? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 539 042
  • 13 187
  •   2
Отговори
# 11 265
Къде точно до 3-та поликлиника?

Аз знам за Бургас. Отстрани 3та поликлиника.
Кажи от кой град си 🙂

# 11 266
Също така би било добре да измислят друго обяснение вместо "поемете на североизток".
То взема да си сложа един компас в колата...

ааа, настигнала ви е тая про-американска тъпня Laughing
Скрит текст:

антична съм и ползвам навигация още от времето на нарочните GPS устройства
 първият ни  гармин затова излетя в небитието , на едни тунели преди Милано Flushed

спрях да ползвам гугъл навигация, когато сложиха посоките в португалската версия
(и като ми смениха, мъжкия глас с една писклива кака Persevere)

# 11 267
  • Fairbanks, Alaska
Нося се из улиците на София, слушам навигацията и по едно време чувам "след 400 метра на кръговото кръстовище вземете едно́вия изход" 🤣 Викам си да не би да има нов изход на предстоящото кръгово, изобщо това възможно ли е, какво е искал да каже авторът? Докато мина 400-те метра вдянах, че става дума за първия изход.
Някой ще каже ли на едно шеметно бургаШко лейди: Къде е Гергана? 🙂
Кака Гери я замени изкуствения интелект. Аз като ползвам Мапс, винаги гледам и екрана и така знам кой изход визира навито. А и ми беше приятно да слушам гласа на кака Гери.

# 11 268
защо не е популярен waze в България?
много по-точна навигация
задръствания в реално време
полиция,радари, инциденти...

# 11 269
защо не е популярен waze в България?
много по-точна навигация
задръствания в реално време
полиция,радари, инциденти...
Да, аз него го ползвам ако шофиран. Тъпо е, че не мога да го ползвам като пешеходец например. А и не мога или поне не знам как да сменям началната точка да не е където се намирам в момента, а друга, за да мога да проверявам колко далече са дадени обекти един от друг.
А гугъл мапс на мен ми прави въртели. Показва ми, че съм в една посока, почвам да ходя и изведнъж се оказва, че посоката била наобратно? Или ми показва, че мястото е на 800метра, а то е на много повече 🤷♀

# 11 270
може, как да не може да избираш друга начална точка , а не актуалната ти...

пишеш името/ адреса на една от точките, и после натискаш трите точки
Скрит текст:
-избираш да е начална точка от менюто
-в следващия екран , пишеш крайна точка
-получаваш маршрута
Скрит текст:

# 11 271
може, как да не може да избираш друга начална точка , а не актуалната ти...

пишеш името/ адреса на една от точките, и после натискаш трите точки
Скрит текст:
-избираш да е начална точка от менюто
-в следващия екран , пишеш крайна точка
-получаваш маршрута
Скрит текст:

Нямам такава функция. Имам само да избера крайна точка и след това имам старт или по-късно. Като избера точката ми дава да си избирам маршрут,но не и началото.

# 11 272
Самите приложения имат компас, вероятно не сте обърнала внимание на иконката.
Проблемите с Гугъл мапс може и заради това да ви идват, познаването на посоките е базово знание. 
Ползвам предимно в чужбина или при пътуване. За София отварям за някой адрес в квартал, който не познавам. Ако вдигнете поглед от телефона и се огледате, ще се учудите колко много табелки има, ходейки без забит поглед в телефона ще опознаете улиците и ще започнете да се ориентирате и без приложение.

# 11 273
само, ако ходиш пеш, обаче...
ако шофираш, как точно гледаш компаса???

аз имам идеално ориентиране
и азимут знам да меря
и базово ориентиране по звездите знам...

хайде , да не е баш само до ориентиране, когато не познаваш града- и то, голям, стар европейски град

# 11 274
Може и да не е от непознаване на посоките. От много години ползвам ежедневно мапс и мувит за ходене и градски транспорт. От няколко месеца забелязвам, че и двете дават често отклонения и грешки. Преди мувит работеше по-добре от мапс за транспорта, сега изобщо не мога да разчитам на него и проверявам и на двете места. Последната издънка беше с мапс - според него на спирката на 120 при Парадайс в посока Левски не спира нито един автобус. В същото време в посока зоопарка ми показва времена като за посока Левски. Нямам никаква идея какво му става, но определено е неприятно, особено с тези ремонти на всеки втори булевард и промени в маршрута.

# 11 275
само, ако ходиш пеш, обаче...
ако шофираш, как точно гледаш компаса???

аз имам идеално ориентиране
и азимут знам да меря
и базово ориентиране по звездите знам...

хайде , да не е баш само до ориентиране, когато не познаваш града- и то, голям, стар европейски град

Иконката с компаса ти е на маршрута  горе встрани и се мърда когато си в движение, както гледаш приложението, така и отместваш поглед към компаса.

Не говоря за непознати градове, а за града, в който живеем, полагане на поне малко усилие да се опознае, а не да се седи само с поглед забит в приложенията. Забелязвам, че хората масово вече не помнят места, през които са минавали много пъти с поглед забит в телефона.
Градовете са живи, променят се, приложенията не може да са актуални към всеки момент, за мен е добре човек да си има уменията и да не разчита само на патеричка каквато са приложенията.
Въобще не им съчувствам на потребителите на waze, които са изгърмяли, защото е спряла да работи функцията да предупреждава за камери на пътя например.
Приложенията се създават от хора и хората грешат и не се актуализират всеки миг.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 09:54 от zari65

# 11 276
Не споделям мнението, че в София прелива от указателни табели. Може би в центъра има повече, но в други квартали не съм забелязала.

# 11 277
А в метрото конкретно табелите са почти безполезни. Забелязала съм, че много хора не го осъзнават, защото са местни за микролокацията и не обикалят много с обществен транспорт, и се чудят ама как така може някой да не се ориентира на тяхна територия. Ами може - като обикаляш център и Овча купел и се наложи да идеш до Обеля, и се чудиш откъде да излезеш.

# 11 278
Има. Пишеш крайната дестинация, а не я избираш. Тогава излиза и това

# 11 279
zari65, представи си, града в който живея, че и областния, даже- ги познавам, и не ползвамнавигация

съмнявам се, че шофираш толкова, колкото аз , та да ми обясняваш, как се гледа навигация, че и стрелка на компаса в приложение! , докато шофираш

Общи условия

Активация на акаунт