? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 539 596
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 11 100
Като оставим настрана факта, че не им трябва на децата целият този състав, без да е установена авитаминоза или конкретен дефицит, липсата на данни за производител само по себе си е достатъчно проблемно. Не съм ровила в сайта, позовах се на горния пост за липсата на такава информация.
Много, много внимавайте какво пият децата, че се предлагат и продукти (включително сладкарски изделия) със забранени съставки.

# 11 101
Здравейте, между 21 и 25.10 бях в болничен, но все още не съм получила пари от НОИ. Дали ще дойдат?

След 15.11. НОИ изплащат след като е предаден болничният на хартия при тях. Зависи от вашите Човешки ресурси кога са го предали.

# 11 102
  • София
Здравейте, между 21 и 25.10 бях в болничен, но все още не съм получила пари от НОИ. Дали ще дойдат?

След 15.11. НОИ изплащат след като е предаден болничният на хартия при тях. Зависи от вашите Човешки ресурси кога са го предали.
Болничните отдавна не се предават на хартия в НОИ, а се подава само приложени 9 по електронен път. Иначе зависи кога работодателя е пуснал информацията до НОИ.

# 11 103
  • Варна
Аз да отговаря на питането за писмо до Дядо Коледа, че е много по-приятна темата.
Детето на 3 години едва ли ще си спомня после, но не пречи всяка година да пускате писма.
Когато синът ми беше на 4-5 години пуснахме 3 писма:
* На "истинския" Дядо Коледа с адрес
Santa Claus Main Post Office

Tähtikuja 1, Rovaniemi

96930 Arctic Circle, FINLAND
Пуснахме го през ноември, доколкото си спомням и след като си мислех, че е просто мит, получихме отговор с печат от Северния полюс, обаче... през април.
Все пак детето се зарадва и си го пазим за спомен.
*Писахме и на "немския" Дядо Коледа. Адресът беше споменат тук, във форума, но сигурно може да се намери с Гугъл.
*Писмото до българския Дядо Коледа беше адресирано просто - "до Дядо Коледа" и за всеки случай сложихме марка. Тук получихме бързо отговора - картичка от Дядо Коледа, която дойде около празниците.
Всички писма бяха приятна изненада, така че направете го. Децата вече не знаят какво е това писмо по пощата и се радват Simple Smile

# 11 104
Никой ли не е чувал за електромагнетизъм, изобщо...
Да, за разлика от някой пишещи във форума. За какъв електромагнетизъм става дума при 50Hz на енергопреносната мрежa? Joy

# 11 105
Чаках те, Санди! Grin

# 11 106
За? Високоволтови инсталации се изграждат със специално разрешение и намекът за плащане за да се строи подсказва непознаване нито на физика нито на законодателство.

# 11 107
Ох... заклевам се, че повече няма да вляза в диалог с теб, но не става въпрос за изграждане на високоволтови инсталации, а за многоетажни жилищни блокове на метри от далекопровод. И с това приключвам.
А коментирането на нещо, което изобщо не е споменавано, говори за това, че трябва да четем преди да пишем въобще.

# 11 108
Дядо Хаджия, приемам корекцията. На хартия трябва да го предадеш ти към ЧР, а те вече си кога придвижват документите към НОИ, зависи от графика им. Но не е достатъчно болничният само да е регистриран в системата от лекар, за да се плати. Трябва да се предаде на хартия от служителя.

# 11 109
  • Burgas, Bulgaria
Имам умрял плъх в стената. Има ли такова нещо като неутрализатор на воня?  В стената на детската стая ,не се стои ви казвам ....

# 11 110
Как в стената?

# 11 111
.говори за това, че трябва да четем преди да пишем въобще.
Чета изключително внимателно. Изграждане на жилищна или производствена сграда в близост до високоволтови инсталации става със специално разрешение и два чувала оценки за въздействие. Отговорност за нарушаване на законодателството носят не само издалите разрешителното,  но и всички съгласували проекта. Тук първо минаваш през оператора на инсталацията...Плащане ама друг път.
Може да се върнем на електромагнетизма на високоволтовите инсталация ако имаш въпроси по физика за седми клас

# 11 112
Ох..ох...айде моля ти се не говори как не се нарушавало законодателството....се и още как....това че го има разписано, далеч не зтачи че винаги се спазва. Заобикаля се като стой та гледай..

# 11 113
Мадам Тиква, за съжаление, единственото, което може да се направи е да се кърти и извади нещото от стената. Сигурно ли е, че не е друга причината? Децата са много изобретателни в забравяне на храна на невероятни места.

# 11 114
Ох..ох...айде моля ти се не говори как не се нарушавало законодателството....се и още как....това че го има разписано, далеч не зтачи че винаги се спазва.
Добре! Колко съдебни прецедента можеш да посочиш за неспазване на защитената зона около 220 киловолтов далекопровод? Като действащ адвокат запознат със съдебната практика те питам. Sunglasses
Не аз, ти.

Общи условия

Активация на акаунт