? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 162
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 11 040
Камера има откъм паркинга, не към градинката. Но така като гледам, май трябва да сложим от четирите страни...
Днес ще видя докъде са стигнали с проверката. Както написах, очаквам формален отговор, без конкретна причина.
На един колега отрязаха орех, който е растял до прозореца му (пак в градинка), но той поне знае, че съседът му идиот ги е извикал, докато тук е мистерия.

# 11 041
  • София
Директно от настройки не става ли? Не съм със Самсунг, но при мен в настройки —-> известия има за всяко приложение по отделно какво, как и къде да ти излиза. .
В настройките не се регулира силата на звука.

# 11 042
Аз съм със Самсунг (май друг модел, сгъваем, така и не им запомням означенията), но точно от настройки регулирам звука на всички съобщения.

# 11 043
  • София
Понеже няма обща тема за козметика, моля да препоръчате в кои чуждестранни сайтове за козметика си заслужават черните петъци?

# 11 044
  • София
Понеже няма обща тема за козметика, моля да препоръчате в кои чуждестранни сайтове за козметика си заслужават черните петъци?
Има тема за Black Friday. Там се споделя инфо за всеки сайт или магазин обявил активност.
Не мога да ти отговоря конкретно, но погледни там.

# 11 045
  • София
Има тема за Black Friday. Там се споделя инфо за всеки сайт или магазин обявил активност.
Не мога да ти отговоря конкретно, но погледни там.

Изобщо не ми хрумна. 😂 Благодаря.

# 11 046
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Според Конституцията здравеопазването днес е безплатно и може всичко да си поискате. Но дали ще ви дадат е въпросът...
Ще цитираш ли член от Конституцията, според който е безплатно?

# 11 047
Според Конституцията здравеопазването днес е безплатно и може всичко да си поискате. Но дали ще ви дадат е въпросът...
Чл.52 ал.1.

Има позитивни и негативни права. Потърси с Гугъл какво означават. Правото на здравеопазване е позитивно.

# 11 048
  • България
Директно от настройки не става ли? Не съм със Самсунг, но при мен в настройки —-> известия има за всяко приложение по отделно какво, как и къде да ти излиза. .
В настройките не се регулира силата на звука.
Моят е Samsung Galaxy  S24 Ultra и звукът се регулира от настройките.

# 11 049
  • София
И при мен звукът се регулира от там много ясно, но не ми се променя силата на звука конкретно на Месинджър.
Както и да е, благодаря все пак. Сложих си по-тих звук, различен от сегашния.

# 11 050
И при мен звукът се регулира от там много ясно, но не ми се променя силата на звука конкретно на Месинджър.
Както и да е, благодаря все пак. Сложих си по-тих звук, различен от сегашния.

Аз имам някакво "тихо доставяне" за известията на месинджъра.
Кликам на месинджъра, после на зъбчатото колело в него - уведомления на приложението - и там има настройки на известията които идват от месинджър.

...тоест влизаш в настройките на приложението, а не на телефона.

# 11 051
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Чл.52 ал.1.

Има позитивни и негативни права. Потърси с Гугъл какво означават. Правото на здравеопазване е позитивно.

Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон.

Първо тук пише право на здравно осигуряване, демек първо трябва да си платиш осигуровките, второ ползваш това "безплатно ползване" по при условия и по ред, определени със закон, така че, имаш право,ама държавата решава на какво.

# 11 052
  • София
Къде може да се подаде сигнал (без да потъне) за нарушение на ПДвП? Имаше от продълговатите камери. Основно кръстовище...

# 11 053
Да не я зачекваме Конституцията, че и законодателят, и КС постепенно започнаха да превръщат правата в задължения, почвата взе да става прекалено хлъзгава за смислено тълкуване, особено след последните изменения.

# 11 054
Ако на някого му е интересно каква е причината за отсичане на дървото, ще я напиша - за мен все пак е трудно обяснима, но действително не е било болно и не е пречело на нищо (освен на някой болен мозък) - човек от съседната кооперация се обадил в общината с оплакване, че дървото е старо и може би опасно, при което дошли и го отсекли.
Което е много интересно, защото тази кооперация е в съседство и няма отношение към тази градина (и дтова дърво не се надвесва над техния тротоар, нито им е засенчвало прозорците) и второ - откога общината действа толкова бързо и без изобщо да се консултира с живущите в съответния блок?
Естествено, че дървото е било старо - става дума за голямо и високо дърво. 

Общи условия

Активация на акаунт