? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 512
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 12 885
Кафе машината ми светна в жълто. Крупс. Какво да правя?

# 12 886
На колега не бих подарила домашно (правено от мен) нещо. Не защото домашните неща на се хубав подарък, а защото говорят за някакъв вид близост, каквато нямаме. Ей сега за Коледа получихме домашен карамелов ликьор … Еми нито пия ликьор, нито изглежда апетитно на вид, а може да е вкусно знам ли. Друга колежка ни подарява плетени неща на една кука. Знам, че е трудоемко, но отиват в шкаф - поничка висулка за ключодържател, трябва да си с голямо въображение да разбереш, че е поничка; калъфче за туристическа опаковка сол, пак висулка за ключодържател .. неща, в причудливи цветове, които не ползвам.

# 12 887
  • sofia
Виж инструкцията 😀 и при неясноти бърз сърч в нета.

# 12 888
Е, това е ясно. Инструкция нямам при мен.

# 12 889
Не нотариусът, а Служба по вписванията подава информацията след вписване на акта. То даже няма образец/бланка на декларация за придобиване на имот чрез сделка,  с която да го декларираш. Има възможност само за придобиване чрез строеж (т.е. нов обект) и при наследяване, тъй като при тях няма акт, който да се вписва в СВ.   

Кубратова, в случая става въпрос точно за имот в нова сграда, придобит от строител. Новите собственици днес са ходили лично в МДТ и там са нямали никаква информация. Сделката е от лятото

Ако съм разбрала правилно казуса, при получаване на т.нар. Акт 16 - лично в МДТ по местонахождение на имота.
Давам пример - имам сделка преди 12 месеца, живот и здраве до няколко месеца чакаме А16, тогава ще декларирам имота в МДТ-Младост, в моя случай.

# 12 890
Зависи от модела. Моята се оправя с много продължително задържане на копчето. Иначе съм чела за модели с игла, която се намира някъде по машина - просто потърсете за съответния модел в Гугъл - има и видеа.

# 12 891
  • sf
Моята така преди време, ръчках кабелите, изключих, включих, сменях вода, пък взе, че се оправи

# 12 892
Трудно е да ти кажем. Обикновено светването в жълто означава да се почисти от варовик. Как точно - зависи от машината. Потърси онлайн инструкция за модела и виж.
Коментара по-горе, че се “оправя с продължителни натискане” означава вероятно, че след продължително натискане се “потвърждава” на машината, че е почистена и лампата изгасва. Ако се прави без да се почисти машината не е ок.

# 12 893
  • Сф
В ютуб има мн клипчета как се почиства Долче Густо машина, когато светне жълто.

За декларирането на имота в МТД- да, сградата е въведена в експлоатация и има А16.

# 12 894

Варовик. Трябва да чистиш с препарат.

Мираж...след акт 16 има РП или Удостоверение..зависи от катег.на строежа. Тях има ли ги..виждала ли си ги?

Моля ви..акт 16 не се дава..това е протокола на комисията.
Дава се разр. за ползване на ДНСК или Удостоверението на главен архитект.

# 12 895
Имам пратка до Изибокс, но получих съобщение, че е твърде голяма и ще бъде пренасочена. Дадох домашен адрес. Сега от кого да я очаквам?

# 12 896
  • Буркина Фасо
дай модела де Smiley

# 12 897
https://youtu.be/M1tQVP15Pyo?si=Eq0EoqqmrL09dACF

Така се чисти против варовик Долче густо Крупс машина за капсули.

# 12 898
Къде мога да гледам Интернатът?

# 12 899
Май никъде не пише, че машината е с капсули. Но дори да не се знае модела, може в yt да се напише krups coffee maker descaling и да се познае в клипчето сходна или същата машина.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 15:45 от moonriver

Общи условия

Активация на акаунт