? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 162
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 11 025
  • Fairbanks, Alaska
Да ви питам нещо във връзка с рязането на дървета - писах на общината, но още нямам отговор; ако някой е имал подобен казус - кажете какво биха могли да отговорят. Възможно ли е дърво, което не е на тротоара, не пречи на нищо (като жици, прозорци и т.н.) и е в градинката на блока (дори не е до улицата - короната му се е надвесвала над тротоар, но без много големи клони, а самото стебло не е непосредствено до тротоара), да бъде отсечено по общинска програма? Не подкастрено - отсечено издъно.
Дървото беше здраво, абсолютно необяснимо е защо е премахнато. Във въпросния блок живеят не повече от 10 човека и за сега никой не си признава да е викал общинската служба. Ако все пак е някой от тях, дали ще му напишат името в отговора?
Не е нужно да има някаква причина, за да бъде премахнато. Като решат и почват наред. Когато обаче наистина ти трябват, ги няма. При една буря, едни изпочупени клони стояха 3 ако не и повече месеца, докато бъдат отстранени от тревните площи. Отделно, че понякога си оставят ръцете. Един път ще подрязват и дървосекача пита шефката откъде да започне да подрязва дървото. Да се занимаваш с това и да не знаеш откъде да започнеш.

# 11 026
Проблемът е, че това е частен двор (кооперацията е построена върху бивша къща с двор и собствеността на тази градинка не е на общината) и другото интересно, е че отсеченото дърво освен че не пречеше, беше единственото дърво в тази градинка - т.е. в момента мястото не прилича на нищо.

# 11 027
  • София
Аз силно се съмнявам община да реже дървета в частни дворове, които са здрави по описание и не застрашават сигурността на хората по никакъв начин ( надвиснало над тротоар и т.н ).

# 11 028
Тая работа обикновено я вършат цигани. Ако двора няма ограда те няма как да разберат, че е частен, защото са неграмотни.
Това ако са го отрязали от общината, защото може и някой да си го е отрязал за отопление сега през зимата.

# 11 029
  • sofia
Някой да е възпитаник на ВИНС Варна? Детето ми се дипломира. Дипломата за средно образование твърдят, че са ни я върнали при записването, а аз изобщо нямам подобен спомен, дори го говорим от година, че като завърши трябва да си я вземе. Дори моята като студент седеше в университета до завършването ми. Не че паметта не изневерява, но на двама души чак пък...
От 7-8 години дипломата за средно не се задържа при записване и се връща веднага. Промениха нещо в наредбите и важи за всички университети.
ПП: Пролетта идва един бая възрастен господин да си издирва дипломата за средно. Щял да има среща на випуска, а дипломата му била номер 1 издадена издадена от това училище....беше завършил средно 1973. Та 50 години не му е потрябвала 😀

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 23:03 от vesi1

# 11 030
Това е сграда на централна улица в Плевен, няма как да дойде някой по средата на деня и да отсече дърво. Дървото е навътре и не пречи на улицата - и да вярвате, и да не вярвате. Мога да снимам пъна, но това е без значение.
Аз всъщност не им вярвам, че ще отговорят нещо смислено - като са написали, че извършват проверка, сигурно накрая ще са дежурните приказки, без реално да са проверили нищо.

# 11 031
Нямате ли камери като е частен имота?

# 11 032
  • пустинята Гоби
По принцип дърво не се реже току така. Вероятно има причина, така че не пречи да питате. Около нас редовно режат до дъно, но дърветата не са първа младост и да доста високи, на места заплашителни. Може да е изглеждало здраво дървото, но след проверка да е установено друго.

# 11 033
  • Г. О.
Здравната каса покрива ли изследване на хормоните на щитовидната жлеза и изследване за инсулинова резистентност?

# 11 034
Само половината покрива от щитовидните. Добре е и петте да се пуснат плюс ехо на жлезата. ТАТ МАТ ФТ3 ФТ4 И ТСХ.

# 11 035
Според Конституцията здравеопазването днес е безплатно и може всичко да си поискате. Но дали ще ви дадат е въпросът...

# 11 036
Има ли някаква проста програма или приложение,с която да си направя проект за стаи?Как ще бъдат боядисани,къде ще са разположени мебелите и тн?
Ама прост начин,т.е елементарен...Искам да си онагледя представите за обзавеждане
https://planner5d.com/use/free-floor-plan-creator

# 11 037
  • Sofia
На някой от блока сигурно му пречи да си паркира колата 🤔

В квартала където живея е пълно със стари/50-60+год/,изсъхнали и изпочупени дървета…належащо е орязването поне на клоните,нищо не прави общината.Като падне клон или дърво в/у някоя кола тогава се активират.
Съседи са писали молби,чак след година са обръщали някакво внимание 🤨

# 11 038
  • София
Имам следният проблем.
Не знам откъде да си намаля звуците за известие на Месинджър. Всъщност знам, но няма промяна, а не искам да ми писка постоянно в офиса. Моля, ако някой има идея, да сподели.
Ако има значение, телефонът ми е Samsung Galaxy S24 fe

# 11 039
Директно от настройки не става ли? Не съм със Самсунг, но при мен в настройки —-> известия има за всяко приложение по отделно какво, как и къде да ти излиза. .

Общи условия

Активация на акаунт