10 852
  • Буркина Фасо
можеш Smiley

Скрит текст:
DeVa, това е с функцията на носните кърпи дето едно време ги използвахме за гладене. Дълго търсих мъжка косна кърпа, че бяха по-големи, но не намерих, а моята беше старичка. И накрая отрязах парче от стар чаршаф. Върши ми много добра работа. Като се захаби, хвърлям и режа друго.
А за шушляка ме отказахте да го гладя. Такова хубаво якенце е, че ще ми е жал, ако го скапя. Обаче плахо ще попитам: ами ако го понамокря и го изсуша със сешоара? Дали ще има ефект на безопасно парно гладене? Или е тъпа идея? 🤣
Друго: в сушилнята мога ли да го сложа, след като го изпера?

# 10 853
Космато пухкаво яке от Зара, толкова ли ще се прецака ако го пусна в пералнята на ниски обороти и ниски градуси? И кратка програма?
На етикета всичко е задраскано освен химическо 😃

# 10 854
  • Бургас
Ей, Бонго! 🤣 Аз знам, че мога, ама какво ще излезе после от сушилнята 🤣
От Зара имам яке с пухкава космата яка. Ако ти върши работа това инфо, пускала съм го в пералня на програма за пухени дрехи и после в сушилня на програма за напълно сухи дрехи. Поне 5 пъти. Супер си е, пухкавата космата качулка не е мръднала.

# 10 855
От Зара имам яке с пухкава яка. Ако ти върши работа това инфо, пускала съм го в пералня на програма за пухени дрехи и после в сушилня на програма за напълно сухи дрехи. Поне 5 пъти. Супер си е, пухкавата качулка не е мръднала.
Ама то цялото е пуФкаво. По принцип аз всичко пера в пералня, ама моя приятел мрънка да съм го давала на химическо. 😃 няма да ви казвам в какъв ужас изпадна като си пуснах обувките в пералнята 😃

# 10 856
  • Буркина Фасо
следващият път попитай какво ще се получи/излезе  ако го сложиш в сушилня.  ще получиш друг отговор  rotfImbo

# 10 857
Много им треперите на тези дрехи. Никакви етикети не гледам, дали се пере, или не. Пера, гладя, нищо им няма.
Ябълкова, аз бих си го изгладила, с кърпа, или на ниска степен. Моите ги гладя.

# 10 858
  • Бургас
Ааа, това космато яке бих го изпрала на ръка. За 15 минути работа. Недей рискува с пералнята.
DeVa, ще го изпера + омекотител и ако не се изглади от самосебе си, ще пробвам да го изгладя на 1 през кърпа.
Благодаря много на всички! 🙂
Бонго, мън - мън - мън, ще знам 🙂

# 10 859
Ааа, това космато яке бих го изпрала на ръка. За 15 минути работа. Недей рискува с пералнята.
DeVa, ще го изпера + омекотител и ако не се изглади от самосебе си, ще пробвам да го изгладя на 1 през кърпа.
Благодаря много на всички! 🙂
Бонго, мън - мън - мън, ще знам 🙂
С какво на ръка? Извинявай за нелепия въпрос 😃 ама отдавна нямам препарати за пране на ръка.

Общи условия

Активация на акаунт