? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 128
  • 13 187
  •   2
Отговори
# 13 155
  • Буркина Фасо
Болничните като ги издават ,не са ли по ел.път  ? Ако не дам хартията на работодателя ,това значи ли ,че все едно нямам издаден болничен ? 
Бях с детето  в болница и ми пуснаха за времето на престоя там .
Обаче ,аз  изключих нацяло да го пратя - работя от вкъщи .
Не съм 100% сигурна, но по спомен от последната работа като боледувах ми казваха, че задължително трябва и на тях в ТРЗ да предам болничния. Макар че са електронни те също правят някаква обработка и подавали данните, а и отделно трябва да го включат в изчисленията на заплата/фиш за месеца. ПОвдигам въпроса ти и дано още някой потвърди.
до ел.достъп на болничен имат право от НОИ. работодател мисля, че няма това право. за това за него му трябва доказателство на хартия, после задължение да го подаде към НОИ. когато НОИ получат справката от работодател и  от ел.болничен тогава изплащат. ако едното липсва май не пристъпват към изплащане. не съм на 100% сигурен.

# 13 156
Тази сутрин при опит да влезна във фейсбук, ми изписа ,че профилът може би ми е хакнат
Даде ми някакви стъпки и сега нямам проблем
Трябва ли да правя нещо ?
Как така ти изписа, че може би е хакнат? Ако е хакнат няма да можеш да влезеш. Какви стъпки ти даде? Мен силно ме съмнява, че точно с това съобщение и стъпки са ти го хакнали. Дано не съм права. Провери си пощата дали там можеш да влизаш. При следващо излизане от профила е възможно да не можеш да влезеш. Пак казвам, дано не е така.

# 13 157
Вчера закупих смесител за мивка от Практикер. При поставянето се оказа, че не е подходящ. Мога ли да го върна с касовата бележка? Не мога да се свържа с магазина по телефона да си задам директно на тях въпроса.
Ние сме връщали. Не трябва да е нарушена опаковката. Обаче си взехме друг продукт от магазина и доплатихме.
Предварително бяхме попитали на касата, защото имахме леко съмнение дали сме взели подходящия продукт и ни казаха да не е нарушен търговския вид и с касов бон.

# 13 158
Болничните като ги издават ,не са ли по ел.път  ? Ако не дам хартията на работодателя ,това значи ли ,че все едно нямам издаден болничен ? 
Бях с детето  в болница и ми пуснаха за времето на престоя там .
Обаче ,аз  изключих нацяло да го пратя - работя от вкъщи .
Не съм 100% сигурна, но по спомен от последната работа като боледувах ми казваха, че задължително трябва и на тях в ТРЗ да предам болничния. Макар че са електронни те също правят някаква обработка и подавали данните, а и отделно трябва да го включат в изчисленията на заплата/фиш за месеца. ПОвдигам въпроса ти и дано още някой потвърди.

Работодателят трябва да има копие на БЛ или поне да е информиран от работника,  защото той /работодател/ подава справка декларация към НОИ, на база на която ти изплащат обезщетението.

# 13 159
Преди месец боледувах и болничен ми беше издаден в края на боледуването , когато и го занесох. Лекарят беше преценил, че може да има нужда от удължаване след вторичен преглед.
Но още същия ден след излизане от кабинета се обадих и уведомих колко врвме ще отсъствам и кога ще го занеса.

# 13 160
Тази сутрин при опит да влезна във фейсбук, ми изписа ,че профилът може би ми е хакнат
Как така ти изписа, че може би е хакнат? Ако е хакнат няма да можеш да влезеш. Какви стъпки ти даде? Мен силно ме съмнява, че точно с това съобщение и стъпки са ти го хакнали. Дано не съм права. Провери си пощата дали там можеш да влизаш. При следващо излизане от профила е възможно да не можеш да влезеш. Пак казвам, дано не е така.
Ей това, но ме подведе, че не беше от пощата, сега видях, че и в пощата го има
Все се чудих хората как цъкат на разни работи , пък и аз сега
Да сменя паролата?

# 13 161
  • София
Връщала съм закупено в Практикер, като ми отбиха цената от другите покупки, които направих. Пари не връщат.

# 13 162
Върнах го смесителя, нямаше проблем. Купих друг. Благодаря на всички за отговорите.

# 13 163
Скрит текст:
Ей това, но ме подведе, че не беше от пощата, сега видях, че и в пощата го има
Все се чудих хората как цъкат на разни работи , пък и аз сега
Да сменя паролата?
Скрит текст:
Ау, поща в abv за фейсбук?! Смени я веднага с поща в gmail поне и включи двуфакторно удостоверяване. При това веднага, докато си в профила си. Излезеш ли, прости се с него, ако и сега вече не е късно...

# 13 164
Вчера четох някъде рецепта за моркови, които се пекат във фурна. Прерових навсякъде, не успявам да я открия, а не запомних с какво се мариноват преди печене. С търсачката не успях да се справя през телефона, изкарва ми стотици резултати, а не мога да ги подредя по дата...

# 13 165
  • софия
Вчера четох някъде рецепта за моркови, които се пекат във фурна. Прерових навсякъде, не успявам да я открия, а не запомних с какво се мариноват преди печене. С търсачката не успях да се справя през телефона, изкарва ми стотици резултати, а не мога да ги подредя по дата...
Аз писах вчера - https://bg-mam.ma/p/1710891/49073642
Не знам това ли търсиш.

# 13 166
Аз писах вчера - https://bg-mam.ma/p/1710891/49073642
Не знам това ли търсиш.
Точно това е, много благодаря Simple Smile

# 13 167
На пералнята ми се появи този символ, изглежда като нещо, означаващо ръчно пране. Гледах онлайн в ръководството, но не открих как се маха. Пералнята си изпира както трябва, като свърши я изключвам и при следващо пране на каквато и програма да е, пак го има на дисплея. Някой може ли да помогне и да каже какво е, и как да го махна?
Bosch ser.4 е пералнята

# 13 168
  • Буркина Фасо
изключвай от контакта и чети в тубата за проблема.

# 13 169
Няма проблем, нещо съм натиснала като се опирам в дисплея, защото над нея има шкаф и понякога докато работи, и взимам нещо от там, се опирам и изпиуква. Така се и появи това.

Общи условия

Активация на акаунт