? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 552
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 12 765
  • София
За мен купешкото вино не става- само домашно.

..............
Според мен точно домашното не става, но всеки си има мнение.
Здравейте!
Моля, който пие греяно червено вино да се включи. Simple Smile
.......
1. качествено червено вино
2. подправки - канела, карамфил, кардамон, черен пипер, дафинов лист, звезден анасон, портокалови кори
3. плодове - лимон, портокал, ябълка мандарина може цели или само корите
4. предпочитам кафява захар пред мед, с мед се променя вкусово виното и не ми харесва  1 с.л. на 200 мл вино
5.към вино може да се зобави твърд алкохол, около 100 мл примерно ароматен коняк.
6. Виното с всички подправки го загрявам до точка на кипене, не бива да завира, следи се през цялото време. Сваля се от котлона, оставям го,  докато се охлади до 55 градуса, сервира се в плътни чаши, керамика, никога в стъклена!
Правех преди години,  но не си падам по него, нещо не е моето и то отхвърлих окончателно.

# 12 766
Здравейте!
Моля, който пие греяно червено вино да се включи. Simple Smile
Подариха ми ароматни подправки за греяно червено вино. Когато се загрява виното ли се слагат или когато вече е сгрято се слагат в чашата или в съда с виното?
Всяко червено вино ли става за тази цел или само от определен сорт грозде?
Благодаря предварително на включилите се! Simple Smile
Хубаво вино трябва, може да се грее бяло и розе също.
Подправките може да се сложат в торбичка като за чай примерно за да се спести после отцеждането. Има два начина:
Слагат се заедно с виното и се загрява. Не трябва да ври! Температурата трябва да е около 70 градуса, не повече от 78. След това се подслажда.
За още по-ароматно може да се загрее виното, да се сложат подправките и да се остави така около 2 часа да се овкуси. Преди сервиране се загрява отново.

# 12 767
  • София
Моля за помощ за Самсунг.
Зададох парола за заключване на екрана,а сега искам да я махна,но не успявам...

# 12 768
  • София
Дами, благодаря ви! Ароматните подправки са микс и миришат много хубаво! Купих червено аржентинско вино и червено от Италия.
Много добра идея е подправките да ги сложа в торбичка. Но каква? От къде сега да търся торбичка?! Simple Smile

# 12 769
  • Deutschland/HE
В ДМ има торбички за чай за многократна употреба. Аз слагам и резени портокал, пръчица канела към подправките. За децата правя по подобен начин и загрят ябълков сок (но не от бистрия, а от мътните).

# 12 770
Не успяваш да намериш от къде се маха или ... ? Кой модел Самсунг?

# 12 771
Имам един въпрос, може да ви се стори странен.
Похапват ми се някакви неща, но не засищащи ( например както ти се дояжда бонбонче или вафличка), но не сладки.
Не ми се ядат солети и чипсове и разни такива тестени/хрупащи, а нещо с по-лека текстура. В повечето магазини откривам само такъв тип продукти или не съм обърнала внимание на други.

# 12 772
Семки.

Или мазна вратна пържола...и няма нищо да ти се чопли и преяжда после Simple Smile

# 12 773
  • София
Галакси А22,намирам в настройки,но не се получава

# 12 774
Семки.

Или мазна вратна пържола...и няма нищо да ти се чопли и преяжда после Simple Smile
😀 рядко ям семки. Не ми се яде нещо за засищане. Ядох вече пържола 😀

# 12 775
  • Sofia
Пуканки?

# 12 776
Царевични пръчици

# 12 777
Имам един въпрос, може да ви се стори странен.
Похапват ми се някакви неща, но не засищащи ( например както ти се дояжда бонбонче или вафличка), но не сладки.
Не ми се ядат солети и чипсове и разни такива тестени/хрупащи, а нещо с по-лека текстура. В повечето магазини откривам само такъв тип продукти или не съм обърнала внимание на други.
Пробвала ли си в такива моменти да гризеш зеленчуци? Моркови, краставици?
При мен 2-3 хубави лъжици квасена сметана също вършат работа.

# 12 778
Скрит текст:
Галакси А22,намирам в настройки,но не се получава
Ами не знам защо. Намерих го в моя телефон, зададох парола и после я махнах без проблем (S24 Ultra). Изписва ли нещо? Невярна парола или друго?

# 12 779
Не си сита щом мислиш още за ядене, хрупане и г.н.

Общи условия

Активация на акаунт