? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 486
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 12 870
  • Пловдив
Може и една бутилка на Gush - стоманена, качествена.
На Гуш нещата не са качествени. Брандиран китайски боклук.

# 12 871
Нов имот може ли да се декларира онлайн към МДТ или трябва на място? За София питам
Ако е покупка, данните не се ли подават автоматично от нотариуса?
Инак с електронна идентификация през еGov може всичко да се подава и към почти всички администрации. Включително да си подновиш паспорта...

# 12 872
  • Сф
И аз попитах как така нотариусът не е подал информацията, ама явно може. Ще потърся в Егов, мерси

# 12 873
Не нотариусът, а Служба по вписванията подава информацията след вписване на акта. То даже няма образец/бланка на декларация за придобиване на имот чрез сделка,  с която да го декларираш. Има възможност само за придобиване чрез строеж (т.е. нов обект) и при наследяване, тъй като при тях няма акт, който да се вписва в СВ.   

# 12 874
От предложените много ми допадна метеостанцията.
Той е нов на работа и тепърва си "обвазежда/оборудва" своята стая.
Както казах получи одеяло, възглавничка, кана за вода... и ми се иска да е в тоя ред на мисли и моят подарък.
Приемам още предложения Simple Smile

# 12 875
  • Бургас
Чаши за кафе, вода.
Интересно оборудване - одеало и възглавничка?

# 12 876
  • Сф
Не нотариусът, а Служба по вписванията подава информацията след вписване на акта. То даже няма образец/бланка на декларация за придобиване на имот чрез сделка,  с която да го декларираш. Има възможност само за придобиване чрез строеж (т.е. нов обект) и при наследяване, тъй като при тях няма акт, който да се вписва в СВ.   

Кубратова, в случая става въпрос точно за имот в нова сграда, придобит от строител. Новите собственици днес са ходили лично в МДТ и там са нямали никаква информация. Сделката е от лятото

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 20:56 от Miraj*

# 12 877
Чаши за кафе, вода.
Имаме нощни смени.
А какво мислите за домашно направен шоколад към подаръка?

# 12 878
  • Далечният изток
Ами да си подадат декларация.

# 12 879
  • Бургас
За домашно направен шоколад мисля, че бих благодарила и после бих го изхвърлила. Колежка да ми го е правила у тях си - нещо в това ме отблъсква. Но има хубави на Линд. Или кутия бонбони. А сега точно продават едни шоколадови мечета на Линд, опаковани в златисто фолио и с червена панделка с червено сърчице на врата. Около 6 и нещо са на Билла, оня ден взех едно.
И аз искам на работа с одеалце и възглавничка! 😊
Янтра, благодаря за споделеното! Мислех тея дни да си купя бутилка Гуш, защото са стоманени. Но ще се въздържа.

# 12 880
Аз бих се зарадваха на домашен шоколад. Какво като някой го е правил у тях

# 12 881

Кубратова, в случая става въпрос точно за имот в нова сграда, придобит от строител. Новите собственици днес са ходили лично в МДТ и там са нямали никаква информация. Сделката е от лятото

Явно не е в ведена още в експлоатация. Има ли РП или удостоверение? Знае ли се...
РП не се издава без подадена информация към АГКК.

# 12 882
  • Буркина Фасо
Чаши за кафе, вода.
това без легло не върви. Smiley
подарък - легло

# 12 883
Под "домашен шоколад" може би се има предвид от тези ръчно изработените  шоколади, които се продават в  бутиковите сладкарници.

# 12 884
Домашната храна за подарък често се надценява. Има хора, които умеят и правят чудесни неща, други за да са в тренда правят, но не им се получава и това че са прикачили домашна и лично направено не помага на вкусовите качества.
П.с. Тази година получих от познати, колеги и т.н .  кутии с домашни коледни сладки, почти всичко замина в кофата, лъскавата опаковка не спасява нещата. Жест да, но не ги ли поглеждат и опитват преди да ги опаковат.

Общи условия

Активация на акаунт